به گزارش حلقه وصل، فرهاد عظیما، کارگردان انیمیشن «نبرد خلیج فارس 2» در گفتوگو با «عمارفیلم»، با بیان این موضوع که کار تولید این انیمیشن به پایان رسیده است و تا سال تحصیلی جدید عرضه خواهد شد، درباره انگیزه ساخت انیمیشن نبرد خلیج فارس2، گفت: با توجه به اینکه کشور ما به طور مداوم از طرف امریکا تهدید به گزینه نظامی و حمله میشود تصمیم به ساخت این انیمیشن گرفتیم تا اقتدار پوشالی و هیمنه آنها را خرد کنیم.
وی افزود: هدف اصلی ما تولید کارهای باکیفیت و جذاب در زمینه فرهنگ دینی و انقلاب اسلامی است و علیرغم مشکلاتی که پیش رو است، میخواهیم بخشی از ضعف فرهنگی کشور را جبران کنیم و یکی از بازوهای فرهنگی نظام باشیم.
مسئول گروه انیمیشن فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) با اشاره به پایین بودن سطح کیفیت انیمیشن در ایران، گفت: بعضا برخی آثار خوب هم تولید میشوند که بیشتر به صورت شخصی و گروههای مردمی انجام میشوند اما در مقایسه با کشورهای دیگر، مثل امریکا که هر سال تقریبا 100 تا 200 انیمیشن با کیفیت تولید میکند، خیلی عقب هستیم، البته باید درنظر گرفت که سرمایهگذاری آنها در این زمینه، اصلا قابل مقایسه با کشور ما نیست.
عظیما با گلایه از عدم حمایت نهادها و ارگانهای دولتی از کار تولید انیمیشنهای باکیفیت، اظهار داشت: در کنار حمایت اندکی که سازمان رسانهای اوج از گروه ما داشتند، بیشتر هزینههای کار توسط اعضای گروه و فروش اینترنتی آثار تامین میشود و این در حالی است که برای تولید یک انیمیشن باکیفیت 80 دقیقهای مثل نبرد خلیج فارس، حداقل 5/1 میلیارد تومان بودجه لازم است، ولی بدلیل عدم حمایتها مجبور هستیم با صرف هزینههای شخصی و مشکلات بسیار، کار را ادامه دهیم.
کارگردان انیمیشن «پیام راشل کوری» اضافه کرد: با توجه به اینکه در عرصه فرهنگی، بچههای مذهبی، معمولا اولویتها را تشخیص نمیدهند و همتی هم برای حمایت از آثار خوب تولید شده ندارند، به صورت ویژه روی شبکههای مجازی برنامهریزی کردهایم تا با استفاده از ظرفیت بزرگ این فضا بتوانیم به معرفی، اطلاعرسانی و توزیع موثر انیمیشنهای تولیدی خود، اقدام کنیم.
کارگردان انیمیشن «نبرد خلیج فارس2»، با ابراز ناراحتی بدلیل عدم حضور در پنجمین دوره جشنواره عمار، گفت: جشنواره عمار، تنها جشنوارهای است که وقتی تمام میشود، تازه شروع میشود و اکرانهای مردمی آن روستاها و شهرهای مختلف کشور را دربرمیگیرند.
وی ادامه داد: جشنواره عمار با توجه به برخی محدودیتها و مشکلاتی که در عرصه سینما داریم مانند یک سیستم جنگ نامنظم و چریکی عمل میکند و مشکلات و موانع پیشِ رو را با راهکارهای مختلفی پشتِ سر میگذارد..
عظیما با اشاره به گستردگی اکرانهای مردمی جشنواره عمار در سراسر کشور، گفت: جشنواره عمار بخوبی توانسته است بین هنر و مردم ارتباط برقرار کند و آثار ارائه شده در آن را میتوان بدون نگرانی و دغدغه، همراه با خانواده تماشا کرد.
برگزیده سومین دوره جشنواره عمار در بخش انیمیشن، با اشاره به طبیعی بودن وجود برخی اشکالات در اکران مردمی عمار، گفت: متاسفانه جشنواره عمار، بیشتر «مستندزده» است و غالب آثار آن، فیلمهای مستند هستند و به بخشهای دیگری مثل انیمیشن، کمتر توجه میشود که این مطلوب به نظر نمیرسد.
وی اضافه کرد: اگر در کنار اکرانهای مردمی جشنواره عمار، نقد و تحلیل آثار هم بیشتر مورد توجه قرار گیرد، به رشد و پیشرفت آثار هم کمک میشود.
مسئول گروه انیمیشن فاطمه الزهرا(س)، در پایان این گفتوگو با بیان این نکته که نباید در کار فرهنگی در برابر مشکلات و سختیها مایوس شد، گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات مالی، نمیتوانیم به توسعه گروه و فعالیت خود، اقدام کنیم ولی با کمک و امداد اهل بیت(علیهم السلام) و حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها)، کارهایمان را بصورت جهادی پیش میبریم و معتقدیم که کار اصلی را اهل بیت(علیهم السلام) انجام میدهند.