
به گزارش حلقه وصل، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی(ص) شب دوم محرم، در هیأت رزمندگان اسلام قم، که در سالن مجتمع امام خمینی(ره) گلزار برگزار شد، به بررسی سیره نبوی در نهضت عاشورا پرداخت و گفت: زمانی که سیدالشهدا(ع) از مدینه به سوی مکه و کربلا حرکت کردند، فرمودند که میخواهم روش و سیره جدم نبی اکرم اسلام(ص) و پدرم امیر مؤمنان را زنده کنم.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان کرد: حضرت امام حسین(ع) در رهنمودها و رجزخوانی های خویش در کربلا، همواره نسبت خویش را با پیامبر اکرم(ص) به دشمنان گوشزد میکردند، همچنین برای اثبات این نسب نشانههایی از رسول گرامی اسلام همچون عمامه، انگشتر و شمیشر ایشان رابه سپاهیان یزید نشان داده بودند.
وی سیره و رفتار ائمه اطهار(ع) را بر اساس سنت نبوی دانست و عنوان داشت: ائمه معصومان(ع) بیانات و سیره رسول گرامی اسلام را بدون تغییر و تحریف مطابق با زمان خویش در میان مردم تبیین و ترویج می کردند.
وی اهل سنت واقعی را شیعیان و پیروان اهل بیت(ع) دانست و گفت: افتخار شیعه این است که سخنان، سیره و سنت رسول خدا(ص) را از طریق فرزندان ایشان و ائمه اطهار(ع) دریافت کردهاند و تا کنون به این سیره پایبند است.
استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگر از سخنانش ابراز کرد: در آیه 21 سوره احزاب، سه ویژگی برای افرادی که الگوی آنها نبی اکرم(ص) است بیان شده که این افراد به توحید و قیامت اعتقاد دارند و در تمام احوال خویش خداترس هستند.
وی در بخش دیگر سخنانش عدم پایبندی به سیره پیامبر (ص) را ریشه تمام مشکلات اسلام دانست و افزود: امویان همواره بر خلاف سیره نبوی رفتار کرده بودند، یزید در جلسات خصوصی منکر خدا بود؛ شرابخواری، شهوترانی از ویژگیهای فردی آن بود و تمام رفتار و اعمال وی برخلاف سیره و سنت نبی اکرم(ص) بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با ابراز تأسف از این که برخی مذاهب اسلامی درصدد مطهر جلوه دادن قاتلان امام حسین(ع) هستند، عنوان کرد: برخی از علمای وهابی لعن و نفرین بر یزید را حرام دانستهاند و در نوشتارهای خویش قصد دارند یزید را در وجود آوردن حادثه کربلا بیتقصیر نشان دهند.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی(ص) در بخش دیگری از سخنان خویش عنوان داشت: خداوند در آیات قرآن کریم درباره سیره نبوی این گونه بیان کرده است که پیامبر اکرم(ص) مردم و جامعه از مسیر تاریکی به مسیر روشنایی هدایت کرده است و همچنین حضرت سیدالشهدا(ع) تلاش کرد که این سنت نبوی در دوران خویش احیا کند.
استاد حوزه علمیه قم به تببین ابعاد نورانیت و ظلمت در قرآن کریم پرداخت و گفت: ابعاد ظلمت و نورانیت در عقاید همچون توحید و شرک، در رفتار و اعمال همانند نماز خواندن، قرائت قرآن و دروغ گویی و شراب خواری در اعمال و اشخاص همانند یاران امام حسین(ع) و سپاهیان یزد میتوان مشاهده کرد و در واقعه کربلا دو جبهه نورانی و ظلمانی در تقابل هم قرار گرفتند.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی به اشاره به مفهوم آیه 257 سوره بقره، بیان کرد: علامه طباطبایی در تفسیر این آیه این گونه نوشته است که تمام مردم دارای نور فطرت هستند، که کافران با رفتارهای خویش این نور را خاموش می کنند و آنها در مسیر تاریکی مطلق حرکت می کنند؛اما مؤمنان با اعمال خویش این روشنایی را افزایش میدهند، به گونهای که آثار نورانیت در چهره آنها نمایان میشود و آنها مسیر هدایت و رستگاری را میپیمایند.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان این که در روایات صبر نشانه نوارنیت و روشنی دل مؤمنان بیان شده است، گفت: بسیاری از جرایم که در جامعه روی میدهد به سبب نداشتن صبر و تحمل در زندگی در برخورد با دیگران و پایین بودن آستانه تحمل است،
وی با اشاره به برخی راهکارهای افزایش صبر در زندگی، بیان کرد: مناسب است که جوانان با شرکت در جلسات عزاداری و آشنایی با سیره ائمه اطهار(ع)، میزان صبر، سعه صدر و آستانه تحمل خویش را افزایش دهند.