به گزارش حلقه وصل، شرکت تولید موتورسیکلتهای هارلی دیویدسون آمریکا از سقوط 27 درصدی سوددهی در سه ماهه نخست سال 2019 نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با اشاره به این مسئله در توییتر نوشت: هارلی دیویدسون با تعرفههای 31 درصدی از سوی اتحادیه اروپا دست و پنجه نرم میکند، آنها مجبور شدند برای کاهش قسمتی از این تعرفهها که قرار است از سال 2021 به 66 درصد افزایش یابد بخشی از تولید خود را به خارج از آمریکا منتقل کند.
ترامپ پیشتر نسبت به اقدام هارلی دیویدسون در انتقال بخشی از تولید خود به خارج از آمریکا به دلیل اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم در آمریکا به شدت انتقاد کرده بود.
ماه ژوئن سال گذشته، کاخ سفید اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم را از کشورهایی نظیر کانادا، مکزیک و اعضای اتحادیه اروپا که پیشتر از این تعرفهها مستثنی شده بودند، آغاز کرد.
اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به این اقدام بر واردات چندین کالا آمریکایی تعرفه مقابله جویانه اعمال کرد و تعرفه واردات موتورهای هارلی را نیز به 31 درصد افزایش داد.
در آن زمان شرکت هارلی دیویدسون که از یک سو مجبور بود آلومینیوم و فولاد خود را وارد کند و با افزایش قیمت ناشی از اعمال تعرفهها روبرو شده و از سوی دیگر نیز با اعمال تعرفه از سوی اتحادیه اروپا مواجه شده بود تصمیم گرفت بخشی از تولید خود را که به بازارهای اروپایی صادر میشود به خارج از آمریکا منتقل کند که هم بتواند بدون تعرفه مواد اولیه تهیه کند و هم از تعرفههای اتحادیه اروپا بر واردات از آمریکا خلاص شود.
افزایش تعرفه بر واردات موتورهای هارلی توسط اتحادیه اروپا باعث شده تا بنا به اعلام شرکت قیمت موتورهای هارلی به طور متوسط 2200 دلار در اروپا افزایش قیمت را تجربه کند.
گزارش سه ماهه منتشر شده از سوی هارلی دیویدسون نشان میدهد درآمد این شرکت از محل فروش موتورسیکلت و قطعات آن 12.3 درصد کاهش یافته و در ماههای ژوئن تا مارس به 1.19 میلیارد دلار رسیده است.
از طرف دیگر سود خالص هارلی در این مدت نسبت به سه ماهه نخست سال 2018 به ازای هر سهم 80 سنت بوده و 127.9 میلیون دلار برآورد شده است و این در حالی است در سه ماهه نخست سال 2018، سود خالص هارلی دیویدسون 174.76 میلیون دلار معادل 1.03 دلار به ازای هر سهم بوده است.
هارلی هم جزو شرکتهای آمریکایی است که همواره مخالف اعمال تعرفه بر واردات کالا به خصوص از اروپا بوده و به دنبال تلاش برای جلوگیری از تشدید تنش با طرفهای خارجی بوده است.
شرکت هارلی دیودسون در سال 1903 توسط چند برادر در منطقه میلواکی آمریکا تأسیس شد و توانست تا دهه 1960 رقبای خود را کنار زده و 70 درصد بازار آمریکا را در دست گیرد.
اما با ورود رقبای ژاپنی سهم 70 درصد هارلی به 5 درصد کاهش یافت و شرکت هوندا توانست با عرضه موتورهای سبک و ارزان قیمت بازار هارلی را در خود آمریکا برباید.
البته هارلی موفق شد از سالهای 1980 دوباره به گردونه رقابت وارد شود و هم اکنون هم با مشکل صادرات و فروش دست و پنجه نرم می کند.
منبع: فارس