
به گزارش حلقه وصل: به نقل از روابط عمومی شبکه افق سیما، دکتر مسعود درخشان، اقتصاددان به عنوان یکی از مهمانهای این برنامه گفت: انتظار این بود که در زمان ریاست جمهوری آقای رئیسی، ساختارهای اقتصادی کشور مورد ارزیابی قرار بگیرد ولی این کار انجام نشد و سعی شده بر بستر همان ساختارهای قبلی، راهکارهایی ارائه دهند. این کار جواب نمیدهد کما اینکه 40 سال است جواب نداده تا میگوییم روحیه و تفکر انقلابی، بحث علم اقتصاد را مطرح میکنند ولی در واقع هدف، همان الگوبرداری از کشورهای دیگر است. وی افزود: اتاقهای فکر متعددی در کشور فعال است تا اقتصاد لیبرالیستی را رواج دهند.
این استاد اقتصاد تاکید کرد: عبارتی با عنوان «مصدقیهای چپی» معنا ندارد و بین این دو ارتباطی وجود ندارد.اینکه گفته شود در بخش اقتصاد قانون اساسی ما خبری از فقه نیست، اشتباه است. بکار بردن نظریه «راه رشد غیر سرمایهداری» برای ترسیم تصویری نادرست از انقلاب اسلامی است، مثل اینکه کسی یک کاریکاتور بکشد و خودش به آن بخندد. امام خمینی(ره) به خوبی راجع به مارکسیسم آگاهی داشت.
وی ادامه داد: فریدریش آوگوست فون هایک (مدافع لیبرالیسم) توصیه میکند تنها راه تامین منافع ثروتمندان، تاسیس اتاقهای فکر است و هم اکنون این اتاقها توسط آنتونی فیشر (تاجر بزرگ انگلیسی) راهاندازی شده تا اصول لیبرالیسم را در جهان ترویج کنند، این اتاقها در ایران هم هستند.
درخشان خاطرنشان کرد: در مقالهای توضیح دادهام که لیبرالیسم منشأ چپاول و دزدی است و بانکها با این نقاب، در حال چاپیدن مردم هستند. لیبرالیسم یک فریب بزرگ است که همه دنیا را فریب داده است. انقلاب با لیبرالیسم مناسبتی ندارد و آمده که اساس نظام سرمایهداری را بر هم بزند.
وی توضیح داد: لیبرالیستها برای اینکه دخالت دولت سرمایهداری را در اقتصاد توجیه کنند، بزرگترین خیانت را به مردم کردند و ارزشهای دینی و اخلاقی را انکار کردند. شک کردن به بدیهیاتی همچون عدالت اجتماعی، راهکار این طیف از لیبرالیستهاست. اگر فرمایشات امام خمینی(ره) را دنبال کنیم، به اقتصاد اسلامی میرسیم ولی لیبرالها اجازه ندادند.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: امام خمینی(ره) بحث اقتصاد اسلامی را مطرح کردند و رهبر معظم انقلاب هم اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار دادهاند. ویژگی اقتصاد اسلامی، مقاومت در برابر سلطهجویان و در رأس آنها آمریکاست. ریشه این همه بدهی به بانک مرکزی، اجازه دادن به بانک های خصوصی است که وارد اقتصاد شوند و اضافه برداشت داشته باشند. با تعدد بانکها، این مسئله هیچ وقت حل نمیشود، بنابراین باید بانکها همه منحل شوند و یک بانک داشته باشیم!
تحریمهای آمریکا علیه ایران خلاف اصول لیبرالیسم است
دکتر موسی غنینژاد، استاد دانشگاه و اقتصاددان به عنوان دیگر سوی این مناظره در برنامه جهان آرا گفت: هدف ما از انقلاب، قطع کردن دست اجنبیها از اقتصاد و فرهنگ و سیاست کشور و رفتن به سمت خودکفایی بود اما اندیشه حاکم بر اصول اقتصادی قانون اساسی ایران، اندیشههای چپ و سوسیالیستی است و از اسلام هم در آنها خبری نیست! تئوریسین راه رشد غیر سرمایهداری شخصی بود به نام اولیانوفسکی، یکی از اعضای ارشد حزب کمونیست شوروی که همین نظریه، الهام بخش اصل 43 و 44 قانون اساسی ما هم هست.
وی افزود: در پیشنویس قانون اساسی، رویکرد چپ قویتر بود و حتی اصل مالکیت خصوصی هم نادیده گرفته شده بود که فقها به آن ایراد گرفتند. ریشه مشکلات امروزی ما، همان اولین خشتی بود که کج گذاشته شد، آن هم توسط مصدقیهای چپ.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اصطلاحی از خودم جعل نکردهام، عدهای خود را مصدقی چپی مینامند و کتابهای اولیانفسکی هم توسط حزب توده در ایران به چاپ رسیدهاند. اگر میگویند من لیبرال هستم، پس نمیتوانم مقلد فون هایک باشم. نمیتوان گفت اگر تامین مالی یک کار توسط تجار انجام شده، پس آن ایده و آن کار اشتباه است. الزاما اینگونه نیست که لیبرالیسم مورد حمایت همه سرمایهداران باشد، چه اینکه سرمایهداران بزرگ، مخالف نظام رقابتی هستند.
وی ادامه داد: نظام اقتصادی ایران سرمایهداری است، ولی سرمایهداری دولتی، رفاقتی و مافیایی. بخش خصوصی در ایران بسیار ضعیف است؛ مثلا تا میگویند کمی خودروی خارجی وارد شود، فریاد میزنند که اشتغال از بین میرود و باید از تولید داخل حمایت کرد، حمایت تا چند سال؟
غنینژاد خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) کشور را از دست اندیشههای چپ نجات دادند وگرنه ایران به کامبوج دوم تبدیل میشد. امام متاثر از چپیها نبودند بلکه با اشاره به بحث مالکیت خصوصی، کشور را از اندیشههای غالب چپ در آن زمان نجات دادند ولی مباحث اقتصادی کشور توسط ایشان نوشته نشده است.
وی توضیح داد: کانت بزرگترین فیلسوف لیبرال است که اتفاقا یک مومن مسیحی بود و عقیده داشت آزادی واقعی یعنی اینکه هیچ انسانی بر دیگری برتری نداشته باشد و صرفا در چارچوب قوانین موجود در جهان باید زندگی کرد.
قانون چیزی است که انسانها به آن میرسند نه اینکه کسی آن را بنویسد.
این اقتصاددان در ادامه تاکید کرد: آمریکا دارای دولتی امپرالیستی است که بزرگترین جنایتهای بعد از جنگ جهانی دوم را مرتکب شد مثل آنچه در ویتنام انجام داد ولی امروز ویتنام و آمریکا نزدیکترین رابطه اقتصادی را با هم دارند.
معتقدم تحریمهای آمریکا علیه ایران، خلاف اصول لیبرالیسم است.
وی در پایان گفت: اقتصاد ما یک نظام سرمایهداری مرکانتیلیستی، رفاقتی و مافیایی است زیرا ریشه آن، اشتباه بوده و باید برگردیم و این دیدگاه را اصلاح کنیم.