به گزارش حلقه وصل: ۵ روز مانده شروع به کار مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا، یک نهاد ضد ایرانی (UANI) اعتراف کرده که با وجود تشدید تحریمهای غرب، صادرات نفت ایران امسال با جهشی قابل توجه به ۵۸۷ میلیون بشکه رسید.
سناتورهای آمریکایی شبکه صادرات غیررسمی دور از چشم وانشگتن را مهمترین دلیل جهش صادرات نفتی ایران است.
۱۵ بهمن ۹۸، مدیر بینالملل شرکت نفت در دولت روحانی محسن قمصری از لو رفتن شبکه فروش نفت ایران در همکاری با FATF پرده برداشت و گفت که «یک شبکه بانکی به نام صرافیها داشتیم که اطلاعات این شبکه را به دست خودمان افشا کردیم».
افشای اطلاعات فروش نفت سبب شد تا ترامپ از مسیر تحریم، صادرات نفت ایران در دولت روحانی را تا ۹۰ درصد کاهش دهد.
دولت چهاردهم و در راس آنها عبدالناصر همتی ۵ ماه است که تلاش میکنند، بار دیگر شرایط اجرای تمامی استانداردهای FATF از جمله کنوانسیون پالرمو و CFT را مهیا کنند. بر اساس بند «ب» بخش اول ماده ۷ کنوانسیون پالرمو، کشورهای پذیرنده باید همه اطلاعات مالی خود را با سایر کشورهای عضو از جمله آمریکا و اسرائیل مبادله کنند.
در یک دهه اخیر دو مسیر برای توسعه اقتصادی ایران آزموده شده که اولی معتقد به تعامل با غرب از طریق سازوکار مذاکره و پذیرش معاهدات بینالمللی است و دومی راه پیشرفت را توجه به درون از مسیر اصلاحات عاقلانه میداند.
کارشناس اقتصادی محمدرضا نصیری میگوید که کشورهای همپیمان ما از جمله چین و روسیه هم در شرایطی که در لیست سیاه FATF قرار داریم، حاضر به تبادل مالی با ما نیستند.
اما اقتصاددان مجید شاکری معتقد است که دو قرارداد سایناشور یک و سایناشور دو با چین و همچنین اتصال درگاه پرداخت روسیه به ایران اقداماتی است که بدون FATF بدست آمده است.
از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰ در دوره آزمایش مسیر توسعه اقتصادی از مسیر نگاه به خارج رشد اقتصادی کشور به طور متوسط صفر بود اما تغییر دستفرمان از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۳ سبب شد تا رشد ۵.۷ درصدی در اقتصاد ایران ثبت شود.