به گزارش حلقه وصل، اولین اجلاس هماندیشی «اجرای راهبر دیپلماسی وحدت در جهان اسلام» صبح امروز (چهارشنبه 20 اردیبهشت) با حضور روسا و اعضای هیأت مؤسس اتحادیههای جهانی تقریبنهاد و صاحبنظران از سوی مذاهب تقریب جهانی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران هم اکنون در حال برگزاری است.
ناظمی اردکانی دبیر اجلاس اولیه هماندیشی اجرای راهبر دیپلماسی وحدت در جهان اسلام در ابتدا گفت: برای اینکه سرمایه اجتماعی اسلام تحقق بخشد، گفتمان جهان اسلام هر سال در کنفرانس وحدت برگزار میشود که در مجمع جهانی تقریب مذاهب تبدیل به راهبرد میشود و بدنه جهان اسلام نیز به صورت ساختارمند به این سو گام برمیدارد که شروع آن تشکیل اتحادیه جهانی است.
وی اظهار داشت: نظریه وحدت در جهان اسلام، ابتدا مستندسازی شده سپس تبدیل به گفتمان و رفتار شده است که شامل اعتمادسازی، مشارکت، ایجاد وحدت، ارتقاء وحدت در سطح جامعه، اعم از دولتها و ملتها میشود.
دبیر اجلاس اولیه هماندیشی اجرای راهبر دیپلماسی وحدت در جهان اسلام تصریح کرد:تا کنون دو اتحادیه علمای مقاومت و اتحادیه جهانی زن مسلمان شکل گرفته و فعالیتهای اثربخش داشته است و مقدمات و زمینه برای تکمیل 14 اتحادیه دیگر نیز فراهم شده است.
وی گفت: این نشست بیانگر ظرفیتهای داخل کشور است و به یاری خداوند سعی ما بر این است که در مهرماه در سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب این نشست را در سطح بینالمللی برگزار کنیم.
ناظمی اردکانی اظهار داشت: اعضای اتحادیهها عموماً از مدعوین کنفرانس وحدت، اعضای مجمع عمومی و ترجیحا از فارغالتحصیلان دانشگاه مذاهب اسلامی، دانشگاه اهل بیت (ع)، جامعهالمصطفی و سایر انجمنها است که در سطح جهان شناخته میشوند.
وی ادامه داد: برای اینکه اتحادیه شکل جهانی داشته باشد یک نظامنامه تدوین شد که قرار است به تصویب ریاست شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی آیتالله تسبیحی برسد که در این نظامنامه از همه ظرفیتها استفاده خواهد شد.
دبیر اجلاس اولیه هماندیشی اجرای راهبر دیپلماسی وحدت در جهان اسلام تصریح کرد هدف از این نشست این است که از یک طرف بتوان ایجاد ظرفیت کرد و نکته دوم اینکه بتوانیم یک مقاهمهای در ارتباط با حیات طیبه سیاسی، امت واحده اسلامی، وحدت، تمدن اسلامی به اجماع صورت گیرد؛ یک مفاهمه اجماعی بین اندیشمندان در سطح ملی ایجاد کنیم و بتوان شاهد اجلاس بینالمللی در سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مهرماه باشیم.