
به گزارش حلقه وصل، جمال شورجه کارگردان سینمای ایران در مراسم یادبود درگذشت فرج الله سلحشور در مسجد امام صادق(ع) سخنانی گفت: صحبت در خصوص این مردم بزرگ که علمدار سینمای قرآنی است که باعث آبرو و اعتبار سینمای ایران در جهان شده با تمام تعلقاتش باورهایش و اندیشههای در مقابل معاندان و دشمنان انقلاب و ولایت و رهبری یک مثنوی حرف دارد.
وی افزود: سلحشور هر چه در دل داشت همان بود صادق بود و ظاهر و باطنش یکی بود مرحوم سلحشور شفاف و زلال مثل شیشه بود و میشد قلب او را در باطنش مشاهده کرد. او با کوچکترین اهانتی به ارزشها و باورهایش گره در ابروهایش میافتاد و عصبانی میشد زیرا او تعصب دینی داشت. او غیرت داشت و اهل تسامح و تساهل نبود این فرد بزرگوار از دوران کودکی پای منبر بزرگ شده بود و ذهن او با حدیث و روایات قرآن شکل گرفته بود.
این کارگردان ادامه داد: مسجد حضرت علی اکبر (ع) در خیابان ابوذر یادآور کلاسهای قرآن او و نمایشنامههای دینی او بود.
مرحوم سلحشور از اوایل دهه 60 و بعد از پیروزی انقلاب در حوزه هنر و اندیشه اسلامی یا همان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی امروز را برای ترویج اندیشههای اسلامی و قرآنی به همراه عدهای دیگر از دلسوزان وعاشقان انقلاب و رهبری راه انداخت.
وی اضافه کرد: آن سالها یادم میآیم که مرحوم سلحشور بازیکری میکرد، دوبلور بود، نویسندگی نمایشنامه انجام میداد و کارگردانی تئاتر انجام میداد و حتی کارهای گریم، تهیه کنندگی و دکورسازی را انجام میداد. در حقیقت هر کاری که بر زمین میماند او بلد بود و به دست میگرفت.
شورجه تاکید کرد: مرحوم فرج الله سلحشور با روحیهای کارگری بزرگ شده بود و فردی فنی بودو به علوم دقیقه و معماری تسلط داشت بعدها او نویسندگی فیلمنامه، کارگردانی سریال و سینما و کار تهیه کنندگی هم کرد و بسیار خوب هم از عهده تمام اینها برآمد زیرا هیچ کس باور نمیکرد که سریال عظیم حضرت یوسف را بتواند به سلامت و بدون هیچ دلخوری و ناراحتی از طرف عوامل و با بودجه اندک که دهها شایعه در خصوص بودجه آن درآورده بودند سالم و پاک به اتمام برساند و به برکت همین صدق و صفا و پاکی و سلامت پاداش خود را در آن دنیا خواهد گرفت.
وی یادآور شد:بیش از 35 سال است که سلحشور را میشناسم و میتوانم بیان کنم که او ابوذروار در خط امام و رهبری ماند و از آرمانهای انقلاب و رهبری دفاع کرد و او خود را مبلغ دینی میداند نه یک هنرمند در حقیقت هنر را برای دین میخواست و هنر بدون دین را انحراف میدانست.
شورجه ادامه داد: او برای آنکه در این راه ثابت قدم بماند و ریل عوض نکند به قرآن پناه برده بود او در پناه قرآن قرار گرفت و خود را از دنیا و بدهیات دنیا نجات داد و همان آثار او حسناتش خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: فرج الله سلحشور پرچمدار و علمدار سینمای قرآنی بود و از آثار او میتوان به توبه نصوح، گورکن، پرواز در شب، ایوب پیامبر، اصحاب کهف و سریال یوسف پیامبر نام برد. او دست آخر بر روی متن و فیلمنامه سریال حضرت موسی پنج سال کار و تلاش کرد که حاصل آن با مدیریت بر یک گروه 20 نفرقه نگارش 72 قسمت از سریال حضرت موسی (علیه السلام) شد.
این کارگردان سینما گفت: مرحوم سلحشور تا آخرین لحظات زندگی آرزوی ساختن سریال حضرت موسی را داشت که من همینجا اعلام میکنم که به امید خداوند و کمک بزرگواران این پرچم موسوی بر زمین نخواهد ماند و سلحشور هر چند ماجور از بابت نگارش این سریال شد اما به ثمر رسیدن این فیلمنامه چون یوسف (علیه السلام) روح او را جلا خواهد داد و راضی خواهد شد.
وی افزود: مرحوم سلحشور حزب اللهی بودن را با همه تراژدیهایش دوست داشت و هزینهاش را به جان میداد او هیچگاه فیلم را به دنیا نفروخت و از اعتقاداتش کوتاه نیامد و اسم و رسم و شهرت او را از نوکری امام و رهبری باز نداشت.
شورجه خاطرنشان کرد: مرحوم سلحشور معتقد بود در جنگ سخت خط مقدم را به ابتکار و هدایت مولایمان که صدها کیلومتر بیرون از مرزهایمان بردهایم اما در جنگ نرم دشمن نفوذ کرده و در خانه ما است و بیصدا و آرام سنگرها را یکی یکی از ما میگیرند.
این کارگردان سینما متذکر شد: دشمن در نفوذ خود به این اکتفا نمیکند و حاکمیت دین را مورد هدف قرار میدهد آنها به دنبال این هستند که جوانان کاری به انقلاب، ارزشها و آرمانها نداشته باشند و انقلاب و دفاع مقدس را فراموش کنند و به روزمرهگیهای به ظاهر اجتماعی اما در باطن زهردار بپردازندن. کار جبهه نفوذ این است که ریشهها را در حاکمیت نظام ، اسلام و رهبری و حقایق دین را مورد شبهه قرار بدهد.
وی در انتهای سخنانش گفت: سلحشور شاخکهای حسی قوی داشت که دوست را از دشمن و دشمن را از دوست خیلی زود تشخیص میداد و نسبت به آن هشدارهای لازم اعلام میکرد.