
سرویس پرونده: امیر مهریزدان، کارگردان مستند «۴۴ نفر» در حاشیه هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار و در گفتگو با حلقه وصل درباره ایده ساخت این مستند گفت: سوژه این فیلم را دبیرخانه عمار شناسایی کرد و ساخت آن را به ما پیشنهاد داد.
وی افزود: در ابتدا فکر نمیکردیم این سوژه چنین ظرفیتی دارد ولی وقتی وارد کار شدیم و بعد چند روز که از شروع کار گذشت متوجه شدیم هرکدام از افراد مربوط به این سوژه خود یک پرونده و یک سوژه برای فیلمسازی هستند و اینکه اسم این فیلم را «۴۴ نفر» گذاشتیم واقعاً ۴۴ موضوع است و ۴۴ پرونده.
مهریزدان تأکید کرد: هدف ما از ساخت این فیلم این بود که نشان دهیم رونق کالاهای ایرانی چه مشکلاتی را میتواند حل کند، یعنی فروشگاهی که فقط کالای ایرانی میفروشد و کالای ایرانی را تبلیغ میکند و حالا دارد مشکلات ایرانیها و غیر ایرانیهایی که آنجا کار میکنند را حل میکند.
وی در خصوص برگزاری جشنواره عمار و جایگاه آن بعد از هفت دوره گفت: من بهخودیخود هیچ جشنوارهای را اصالت نمیدهم و به نظرم این فیلمساز است که مهم است و از نظر تولید فیلمساز جشنواره عمار واقعاً موفق بوده است.
مهریزدان گفت: افرادی هستند که در دورههای اول جشنواره عمار بهعنوان فیلمسازان آماتور شرکت میکردند اما امروزه میبینیم بسیاری از این افراد در جشنواره بزرگ دیگر هم شرکت میکنند و حرف برای گفتن دارند و اینیکی از نشانههای موفقیت عمار است.
مستندساز کشورمان گفت: خوبی عمار این است که به زرقوبرق و تجملات اهمیت نمیدهد و شاید شما اگر نگاه کنید میبینید که بعد از چند سال میبینیم که هنوز از لحاظ محل برگزاری و نحوه برگزاری به همان شکل دو سه سال پیش است، درحالیکه اگر ظواهر برای این جشنواره اهمیت داشت الان باید مثل برخی دیگر از جشنوارهها فرش قرمز پهن میکرد.
وی در ادامه گفت: هشداری که باید اول به خودم و دیگر فیلمسازان عمار بدهم این است که روشنفکر نشویم، روشنفکر حزباللهی باشیم، قشنگی کار ما به این است که کار خودمان را انجام میدهیم.