به گزارش حلقه وصل، راضیه تجار، نویسنده دفاع مقدس با اشاره به رویکرد نویسندگان کشور به موضوع حجاب در آثارشان، گفت: نوع پوشش و نگاه به این مقوله در آثار ادبی، بستگی به شخصیتهایی دارد که صاحب اثر در داستان خود ارائه میکند.
وی افزود: در مجموع آنچه که به پیشبرد مضامینی همچون حجاب و عفاف در یکاثر داستانی کمک میکند، دیدگاه و بینش خود نویسنده است. گاهی شخصیتهایی در داستانها می آیند که هیچ اعتقادی به موضوعات اینچنینی ندارند، اما روند کلی اثر است که هدف نویسنده را مشخص میکند. البته اگر نویسندهای در آثارش بر روی چنین شخصیتهایی تمرکز بیشتری نشان دهد، موضوع دیگری است. ممکن نیست نویسندهای به حجاب معتقد باشد، اما شخصیتهایش به گونه دیگری باشند.
تجار همچنین گفت: نمیتوان با بالا گرفتن تابلوی خطر شعارزدگی در مقابل نویسنده، او را از هدفش منحرف کرد. نویسنده میتواند هنرمندانه شعار دهد و نباید از هراس اینکه شعار ندهیم، پیام مدنظرمان را هم در اثرمان ارائه نکنیم. در نهایت هر نویسندهای عقیده خود را بیان میکند.
این نویسنده با بیان اینکه نویسندگان ما در جامعهای مسلمان و حکومتی اسلامی قلم میزنند، تصریح کرد: در چنین فضایی زندگی میکنیم و غریب و دور از ذهن نیست که در چنین شرایطی بر روی موضوعاتی همچون حجاب تاکید داشته باشیم. ممکن است در آثار ادبی شخصیتها حجاب ظاهری نداشته باشند، اما اینکه به قصد ترویج برهنگی اثری بنویسیم صحیح نیست.
وی گفت: حجاب واقعی محدودیت نیست و اگر چنین چیزی در باورمان وجود داشته باشد، میتوانیم آن را به خوبی به مخاطب هم منتقل کنیم. با نگاه به نوع پوشش گذشتگان هم، میبینم که حتی پوشش بانوان در دوران قاجار، زیبا بوده است و امروز نیز بانوان کشورمان با حفظ حجاب خود، به فعالیتهای اجتماعی پا به پای مردان میپردازند.
منبع: تسنیم