حدود یک دهه پیش، نئولیبرالهای ایرانی یک کمپین سیاسی-رسانهای تمام عیار به راه انداخته بودند تا «الگوی توسعه ترکیه» را در ایران تکرار کنند. در مرکز این روایت، این گزاره قرار داشت که ترکیه روابط خود را با غرب نیکو کرد و سرمایهگذاری خارجی عظیمی جذب کرد و توسعه یافت و ایران نیز باید.
کارشناسان میگویند: ایران از لحاظ فرهنگِ دینی و شرعی باید توجه خاصی به موضوع سلامت و درمان عمومی داشته باشد، اما در عمل تابع نظام سرمایهداری است.
یک پژوهشگر علوم اجتماعی گفت: پزشکی مدرن فقط به بدن نظر دارد که در آن دخل و تصرف کند؛ به تعبیری به یک انسان جاندار التفات چندانی ندارد. برای همین در اندیشه پزشکی مدرن، انسان صرفا مربوط به دورهای از تاریخ فلسفه است.
در کتابها فرمولهایی خواندهاید که میگویند کاهش ارزش پول ملی منجر به افزایش صادرات میشود، منتها این فرمولها در شرایط خاص و برای کشورهایی در مراحلی خاص از توسعه جواب میدهد که تحقیقاً هیچ ارتباطی به وضع ما ندارد.
شب گذشته برنامه شیوه شبکه چهار سیما شاهد مناظره دکتر موسی غنی نژاد و علی علیزاده تحلیلگر سیاسی ایرانی ساکن لندن بر سر لیبرالیسم اقتصادی بود.
دولت آقای رئیسی با نیروهای تحولخواه، باانگیزه، آرمانگرا و آمادهای که سر کار آورده و با استفاده از نسخه جدید اقتصادی میتواند اقتصاد را متحول کند.
ادعای تورمزا بودن تولید انبوه مسکن، خلاف واقع و توهم است.
ایران تنها کشوری نیست که سیاست «مصونیت جمعی» را دنبال میکند؛ چرا کشورهایی مانند بریتانیا، هلند و حتی سوئد هم این استراتژی خطرناک را اتخاذ کردهاند؟
یک نشریه صهیونیستی اذعان کرد کرونا باعث فروپاشی و مرگ نئولیبرالیسم شده است.
یک کارشناس اقتصادی حامی دولت میگوید سیاستهای اقتصادی نئولیبرالیستی دولت، مردم و نظام را با چالش مواجه کرده است.
روز گذشته انتخابات مقدماتیِ ریاست جمهوری در آرژانتین برگزار شد و مطابق پیشبینیها مخالفان دولت پیروز این رقابت شدند.
«ماشین یا کارخانه تولید حماقت» کتابی است نوشته «مارکوس متس» و «گئورک زسلن»، دو روزنامهنگار و فرهنگشناس آلمانی که درباره وضعیت امروز رسانهها در غرب منتشر شده است.
استاد دانشگاه علامه با بیان اینکه دولت نقش مهمی در بالا بردن نرخ ارز داشت، گفت: صحبتهای رئیس جمهور مؤید همین موضوع است و نیازی نیست که اقتصاددانان در مورد کاهش ارزش پول ملی اظهارنظر کنند.
وزیر سابق رفاه مهمترین چالش پیش روی وزیر جدید رفاه را اعلام کرد و گفت:باید مراقب دهک های پائین جامعه بود.
تلاش های نئولیبرالیسم در پنهانکاری رنگ باخته و راهبرد آن از نفس افتاده است. نئولیبرالیسم به آخر بازی رسیده است و به همین دلیل است که سیاست ها هم اکنون چنین بی ثبات به نظر می آیند.
کارشناس مسائل فرهنگی گفت: نه سپاه نه نیروی نظامی مسئول اقتصاد کشور نیستند و قوه مجریه مسئول اصلی وضعیت کنونی کشور است.
نئولیبرالیسم ما را گول می زند تا فردی با تغییرات آب و هوایی مبارزه کنیم نه جمعی. این تفکر وسواس گونه و آزاردهنده را رها کنید که چه قدر سبز زندگی میکنید؛ و از این پس شروع به جمع آوری قدرت های جمعی کنید. منتظر نباشید تا اقدامات منفرد شما در قبال اقدامات سازماندهی شده نئولیبرال ها دوام بیاورد.
نتیجه سیاستهای اقتصادی نئولیبرالیسم ایجاد بحران اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که به صورت ریاضت اقتصادی و اجتماعی بر طبقه فروشندگان نیروی کار اعمال میشود که حاصل آن جز فقر، اعتیاد، تورم و دهها معضل دیگر برای طبقات محروم نیست.
برنامه سختانه شب گذشته سراغ شهریار زرشناس به عنوان یکی از چهرههای همیشه منتقد جریانهای موجود رفته و با او پیرامون اندیشههایش درباره مدرنتیه و تفاوت آن با تفکرات جریانات سلفی به گفتگویی چالشی پرداخت.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تشریح تاریخچه ظهور و بروز مدرنیته بیان داشت: انقلاب توانست ساخت سیاسی شبه مدرنیته را نابود کند. اما در مورد ساخت اقتصادی و فرهنگی این اتفاق نیفتاد.