
به گزارش حلقه وصل، رسانههای معارض با پوشش خبری سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سیامین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، سعی کردند سوءاستفاده کامل را از این سخنان و جملات مطرح شده را برده و تلاش خود را برای تفرقه فرهنگی انجام دهند.
رادیو فردا در گزارش خود نسبت به این موضوع آورده است: «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران شامگاه روز جمعه یکم اسفند گفت که این وزارتخانه از کنسرتهای دارای مجوز حمایت میکند و تسلیم گروههای به گفته او «خودسر» نخواهد شد».
علی جنتی در این مراسم تصریح کرد: عدهای از گروههای سیاسی تلاش میکنند با بهرهگیری از احساسات مذهبی مردم، موسیقی را کم ارزش جلوه دهند و در این زمینه باید با قدرت اعلام کنیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قانون، شرع، دین و موازین حکومت را بهتر از آنها میداند.
وی اضافه کرد: بنابراین کنسرتهای دارای مجوز همه موازین را رعایت کردهاند و ما از اجرای آنها حمایت میکنیم و تسلیم گروههای خودسر نخواهیم شد زیرا اکثر این افراد عناصر نو رسیدهای هستند که اطلاعات ما نسبت به آنها در بسیاری از زمینهها از جمله مذهب، هنر و موسیقی بیشتر است.
سخنان جنتی ساعاتی پس از تذکر امام جمعه تهران بیان شد
گزارشگر رادیو فردا ضمن پوشش گزینشی این سخنان گفت: «ساعاتی پیش از این سخنان، محمدعلی موحدی کرمانی، امام جمعه تهران، خواستار «دقت مسئولان» به کنسرتهای موسیقی شده و افزوده بود: «دقت کنند که آیا این کنسرت دنبالش فساد اخلاق هست یا خیر» و پیش از آن نیز آیتالله محمد یزدی، رییس دبیرخانه مجلس خبرگان، با حمله به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه موسیقی، از علی جنتی خواسته بود به معاونت هنری این وزارتخانه تذکر دهد که موسیقی در اسلام حرام است.»
در ادامه این گزارش آمده است؛ «در همین حال خبرگزاری دولتی ایرنا، ۲۵ دی در گزارشی از لغو ۲۰ کنسرت در یک سال گذشته خبر داده بود و در هفتههای گذشته نیز حضور زنان در همخوانی برخی کنسرتها حاشیههایی به همراه داشت».
رادیو فردا در ادامه به جوسازی رسانهای خود گفت: «از جمله روز یکشنبه ۲۶ بهمنماه در جریان کنسرت همایون شجریان در اصفهان عدهای در اعتراض به حضور سه نوازنده زن، به سالن کنسرت وارد شدند و وقفهای چند دقیقهای در اجرای کنسرت ایجاد کردند و یک روز پس از آن نیز در کنسرت مراسم اختتامیه جشنواره تولیدات دانشجویی دانشجویان مراکز علمی و کاربردی فرهنگ و هنر، میکروفونهای زنان همخوان ارکستر آکادمی هنر وابسته به دانشگاه علمی-کاربردی واحد چهار حین اجرا قطع شد.»
این رسانه معارض افزود: «وزیر ارشاد ایران در ادامه سخنان خود گفت که برخی با «جوسازی» مبنی بر آنکه مجوز انتشار آلبوم تکخوانی زن از سوی وزارت ارشاد صادر شده است، سعی بر «پرتنش کردن فضای موسیقی» کردهاند. وی خطاب به مراجع تقلید گفت که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمامی موازین دینی را در اخذ مجوز آلبوم و اجراهای زنده رعایت کرده و خواهد کرد».
این گزارشگر ادامه داد: «سخنان آقای جنتی پس از آن بیان میشود که دو تن از مراجع تقلید قم، آیتالله نوری همدانی و ناصر مکارم شیرازی، روز ۱۵ بهمن در درس خارج فقه خود به صدور مجوز وزارت ارشاد برای انتشار آلبومی که به گفته آنها در آن یک زن آواز خوانده است، اعتراض کردند».
گزارشگر رادیو فردا همچنین گفت: «انتقاد این مراجع تقلید در حالی بود که برخی از منتقدان دولت حسن روحانی از جمله حسین صفار هرندی، وزیر ارشاد در دولت محمود احمدینژاد و مرتضی آقا تهرانی، نماینده تهران در مجلس، تایید کرده بودند که در این آلبوم تکخوانی زنان اجرا نشده است».
وزارت ارشاد تمام تلاش خود را برای رعایت موازین شرعی انجام میدهد
این در صورتی است که محمدحسین صفار هرندی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص آلبوم تکخوانی زنان گفت: من آن آلبومی که اعتراض های زیادی در مورد آن صورت گرفت را گوش کردم در آن آلبوم صدای زن در زیر صدای مرد بود که نشان می داد حرف وزارت ارشاد در عدم صدور مجوز برای آلبوم تک خوانی زنان درست است.
صفار هرندی با بیان اینکه اشتباه وزارت ارشاد این بود که آنها از این آلبوم با عنوان آلبوم تک خوانی یک زن رونمایی کردند، گفت: عکس روی جلد آن آلبوم تنها عکس یک خانم بود. در واقع آنها می خواستند بگویند قضیه تک خوانی خانمها در کشور آزاد شده است. بنابراین چرا وزارت ارشاد به این قضیه در صورتی که به آلبوم تک خوانی زنان مجوز نداده بود واکنش نشان نداد و برخوردی با این موضوع نکرد. این اشتباه بزرگی بود که وزارت ارشاد مرتکب شد.
لازم به ذکر است علی جنتی در اختتامییه جشنواره موسیقی فجر با اشاره به جنجال اخیر در باره تک خوانی زنان در جشنواره موسیقی فجر گفت: برخی از گروه ها به دورغ مردم متدین را بی جهت علیه دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحریک میکنند.
جنتی ادامه داد: برخی مراجع عظام درباره موسیقی اظهار نظر کردهاند و ما نیز برای نظرات ایشان احترام قایل هستیم و دغدغهها و نگرانیهای دینی آنها را نیز درک می کنیم و می دانیم نظراتشان بر اساس احساسات دینی و وظیفه شرعی است بنابراین تمام تلاش خود برای رعایت موازین و قوانین در این حوزه را به کار می گیریم.