به گزارش حلقه وصل، بیست و چهارمین «شب شاعر» برای پاسداشت مقام محمود اکرامی عصر روز گذشته 12 اردیبهشت ماه با حضور چهرههای ادبی در سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد.
* هنر نثر اکرامی در زیر چتر شعر
محمدرضا سنگری با اشاره به نقش معلمی اکرامی گفت: اکرامی معلمی است به معنی واقعی کلمه او از هر لحاظ موفق و تأثیرگذار بوده است. توفیق معلمی عنایت خدای متعال است به این عزیز که با توجه به طراحی و برنامهریزی خوبی که اکرامی در این حوزه داشته است توانسته شکر این نعمت را بجا آورد.
وی با اشاره به روایتی از حضرت امیر (ع) گفت: دو دلیل جدی که امیر مؤمنان برای مبعث طرح میکنند این است که اول انسان بتواند به میثاق فطری خود که همان توحید است برسد و دوم اینکه انسان گنجینههای پنهان خود را شکوفا کند خودفهمی بزرگترین فهم است و اکرامی توانسته به این اهداف برسد.
* انسان در کنار او احساس آرامش میکند
مجتبی رحمان دوست با اشاره به سابقه آشناییاش با محمود اکرامی گفت: تنها یک جمله میتوانم بگویم که آنهم این است که انسان در کنار او احساس آرامش میکند و این کمچیزی نیست که خدای متعال به وی عنایت کرده است.
* اکرامی جدی و منظم در هر حوزه
علیمحمد مؤدب در شب شاعر گفت: مأموریت اکرامی فقط در حوزه شعر نیست بلکه او در حوزههای مختلف اعم از رسانه، مدیریت فرهنگی و پژوهش توانسته است عملکرد موفق و تأثیرگذاری داشته باشد. با توجه به فعالیت وی در هر حوزهای که واردشده است میتوان پی برد که او انسانی جدی و منظم در کار خود است.
مؤدب در آخر افزود: امیدوارم که بتوانیم راه این عزیزان را ادامه بدهیم و سایه او بر سر شعر انقلاب باشد.
* شاعری را شغل نمیشمارد
مصطفی محدثی خراسانی در بیست و چهارمین شب شاعر گفت: شاعری میتواند تمام زندگی انسان و قبضه کننده وجود او باشد اما شغل انسان نباشد. توصیه او به جوانان همواره این بوده است که شعر را برای خود و دل خود بسرایند و اتکای زندگی آنها به شعر نباشد. اکرامی معلم بسیاری از شاعران بوده است. در کنار پژوهشهای سخت و طاقتفرسا شعرهای زلالی میسراید و باید افزود توان مدیریتی وی قابلتحسین است و از همین رو میتوان به عملکرد موفق وی در دومین جشنواره شعر فجر اشاره کرد.
* رسالت شاعر همان رسالت پیامبران است
علیرضا قزوه در بخش دیگری از این مراسم گفت: محمود اکرامی روستایی بودن خود را یک افتخار میداند بااینکه در جامعه ما روستایی بودن یک فحش تلقی میشود چراکه ما ویژگیهای شهر را حفظ نکردیم و فضای سیاسی در شهرهای ما مسموم شده است.
وی ادامه داد: رسالت شاعر در روزگار ما همان رسالت پیامبران است، رسالتی مبنی بر اخلاق نیکو که امروزه مصیبتی در جامعه محسوب میشود و سیاست فرهنگ و اخلاق را به نفع خود مصادره کرده است. اکنون سیاست همراه با حکمت نیست.
قزوه تأکید کرد: متأسفانه نقطه گمشده جامعه ما اخلاق و حکمت است. ما مسئولان فرهنگی خود را از میان سیاستمداران انتخاب میکنیم که اینها علامت هشدار برای جامعه ما است. ما باید جامعه را به سمت اخلاق و حکمت سوق دهیم.
وی در آخر خاطرنشان کرد: اکرامی متعلق به جریان سالم شعر خراسان است که این جریان یکی از قویترین و سالمترین جریانهاست. اکرامی خود را همیشه مدافع انقلاب و سرباز رهبری میداند.
* اکرامی شاعری باهوش است
امیری اسفندقه در ادامه این مراسم گفت: اکرامی شاعر و پژوهشگر و معلمی باهوش است. ویژگیهای برجسته در آثار محمود اکرامی میتوان از ترکیبات تازه، مرزهای منحنی، صمیمیت و فرم و نقش مردم نام برد.
محمود اکرامی در پایان بیست و چهارمین شب شاعر ضمن تشکر از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان در این مراسم، خطاب به جوانان گفت باید تلاش و پشتکار داشت تا به موفقیت رسید. به اعتقاد من هر جا که دفتر شعرت را باز میکنی باید سفره نانت را جای دیگری بازکنی.
در پایان این مراسم که با حضور چهرههای گوناگون ادبی همچون علیرضا قزوه، علیمحمد مؤدب، مجتبی رحمان دوست، محمدمهدی سیار، مرتضی امیری اسفندقه، مصطفی علی پور و... برگزار شد، از طرف سازمان هنری ـ رسانهای اوج، مؤسسه شهرستان ادب، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، حوزه هنری و جمعی از شاگردان محمود اکرامی از او تقدیر به عمل آمد.