
به گزارش حلقه وصل، کارگاه آموزشی «رسانه قرآنی؛ ماهیت، رسالت» توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات واقع در مصلای تهران برگزار شد.
زائری در این کارگاه با اشاره به حساس بودن رسالت یک خبرگزاری قرآنی، گفت: اولین تعریفی که از رسانه قرآنی به ذهن متبادر میشود این است که رسانهای که به توضیح مسائل دینی میپردازد. وقتی اسم خبرگزاری قرآن برای یک رسانه استفاده میشود به طبع حساسیت بر آن دو چندان میشود درست مانند زمانی که رفتار یک روحانی بیشتر از یک شخص عادی کنترل میشود.
وی افزود: بیبیسی قاعدهای دارد که در آن به هر گزارشی تنها 20 دقیقه زمان میدهد و این قاعدهای درست است، چرا که مخاطبان پس از این زمان امکان دارد کانال تلویزیون را عوض کنند. اگر یک انیمیشن و یک فیلم باعث شود که فرزندی محبت بیشتری نسبت به والدین خود پیدا کند آیا میتوانیم بگوییم که این فیلم یا انیمیشن برنامهای مذهبی است؟ نه نمیتوان، چرا که آن فیلم و انیمیشن تنها پیامی دینی دارد.
زائری ادامه داد: یکی از بدترین صحنههایی که در یک مصاحبه میتواند روی دهد این است که مصاحبهکننده در ابتدای مصاحبه از مصاحبه شونده بپرسد خود را معرفی کنید. این موضوع میتواند ضربهای مهلک به آن مصاحبه وارد کند. نکته دیگری که باید خبرنگار رعایت کند این است که نوع پوشش خود را نسبت به آن حوزهای که از آن خبر مخابره میکند وفق دهد. مصاحبه کننده باید قبل از شروع مصاحبه خود ریزترین خصوصیات مصاحبه شونده را بررسی کرده باشد و سعی کند در هر عرصهای به دنبال قلاب آن موضوع با حوزه خود باشد.
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها از ساعت 13 روز گذشته با حضور اصحاب رسانه در محل مصلای امام خمینی(ره) آغاز به کار کرد.
در نمایشگاه امسال 40 روزنامه، 13 خبرگزاری، 23 رسانه در حوزه دین و اندیشه، 86 رسانه در حوزه فرهنگ و هنر، 96 پایگاه خبری و هفتهنامه سیاسی و اجتماعی، 79 رسانه با محوریت خانواده و 11 عنوان نشریات تخصصی کودکان حضور دارند.
بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات بهمدت یک هفته تا 21 آبانماه از ساعت 9:30 تا 20:30 پذیرای علاقمندان است.