سرویس معرفی: آیین بزرگداشت 882 شهید هنرهای تجسمی شامگاه گذشته با حضور محسن رضایی دبیر تشخیص مصلحت نظام، غلامحسین امیرخانی رئیس انجمن خوشنویسان ایران، محمدحسین حیدری جانشین انجمن عکاسان و دفاع مقدس، مریم کاظمزاده خبرنگار و عکاس جنگ و جمعی از خانوادههای شهدای هنرمند در خانه هنرمندان برگزار شد.
مجید رجبی معمار مدیر عامل خانه هنرمندان ایران ضمن خوشامدگویی به مهمانان اظهار داشت: این کار از سال گذشته توسط بسیج هنرمندان آغاز شد و تا کنون 2100 شهید هنرمند در کشور شناسایی شدهاند.
وی ادامه داد: این هنرمندان شهید یا به واسطه کار و حرفه خود به عنوان عکاس و تصویربردار و یا در کسوت بسیجی در جبههها حضور داشتند و به شهادت رسیدند.
رجبی معمار گفت: در این مراسم از خانواده 9 شهید هنرهای تجسمی تقدیر خواهد شد و خانوادههای 15 شهید هنرمند عرصه هنرهای تجسمی در کنگره 2 هزار شهید هنرمند تجلیل میشوند که میتوان به شهیدان کاظم اخوان، امیر حلمزاده، امیرحسین اسدی، مجید بهرامی، حمید پیشقدم، رضا سنگی، حسین رشیدیفر، اکبر دانشی، بهروز مرادی، حسن بلندی، علی تاج احمدی، ابوالقاسم بوذری و حسین آذرنیا اشاره کرد.
روایتی از آخرین مأموریت شهید عکاس
در ادامه این مراسم «حمیده حلمزاده» فرزند شهید «امیر حلمزاده» گفت: پدرم خبرنگار و عکاس در سپاه بود و گاهی فعالیتهای هنری نیز انجام میداد و خدا را شاکریم که در راه ائمه معصومین(ع) حرکت کرد و به شهادت رسید.
وی ادامه داد: مادرم درباره آخرین اعزام پدرم این گونه تعریف میکند و من هم این را برای شما بازگو میکنم. یک و نیم ساله بودم که بیماری سختی گرفتم؛ باید مرا به بیمارستان میبردند. برای پدرم مأموریتی پیش آمد که باید به جبهه میرفت، مادرم اصرار میکرد که این مأموریت را نرود. اما پدرم میگفت الان خداوند مرا امتحان میکند که خانوادهام را بیشتر دوست دارم یا خداوند را. پدرم بعد از اعزام به این مأموریت به شهادت میرسد.
فرزند شهید حلمزاده یادآور شد: به نظرم تصمیم پدرم و دیگر پدران این سرزمین، امروز سرزمینی امن برایمان ساخته است.
طالبان نام و عنوان به کمال نمیرسند
در ادامه این مراسم غلامحسین امیرخانی عضو شورای عالی خانه هنرمندان و رئیس انجمن خوشنویسان ایران، اظهار داشت: شهدا با اخلاص این راه را انتخاب کردند و اخلاص موجب میشود شخص پرورش پیدا کند. این ذوق در افکار و اندیشه او قوت بگیرد؛ چراکه اخلاص عالیترین نقطهای است که انسان خود را به این صفت مزین میکند.
امیرخانی افزود: مردم میبینند که روغنی صاف و زلال در درون یک شیشهای است، اما نمیدانند چه بر سر این دانه آمده است که تبدیل به روغن شده است؛ هنرمند در هر جایگاه و رشتهای باید با اخلاص و انگیزه قدم بگذارد و البته کسانی که دنبال نام و عنوان هستند به رشد و کمال نمیرسند.
هنرمندان به دفاع استحکام بخشیدند
محمد سریر، رییس شورای عالی خانه هنرمندان در ادامه مراسم اظهار داشت: در تاریخ رویدادهایی است که احترام ملت را در صحنه جهانی تعیین میکند؛ اگرچه جنگ اثرات زیانباری دارد، ولی احترام کسانی که نمیگذارند یک کشور از دست برود موجب سرافرازی نسلهای بعد است و این از خاطرهها محو نمیشود.
وی ادامه داد: در دوران جنگ هنرمندان، پرچمداران و هدایتگران احساسات وطن بودند و به این دفاع استحکام میدادند. این هنرمندان، خطاطان، تصویرگران، شاعران، فیلمبرداران و عکاسان بودند که مهر را به ما و جبههها نثار کردند.
بخش دیگر این این مراسم به قطعه «ای ایران» با صدای امیر تفرشی و پیانو نوازی سامان احتشامی اختصاص داشت.
موزه آثار شهدای هنرمند برپا شود
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه مراسم بیان داشت: 2 هزار شهید هنرمند تابلویی زیبا و گالری حقیقی از اوج انسانهاست. بعید است که در حادثهای در عالم 2 هزار هنرمند جانشان را فدای خوبیها کرده باشند، نه در حادثه و شاید در دهها حادثه این اتفاق نیفتاده باشد.
وی ادامه داد: این هنرمندان با هنرنمایی بیسابقه، خود را در مسیر دفاع از شرف و ناموس فدا کردند و زمانی که زشتی جنگ دست بهدست هم داده و در مقابل دشمن ایستادگی میکند. اگر آنها زشتی را هم نشان دادند، برای رفتن به سمت خوبیها بوده است.
رضایی بیان داشت: هنرمند انقلاب با خونش دشت میهن را با طراوت میسازد. عجب نمایشگاه بزرگی درست میکنند. بعید است در سراسر عالم چنین نمایشگاهی پیدا کنیم. هنرمند شهید از ذهن و بصر میگذرد و خود جلوه بصر خویش میشود و امروز ایده و مفهوم و معنایی را برای دیگران تجسم میکند که خودش معنا و مفهوم شده است. هنرمند شهید از نمایشگاه خویش خارج میشود و در گالری هستی، تبسمکنان مینشیند.
وی افزود: هنرمندان امروز صحنه دیگری را در سوریه، عراق کنار خانه خدا و خلیج فارس خلق میکند. صحنهای از پلیدیها و زشتیها که نه تنها ایران، بلکه تمام جهان را تهدید میکند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز میبینیم که تکفیریها، وهابیها و صهیونیستها و مدعیان آزادی از بدترین دیکتاتورهای تاریخ حمایت میکنند. حمله به مردم بیپناه یمن و همچنین بریدن دست و پای اسرا و گردن زدن آنها را شجاعت قلمداد میکنند.
وی گفت: امروز جز با فداکاری و ایثار و موقعشناسی نمیتوان با این فتنه بزرگ در جهان مقابله کرد و نیاز است که هنرمندان به صحنه بیایند و این رویدادها را به تصویر بکشند.
رضایی اظهار داشت: افتخار میکنیم که جزو ملتی هستیم که 2 هزار هنرمند شهید دارد و امیدواریم برای به نمایش گذاشتن فداکاری این شهدا موزه ملی خاص هنرمندان شهید برپا شود.
آثار سرخی که جاودانه شد
ابراهیم حقیقی هنرمند پیشکسوت طراحی گرافیک در ادامه یادآور شد: در دوران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران شهدای بسیاری تقدیم کردیم که آرامش و آسایش امروز دستمایه تلاش آنها بوده است. ما انسانهای کوچکی هستیم که برای آنها طلب آمرزش کنیم؛ چراکه آنها از ازل آمرزیده بودند.
وی ادامه داد: عکسهای عکاسانی که امروز بر روی در و دیوار خانه هنرمندان درج شده، یادآور خونریزیهای دشمن است و این یادآور میشود که اگر این عزیزان نبودند، ما نمیتوانستیم اینجا کنار هم باشیم. کسانی که جان خود در کف گذاشتند، در حالیکه خانوادههایشان را عزیز می دانستند ترجیح دادند اثر سرخشان جاودان بماند.
محمدحسین حیدری در بخش دیگری از این مراسم خاطرهای از شهادت شهید غلامرضا نامدار محمدی و دیگر همسنگرانش در عرصه عکاسی را روایت کرد.
تقدیر از خانواده شهدای هنرمند
در پایان این مراسم از خانواده شهیدان غلامرضا نامدارمحمدی، حمیدرضا پورجبار، امید محمدیان، سعید جانبزرگی، داریوش گودرزیکیا، احمد اسماعیلی، مجید غلامی، سیدعلی محمودیان و ابوالفضل ماهرخ تقدیر شد.
در ادامه این مراسم از مهمانان دعوت شد تا از نگارخانههای خانه هنرمندان بازدید کنند.