
به گزارش حلقه وصل، وحید کرایلی:
چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر با اکران فیلم بعد از رفتن رضا نجاتی در سانس اول روز پنجم سینمای ملت برای اهالی رسانه از نیمه کار خود گذشت. یک فیلم اولی دیگر از سینمای اجتماعی که تلاش میکند قصه بگوید. شکاف نسلی عمیق جامعه و بحرانهایی که ایجاد میکند، دستمایه اولیه داستان شخصیت اول فیلم است که هرچند ارتباط درست و کاملی با پدرش نداشته و ندارد اما در تلاش است ارتباط خود با پسرش را حفظ کند.
فیلم شباهت بسیاری به اکثر آثار اجتماعی این سالها دارد اما کارگردان آن مدعی است که سعی کرده متفاوت با حال و هوای سینمای ایران فیلم بسازد و البته شریف باشد. فارغ از صحت این ادعا، ریتم کند و خستهکننده اثر مانع از برقراری ارتباط و همراهی مخاطب با آن است. موضوعاتی که اهالی رسانه نیز در نشست خبری از عوامل فیلم علت آن را جویا شدند.
رضا نجاتی در نشت خبری فیلم در پاسخ به این پرسش که چرا گاهی ریتم فیلم کند میشود، گفت: زمانی که ما ریتمی را برای فیلم انتخاب میکنیم، نمیتوانیم آن را دستکاری کنیم. همچنین مخاطب برای موضوعهایی که در فیلم مطرح میشود نیاز به زمان دارد تا فکر کند.
او ادامه داد: روز اولی که به دفتر آقای بابایی رفتم، گفتم من تلاش میکنم (لطفا دقت کنید من ادعایی نکردم وندارم فقط میگویم تلاش کردیم) یک فیلم شریف بسازم. سعی کردیم از جریان حال سینمای ایران دور شویم و به حال جدیدی در سینمای ایران برسیم.
کت چرمی دومین فیلم به نمایش درآمده در روز پنجم جشنواره بود. پرداختن به مسائل اجتماعی در بستر داستانی معمایی نقطه قوت نیمه اول فیلم بود اما توالی اتفاقات خوب در دقایق پایانی که عجیب و پشت سر هم ردیف شده بودند، برخی اهالی رسانه و منتقدین را از کت چرمی ناامید کرد.
موضوعی که در نشست خبری هم مورد توجه قرار گرفت و حتی به بحث ممیزی و پروانه ساخت ارتباط داده شد که تهیهکننده کت چرمی در پاسخ به این انتفادات گفت: پروسه پروانه ساخت ما طولانی شد چون موضوعات این چنینی دستخوش تغییرات میشود و شاید در چنین مواردی فیلمنامه اولیه را نتوان ساخت. پروسهای که طی کردیم اما اینگونه نبود که از چیزی که میخواستیم صرف نظر کنیم. یک تعامل دو طرفه بین ما و شورای پروانه ساخت وجود داشت. اینکه بگوییم فیلمی برای دریافت پروانه ساخت چالش ندارد شاید درست نباشد اما مهم تعاملی است که بین گروه ما و شورا شکل گرفت و در نهایت فیلم ساخته شد.
اکران فیلم کت چرمی در سینمای رسانهها یک میهمان ویژه هم داشت. ابوالفضل پورعرب با حضور در پنجمین روز از چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر به تماشای این اثر نشست.
این بازیگر سینما در گفتگو با ستاد خبری این دوره از جشنواره گفت: من سعی میکنم هر سال در جشنواره حاضر شوم، اما زمانی که با احترام از من دعوت میکنند، اشتیاق بیشتری برای حضور در آن پیدا میکنم.
او با بیان اینکه سالهای گذشته هم نمیتوانسته همه فیلمها را تماشا کند، افزود: کت چرمی اولین فیلمی بود که در این دوره از جشنواره دیدم. بازیگران این فیلم بازیهای خوبی داشتند و به نحوی متفاوت از بازیهای قبلشان بود. کارگردان این فیلم، نگاه ویژهای به آسیب اجتماعی داشت که اگر به این سمت پیش برویم، سینمای ما صاحب اندیشه و تحولی در قصهها میشود، همچنین کشش بیشتری پیدا میکند.