
به گزارش حلقه وصل، شانزدهمین شب آواز ایرانی شنبه 24 مهرماه با حضور اساتید و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی ساعت 18 در تالار «اندیشه» حوزه هنری با حال و هوایی عاشورایی برگزار میشود.
سروش بخشش دبیر هنری شب آواز ایرانی گفت: شب آواز ایرانی طبق روال معمول شنبه آخر هر ماه برگزار میشود و در این ماه به مناسبت ماه محرم، میهمانان متناسب با حال و هوای روزهای محرم به اجرای برنامه میپردازند و این مراسم به دلیل تقارن با ماه محرم به شکل غیر رقابتی برگزار خواهد شد.
در شانزدهمین شب آواز ایرانی ذبیح اله کردعلیوند به همراه ساسان بازگیر (نوازنده تار) یکی از گروههای شرکت کننده در مراسم خواهند بود که به اجرای آوازی در دستگاه سهگاه با استفاده از غزلهای سعدی میپردازند.
ذبیح اله کردعلیوند در 14 بهمن ماه سال 1352 در خرم آباد متولد شد. در سال 1367 با استاد حسین کردی آشنا شد و آوازهایی چون بیات زند و افشاری را از ایشان آموخت. وی در ادامه از محضر اساتیدی چون با عزم، ایزد کاویانی، اسداله ملک، علی اصغر شاه زیدی، سید رضا طباطبائی بهره برد و ردیفهای آواز ایرانی را از آنها فرا گرفت.
کردعلیوند برای تکمیل آموختههای موسیقی خود نزد استاد رضوی سروستانی رفت و ردیف برومند دوامی را به عنوان یک دوره کامل نزد ایشان فراگرفت. وی همچنین برای رفع اشکال و مرکبخوانی از محضر استادانی چون شاپور رحیمی، محمد منتشری، نصرالله ناصحپور، کریم صالح عظیمی، احمد ابراهیمی بهره برده است و از سال 1376 تاکنون به تدریس آواز در خرم آباد مشغول است. کردعلیوند از سال 1385 به عنوان مدیر موسیقی صدا و سیمای مرکز لرستان مشغول به خدمت است و تاکنون 28 کنسرت با گروههای مختلف در سایر نقاط ایران اجرا کرده است.
ساسان بازگیر ( نوازنده تار ) نیز متولد 1355 شهر خرم آباد و دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات انگلیسی است و موسیقی را از سال 1373 آغاز کرده است. وی به مدت چهار سال زیر نظر استاد حسین لک و همچنین چهار سال زیر نظر استاد داریوش پیرنیاکان آموختههای موسیقی خود را تکمیل کرده است. ساسان بازگیر ردیف آقا حسینقلی را زیر نظر استادانی چون علی اکبر شکارچی و اردشیر کامکار( کمانچه ) و آزاد میرزاپور ( تار ) فراگرفته است. وی تاکنون در تولید آلبومهایی چون خواب و خیال، صبح خیزان، پیمانه، روز سفر، سرزمین شادی، کمند شب، مطرب درد به عنوان آهنگساز همکاری داشته است. بازگیر در اجراهای متعددی در داخل کشور و کشورهایی چون سوئد، هندوستان، قبرس و امارات به عنوان نوازنده حضور پیدا کرده است.
از دیگر بخشهای برنامه شب آواز ایرانی می توان به اجرای علی دلفان به همراه علیرضا سپهوند (نوازنده سنتور) اشاره کرد که به اجرای آوازی در مایه اصفهان با استفاده از غزلهای نظامی گنجوی میپردازد. علی دلفان متولد 1350 موسیقی را زیر نظر اساتیدی چون رضوی سروستانی، علی جهاندار و محمدرضا شجریان فراگرفته است و در تولید آلبومهایی چون خواب و خیال (سنتی)، سرزمین شادی (محلی) و پیمانه به عنوان خواننده همکاری داشته است. وی همچنین قطعات متعددی را با همکاری استاد منظمی در صدا و سیمای تهران و سایر مراکز استانی از جمله صدا و سمیای لرستان تولید کرده است.
علیرضا سپهوند (نوازنده سنتور) نیز متولد 1353موسیقی را نزد استاد سپهونی آغاز کرده است و تاکنون در تولید بیش از 50 قطعه موسیقی به عنوان آهنگساز، تنظیم کننده و نوازنده برای صدا و سیما و آلبوم های مختلف موسیقی همکاری داشته است. وی برنده مقام اول آهنگساز در جشنواره «ایران 1404» حوزه هنری انقلاب اسلامی و مقام دوم گروهنوازی جشنواره جهانی موسیقی در آفریقا به عنوان سرپرست و نوازنده گروه کسب کرده است.
سروش بخشش مدیر تولید مرکز موسیقی حوزه هنری همچنین اضافه کرد: در این نشست ماهانه که با هدف تجلیل از پیشکسوتان آواز ایرانی، کشف و معرفی چهرههای جدید شکل گرفته است؛ هنرمندان دیگری نیز اجرا خواهند داشت.
وی تصریح کرد: علاقهمندان برای اطلاع از سایر بخشهای برنامه و همچنین ثبت نام و شرکت در بخش رقابتی شب آواز ایرانی میتوانند به وبسایت مرکز موسیقی حوزه هنری به نشانی musicenter.ir(در قسمت شرکت در شب آواز ایرانی) مراجعه کنند .
گفتنی است علاقهمندان برای تماشای برخط شانزدهمین شب آواز ایرانی میتوانند به وبسایت موسسه حام به نشانی www.e-haam.ir مراجعه کنند.
شانزدهمین شب آواز ایرانی به همت مرکز موسیقی و مرکز محافل و جشنوارههای حوزه هنری، شنبه 24 مهر ماه ساعت 18 در تالار «اندیشه» حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به حافظ برگزار میشود. ورود برای عموم علاقهمندان آزاد است.