به گزارش حلقه وصل: شب گذشته مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور در گفت و گوی ویژه خبری درباره رشد اقتصادی 8 درصدی گفت: رشد ۸ درصدی در اقتصاد حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی نیاز دارد. اما نمی شود با بخش عظیمی از کشورها ارتباط نداشته باشیم و به این رشد برسیم.
این در حالی است که همزمان قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور در توییتی نوشت: عمیقاً باور داریم که تنها راه عبور از گردنههای سخت اقتصادی، مشارکت فعال سرمایهگذران بخش خصوصی در عرصههای مختلف تولید است.
پیش از این عارف معاون اول رئیس جمهور نیز طی مصاحبه ای اعلام کرده بود: « برای دستیابی به رشد 8 درصدی مندرج در برنامه هفتم توسعه، باید به ظرفیتهای داخلی بهویژه جوانان نخبه و بخش خصوصی توانمند تکیه کنیم. در حال حاضر 500 شرکت برتر بخش خصوصی نزدیک 40 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را در اختیار دارند و با رفع موانع موجود و حمایت از این بخش، دستیابی به اهداف توسعهای کشور تسهیل خواهد شد.»
امروز همزمان با این اظهارات، روزنامه اعتماد به صاحب امتیازی و مدیر مسوولی الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت نیز طی یادداشتی با بررسی رشد اقتصادی دهه 90 نوشت: « از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ (دهه ۹۰) رشد اقتصادي ما حدود صفر بوده است. تازه دو سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ را هم بايد فاكتور گرفت كه رشد بالاي آن محصول برجام و بهبود روابط خارجي بود و در صورت حذف آن دو سال شايد رشد اقتصادي اين دهه به بيش از منفي ده درصد ميرسيد و اگر استهلاك را هم حساب كنيم، رشد منفي شديدتري را در اين دهه شاهد خواهيم بود.»
این روزنامه با این استدلال به دنبال اثبات این گزاره است که اگرسرمایه گذاری خارجی صورت نگیرد وضعیت شبیه دوران دهه 90 و دوران ریاست جمهوری حسن روحانی خواهد شد.
این در حالی است که در سه ساله ریاست جمهوری شهید رئیسی و بدون آنکه تغییر خاصی در مناسبات اقتصادی کشور نسبت به دهه 90 شکل بگیرد رشد اقتصادی طی بازه کوتاهی از 0 درصد به حدود 5 درصد رسیده بود. البته باید یادآوری کرد که در این سه سال بحران های بزرگی در سطح جهان از جمله جنگ اوکراین و غزه و همینطور در سطح داخلی اغتشاشات 1401 نیز جریان داشت.
کارشناسان معتقدند مهمترین تفاوت دولت شهید رئیسی با دولت روحانی در این حوزه تمرکز و پیگیری رئیس جمهور و بدنه دولت برای فعال سازی ظرفیت های داخلی در راستای تولید بوده است.