
به گزارش حلقه وصل، محمدحسین زارع، رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی، در نشست خبری تشریح برنامه های سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که پیش از ظهر امروز در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن ایام سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با بیان اینکه مراسم دهه فجر، یک برنامه ملی است و تعلقی به ارگان، نهاد و سازمان خاصی ندارد، گفت: مراسم آیینی و مردمی دهه مبارک فجر، قله رفیع مراسم انقلاب اسلامی و نشأت گرفته از مهم ترین رویداد تاریخی جهان معاصر در قرن اخیر است که جنبه آیینی آن حکایت از فرهنگ و هویت عظیم ترین رخداد تاریخی ملت ایران دارد و مردمی بودن آن نیز علاقه مندی و پایبندی اقشار مختلف مردم را با پهنه ای قومیت کوچک و بزرگ در فرهنگ کشور برای حمایت از آرمان های انقلاب اسلامی و جلوگیری از به فراموشی سپردن آن ها بیان می کند.
وی امام خمینی(ره) را پرچم دار عزت و استقلال و آزادی خواند و افزود: امام برای ملت ایران، تجلی لطف خدا و تبلور تحقق آرزوهای دیرینه و تاریخی مردم ایران بود که با استقلال حکومتی الهی، درستی نگاه به حکومت در سایه ارزش های اسلام را اثبات کرد.
زارع انقلاب اسلامی را یک نوآوری بزرگ تاریخی خواند و خدامحوری، حق مداری، دانایی محوری و حق گرایی و بهره مندی از نعمت ولایت و هدایت عالمانه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب و اداره امور جامعه بر پایه اسلام را از ویژگی های اصیل انقلاب بیان داشت و گفت: تقویت روحیه ایثار و شهادت و تعظیم و تکریم صاحبان حقیقی این منزلت ها از جمله مهم ترین اهداف دهه فجر است.
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی؛ نوآوری و برخورداری برنامه ها از پیام ارزشی جذابیت و تازگی برای ایجاد امیدبخشی نسبت به آینده و استمرار راه روشن انقلاب را به عنوان اصول اجرایی حاکم بر برنامه های دهه فجر مطرح کرد و عنوان داشت: ایام الله دهه پر فروغ و نورانی فجر به عنوان یکی از ارزشمندترین روزهای تاریخ ایران، ایام تجلی آرمان های ارزشمند انقلاب اسلامی و بزرگترین رخداد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور محسوب می شود که زنده نگه داشتن یاد و خاطره دوران پیروزی انقلاب اسلامی و آگاهی بخشی نسبت به معارف انقلاب اسلامی و امیدآفرینی و افزایش فضای شادی و نشاط عمومی در جامعه؛ شکل دهنده اصالت، استحکام و محتوای برنامه های دهه فجر است.
زارع با اشاره به ضرورت اتخاذ نگاه ملی در برگزاری مراسم ملی مذهبی دهه فجر انقلاب اسلامی، تصریح کرد: اتصال ستاد دهه فجر به بدنه اجتماعی و نقش آفرینی مردم در اجرای برنامه های این دهه، مهم ترین مولفه در ماندگاری و تبدیل شدن مراسم دهه فجر به آیینی ملی و انقلابی است.
وی در ادامه افزود: به میزانی که آگاهی مردم از افق پیش روی انقلاب اسلامی و ماموریت جهانی و رسالت بین المللی و الگو شدن انقلاب اسلامی بیشتر می شود؛ انتظاراتشان نیز از ستاد دهه فجر و مسئول فرهنگی و اجرایی کشور افزایش پیدا می کند.
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی رویکردهای مراسم، سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را برشمرد و گفت: بصیرت افزایی، امیدآفرینی، خودباوری، همدلی و هم زبانی، مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی و دشمن شناسی؛ شش رویکرد مراسم سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی خواهد بود.
وی در همین زمینه به تشریح این رویکردها پرداخت و عنوان داشت: یکی از کارکردهای دهه فجر، افزایش پیوند بین مردم و انقلاب است. با توجه به آنکه استحکام پیوندها را شناخت و معرفت بیشتر تشکیل می دهد و تحکیم پیوند و ارتباط بدون شناخت ممکن نیست؛ باید دهه فجر، دهه آگاهی بخشی و معرفت افزایی در خصوص معارف انقلاب اسلامی و دهه نمایش جلوه های کارآمدی نظام اسلامی در زمینه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی باشد تا نسل امروز از میزان تحقق اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی، آگاهی پیدا کند.
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به توطئه های دشمن برای ایجاد خلل در باورهای دینی و انقلابی و ایجاد یأس و ناامیدی در مردم با هدف از بین بردن وحدت ملی و ایجاد فاصله بین مردم و مسئولان، عنوان کرد: با توجه به آینده روشن و افق های امیدبخش انقلاب اسلامی، ایام سالگرد پیروزی انقلاب، فرصت مغتنمی برای تجدید قوای نیروهای انقلاب و میثاق با آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به نام دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی گفت: احساس مسئولیت عمومی برای عملی ساختن زمینه های همدلی و همزبانی دولت و ملت می تواند مسیر را برای تداوم حرکت انقلاب اسلامی همواره و تسهیل نماید.
زارع با تاکید بر ضرورت امیدآفرینی همراه با معرفی مجاری، کانون ها و بسترهای نفوذ، تاثیرگذاری و فتنه انگیزی دشمنان، اظهار داشت: امید به آینده بهتر به همراه افزایش توان و گسترش حوزه دیده بانی فرهنگی در مورد توطئه های استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل، موجب ناکامی دشمنان در رسیدن به اهداف پلیدشان خواهد شد.
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، به اهمیت مشارکت گسترده مردم در انتخابات و تلاش های دشمن برای بهره گیری از ایام الله دهه فجر و فضای انتخابات برای تخریب مردم سالاری دینی و زیر سوال بردن دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اصلی ترین عنصر همدلی و همزبانی اصلاح نیت ها و توجه به اصول انقلاب اسلامی و مصالح ملی است. اصلاح نیت موجب اصلاح بیان می شود و نیت خیر علاوه بر جهت دهی به بینش و بنیان از اصلی شدن مسائل فرعی می کاهد و تقابل ها را به تعامل و برخوردهای احترام آمیز تبدیل می کند و نقد منصفانه را جایگزین نقد می نماید.
زارع تبیین و تشریح ابعاد و برکات اقتصاد مقاومتی در شکوفایی اقتصاد کشور و ضرورت حضور جهادگرانه در عرصه مدیریت جهادی را یکی دیگری از رویکردهای دهه فجر دانست و تصریح کرد: اصلی ترین عامل وابستگی یک کشور، نشناختن ظرفیت های خود و امید بستن به بیگانه است و بزرگ ترین آسیبی که متوجه استقلال یک کشور می شود باور نداشتن خود است. باید دهه فجر به عنوان دهه اعتماد به نفس ملی و عمومی به توانمندی های داخلی در راستای شعار ما می توانیم مطرح شود.
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی مهم ترین سیاست های مدنظر ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی را برشمرد و گفت: توسعه و تقویت مشارکت های مردمی در برگزاری مراسم دهه فجر، افزایش فضای شادابی و نشاط اجتماعی در ایام الله دهه مبارکه فجر و بهره گیری مناسب از ظرفیت و فضای دهه فجر برای ابلاغ پیام انقلاب اسلامی؛ مهم ترین سیاست های مدنظر ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی است.
زارع با بیان اینکه به منظور گرامیداشت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 20 هزار برنامه در سطوح استانی، ملی، منطقه ای و بین المللی در دهه فجر برگزار می شود؛ موضوعات برنامه های در نظر گرفته شده را به ترتیب بیشترین موضوع برنامه برشمرد و عنوان داشت: برپایی نمایشگاه، برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، افتتاح پروژه های عمرانی، تفریحی و خدماتی، برگزاری جشن ها و جشنواره ها، برگزاری نشست ها و گردهمایی ها و همایش ها، برپایی کارگاه های آموزشی، برگزاری مراسم تجلیل و تکریم و ارائه خدمات و تسهیلات رفاهی؛ موضوعات برنامه های دهه فجر انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه به عناوین تعدادی از برنامه های در نظر گرفته شده برای دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی؛ برگزاری نمایشگاه عکس، پوستر و اسناد انقلاب اسلامی؛ برگزاری نمایشگاه کتاب های انقلاب اسلامی؛ برپایی نمایشگاه کارآفرینان و نقش آن ها در اقتصاد مقاومتی؛ مسابقات رباتیک دانش آموزی و دانشجویی؛ مسابقه خاطره گویی از پیروزی انقلاب اسلامی؛ مسابقه وبلاگ نویسی؛ مسابقه کتاب خوانی؛ برگزاری جشنواره قرآن و سبک زندگی؛ جشنواره شعر؛ جشنواره فیلم؛ برگزاری جشن عمومی در میادین شهرها، پارک ها و فرهنگسراها؛ برگزاری سلسله نشست های گفتمان انقلاب اسلامی؛ برگزاری محفل انس با قرآن کریم در مساجد و بقاع متبرکه؛ نشست هم اندیشی نخبگان جوان با موضوع کار، تولید و اقتصاد مقاومتی؛ برگزاری همایش انقلاب اسلامی، رویش ها و ریزش ها؛ همایش اصناف و انقلاب اسلامی؛ برگزاری یادواره شهدای انقلاب اسلامی؛ تجلیل از جانبازان و پیشکسوتان انقلاب اسلامی؛ تجلیل از پیشگامان وحدت اسلامی؛ تجلیل از کارآفرینان و تولید کنندگان نمونه؛ از مهم ترین برنامه های در نظر گرفته شده برای ایام سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی در همین زمینه افزود: علاوه بر برگزاری کارگاه های فرهنگی، هنری و ادبی با موضوع انقلاب اسلامی و تبیین دستاوردهای انقلاب؛ برنامه هایی نظیر دیدار با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران، عطرافشانی و گل باران مزار شهدای انقلاب اسلامی، رونمایی از کتب و نرم افزارهای تولید شده با موضوع معرفی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، رونمایی از مجموعه سرودهای تازه تولید شده با موضوع انقلاب اسلامی، پخش فیلم با موضوع انقلاب اسلامی در مدارس، مساجد و ادارات، تولید سرگرمی های فرهنگی برای کودکان، انتشار ویژه نامه های فرهنگی برای جوانان و دانشگاهیان، برگزاری تورهای بازدید از مکان های تاریخی انقلاب اسلامی و افتتاح تعداد قابل توجهی از پروژه های عمرانی، تفریحی و خدماتی از دیگر برنامه های دهه فجر انقلاب اسلامی در سال جاری است.
زارع به سه ویژگی برنامه های ذکر شده اشاره کرد و گفت: آگاهی بخشی در خصوص معارف و دستاورهای انقلاب اسلامی، ایجاد امید و خودباوری و نمایشگاه جلوه های کارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ سه ویژگی برنامه های اجرا شده در طول ایام الله دهه فجر در نقاط مختلف کشور خواهد بود.
وی با اشاره به تلاش ستادهای دهه فجر در سراسر کشور برای ایجاد توازن برنامه ای در تمام روزهای دهه فجر و ضرورت اهمیت تدوین برنامه برای اقشار مختلف براساس آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی تصریح کرد: سه خطر فراموشی، کمرنگ شدن و ایجاد شبهه؛ آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی را همواره تهدید می کند و امیدواریم که برنامه های دهه فجر انقلاب اسلامی که با مشارکت همه دستگاه های فرهنگی و اجرایی و کانون های موثر مردمی برگزار می شود بتواند با تاکید بر خطوط اصلی انقلاب اسلامی و توجه به مسائل و رویداهای ملی، منطقه ای و جهانی؛ ضمن ترویج گفتمان انقلاب اسلامی، استحکام و اقتدار نظام اسلامی را در سطح افکار عمومی به ویژه نسل جوان تبیین کند.
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی شعار دهه فجر انقلاب اسلامی در سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را اعلام کرد و گفت: «تداوم اقتدار و عزت انقلاب اسلامی در پرتو ولایت مداری، همدلی و همزبانی دولت و ملت» شعار دهه فجر انقلاب اسلامی در سال 1394 خواهد بود.
زارع با بیان اینکه مراسم آغاز جشن های دهه فجر همزمان با سالروز ورود تاریخی بنیان گذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) به ایران در روز 12 بهمن 57 در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار می شود، گفت: همزمان با برگزاری این مراسم در تهران، در 500 نقطه کشور ویژه برنامه هایی به منظور گرامیداشت یاد و خاطره ورود تاریخی حضرت امام خمینی(ره) به میهن اسلامی، برگزار می شود.
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود، تصریح کرد: اختتامیه جشن های دهه فجر با راهپیمایی شکوهمند و حماسه آفرین بی نظیر مردم در یوم الله 22 بهمن رقم خواهد خورد.