
سرویس حاشیه نگاری: مدتهاست که رسم بر این بوده در شورای صنفی نمایش درباره زمان آغاز اکران فیلمها بحث میشده و با توجه به گزینههای موجود، بهترین آثار برای اکران انتخاب میشدند.
باتوجه به همین ساختار معمولا زمان پایان اکران یک فیلم را نه دستور شورا بلکه پایین آمدن کف فروش فیلم در سینمای سرگروه تعیین میکرده است؛ تا آنجا که مطابق دستورالعمل جدید شورا اگر فیلمی در سه هفته ابتدایی نمایش از کف فروش بیفتد، شورای صنفی نمایش طبق اختیارات قانونی خود میتواند برای جایگزینی فیلمی دیگر در آن سرگروه سینمایی اقدام کند و در غیر این صورت اکران آن تا زمان حفظ کف فروش ادامه خواهد داشت.
اما به تازگی و بعد از اخبار ضد و نقیضی که از اکران شدن یا نشدن فیلم سینمایی «رستاخیز» و تصمیم شورای صنفی نمایش در انتقال گروه فیلم سینمایی «دوران عاشقی» به سرگروه آزادی منتشر شد، بدعتی جدید اتفاق افتاد و قرار است فیلم «مردن به وقت شهریور» نیز در کنار «دوران عاشقی» به طور همزمان در سرگروه آزادی اکران شود.
این تصمیم زمانی تعجببرانگیزتر شد که از سوی مسئولین شورای صنفی نمایش اعلام شد که فیلم «محمد(ص)» نیز از روز ۵ شهریور اکران خود را در گروه آزادی آغاز میکند. این سخن بدان معناست که فیلم «مردن به وقت شهریور» بدون توجه به آن که آیا توانایی تامین کف میزان فروش خود را دارد یا خیر، بدون دغدغه میتواند یک ماه تمام در دومین سینمای پرفروش کشور اکران شود!
از سوی دیگر نیز ممکن است این فیلم بتواند تا آن زمان کف فروش خود را حفظ نماید که در این صورت طبق قانون مرسوم نباید از ادامه اکران آن تا دو هفته بعد از این تاریخ جلوگیری کنند که در این صورت فیلم سینمایی «محمد(ص)» که امید سینمای ایران برای جابجایی رکوردهای فروش در سال جاری بود، برای دو هفته باید بدون سرگروه اکران شود!
امیدواریم که دوستان شورای صنفی پاسخگوی این سوال باشند که چگونه بدون دانستن وضعیت فروش یک فیلم، دو روز پیش از آغاز اکران آن، زمان پایان اکران اثر را مشخص کردهاند؟! درحالی که پیش از مرسم بود که فقط نام فیلمهای بعدی هر گروه سینمایی مشخص میشد و تاریخ اکران آنها به زمان پایین آمدن کف فروش موکول می شد.