سرویس حاشیهنگاری: این روزها اینستاگرام به عنوان یک رسانه در دسترس اکثر افراد قرار گرفته و آنها به راحتی میتوانند نظرات و مواضع خود در مورد موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی و سایر مسائل را در قالب جدی و طنز ابراز کنند. در این بین اما صفحات منتسب به چهرهها و شخصیتهای کشور رونق بیشتری دارد و ضمن اینکه مواضع این افراد توسط کاربران زیادی رصد میشود، گاها نظرات و کامنتهای بسیاری درباره این موضعگیریها انجام میشود.
در این گزارش قصد داریم به رصد و بازنشر پستها و استوریهای اینستاگرامی صفحات منتسب به چهرههای فرهنگی و سایر افراد بپردازیم و واکنشهای آنها را درباره مسائل مختلف منعکس کنیم.
در ادامه پستها و استوریهای اینستاگرامی برخی چهرههای فرهنگی آمده است:
* بازدیدهای امام جمعه بیلهسوار اردبیل با لباس مبدل
* پست جالب محمدحسین رنجبران درباره محمد گلریز
رنجبران در این پست اینستاگرامی نوشته است: «درگیرو دار ماجرای کیش بودم که حدود ساعت یک بعدازظهریکی از بزرگان عرصه فرهنگ کشور با گوشی همراهم تماس گرفت و گفت :" آقای رنجبران آقای گلریز رو که خبر دارید ؟!" گفتم :" نه ، چی شده ؟" گفت :" متاسفانه به رحمت خدا رفته و خانواده اش دارند پیگیری می کنند برای تدفین در قطعه هنرمندان اما کارشون به مشکل خورده به من خبردادند گفتم من به آقای رنجبران میگم سریع پیگیری کنه ..."
خیلی ناراحت شدم و گفتم :" حتما پیگیری می کنم خیالتون راحت باشه ..." از اونجا که به این عزیز خیلی اعتماد داشتم سریع به بچه ها گفتم خبرش و تسلیت اداره کل روابط عمومی صدا وسیما رو آماده کنند و حتی به مدیرکل پخش اخبارهم خبردادم برای ساعت چهارده تصویرلازم رو آماده کنه و ازطرفی هم به حمید خواجه نژاد مدیرروابط عمومی سیما گفتم پیگیرقطعه هنرمندان باشه و البته شماره تلفن منزل آقای گلریز رو هم برام بفرسته ...
سریع تلفن منزل آقای گلریزرو فرستاد و هم با اینکه امروز خیلی درگیربودم تلفن منزل شون رو گفتم آقایی گوشی رو برداشت و سلام وعلیک کردم ؛ "منزل آقای گلریز ؟" بله بفرمایید ... ببخشید من رنجبران هستم از صدا وسیما تسلیت میگم خدمتتون خیلی خبر ناراحت کننده ای بود و ...آقای ... گفتند که شما به دنبال کارهای قطعه هنرمندان هستید من درخدمتتون هستم واقعا ایشون برای ما عزیز بودن و ...
بنده خدا گفت :" ببخشید مگه چی شده ؟!" گفتم : " مگر آقای گلریزفوت نشده اند ؟!" زد زیرخنده و گفت :" آقای رنجبران من خودم هستم گلریزم الحمد الله سالم هستم هنوز و خنده ....
خودم هم کلی خندیدم و البته خدارا شکر کردم :" آقای گلریز خدا را شکر انشاالله که همیشه سلامت باشید ..." به سرعت جلوی انتشار خبررو گرفتم و به بچه های پخش اخبارهم زنگ زدم و البته سریع به آن بزرگ عرصه فرهنگ زنگ زدم و گلایه کردم او هم کلی خندید و عذرخواهی کردو گفت یک نفر دیگه این خبررو بهش داده بوده و الان بهش زنگ می زنم و برخورد می کنم ...
خلاصه کلی خندیدیم دراین روز سخت»
* گوشزد نکتهای مهم در باب مهدویت در استوری حجتالاسلام عالی
* واکنش میلاد گودرزی به اتفاقات اخیر دانشگاه علوم و تحقیقات
* نگاه متفاوت امیرحسین ثابتی به فتنه 88
ثابتی در این پست اینستاگرامی نوشته است: «در نهمین سالگرد حماسه 9دی، از زوایه ای متفاوت به فتنه سال 88 نگاه کنیم. فرض کنید بعد از لشگرکشی های خیابانی هواداران موسوی و کروبی، انتخابات ابطال می شد و همان موقع جریان غربگرا، دولت را در دست می گرفت.
فکر میکنید با دولتمردانی مثل بیژن زنگنه، عباس آخوندی، علی ربیعی، محمد علی نجفی و... (اعضای ستاد موسوی و کروبی) چه اتفاقی برای کشور می افتاد؟
چند سال زودتر تاسیسات هسته ای ایران نابود می شد و در آن بتن ریخته میشد.
چند سال زودتر قیمت دلار به 12000 تومان می رسید و قدرت خرید مردم کم میشد.
چند سال زودتر مسکن مهر تعطیل میشد و در اثر افزایش تقاضای مسکن، قیمت مسکن چند برابر میشد.
چند سال زودتر رکود اقتصادی سراسر اقتصاد ایران را فرا میگرفت و سرمایه گذاران داخلی از کشور میرفتند.
چند سال زودتر بسیاری از کارخانه های قدیمی مانند ارج، قند ورامین، داروگر و... ورشکسته و کارگران شان اخراج میشدند.
و در نهایت احتمالا چند سال زودتر رییس دولت وقت (میرحسین موسوی) خطاب به مردم می گفت: «مگر کشورها دیوانهاند که با آمریکا مذاکره و توافق کنند؟»
9 دی 97، از جهاتی مکمل 9 دی 88 است. زیرا اگر 9 سال قبل در چنین روزی ماهیت هوچی گر و غیر عقلانی جریان فتنه مشخص شد، امروز با گذشت چند سال توده های مردم به خوبی حد، توان، لیاقت، تدبیر و سطح عقلانیت اداره کشور توسط همان جریان با همان افراد را با پوست و گوشت و استخوان خود دارند لمس می کنند. جریانی که اگر رای نیاورد با ذبح دموکراسی، کشور را با قلدری به آشوب میکشد و اگر هم رای بیاورد به واسطه بی عرضگی و سوء تدبیرهایش، کشور را به روزی می اندازد که حتی رای دهندگان به آن نیز در اعلام برائت از رای خود از هم سبقت میگیرند...»
* تمجید کمیل خجسته از شخصیت امام جمعه جدید تهران
* واکنش محمدحسین صیرفی به حضور حجتالاسلام منتظری در جمع دانشجویان
* روایت حسین شمسیان از حوادث سال 88
شمسیان در این پست اینستاگرامی نوشته است: «غروب عاشورای هشتاد و هشت خسته و دل شکسته به خانه بر گشتم. از صبح در معرکه رقص و هلهله حرامیان، شاهد خیمه ها و پرچم های سوخته بودم،سنگ زده بودم و سنگ خورده بودم. هنوز چهره کریهشان در یادم هست و صدای نحسشان در گوشم زنگ می زند.
خیلی زود میرِ فتنه گران بیانیه داد و رقاصان و حرمت شکنان عاشورا را «مردم خداجو»نامید و رسما از توهین کنندگان به سیدالشهدا علیه السلام حمایت کرد! خون مردم به جوش آمد و حماسه نُه دی رقم خورد. مردم -حتی خیلی از رای دهندگان به موسوی و کروبی-آمدند و مرگ و مجازات فتنه گران را طلب کردند.
صدافسوس که همچون همیشه،مماشات باعث شد فتنه گران فرصت یابند چهره سیاه خود را بازسازی کرده ، بر گرده مردم سوار شوند. فتنه گران در بُعد داخلی با خیانت اقتصادی،انتقام سختی از مردم گرفتند و در عرصه بین الملل،جمهوری اسلامی را بی عزت کردند. مجلس اصول گرا به عباس آخوندی رای داد و او هربار از هر استیضاح رای بالاتری آورد و به ریش مردم خندید! وقتی هم که رفت،وقیحانه به کارنکردنش افتخار کرد و...
حالا همان جماعت ،بانگ وحدت و یکدلی و...سر می دهند! هشدارهای مکرر و چندین ساله رهبری از سوی آنها که کاری در دستشان بود نادیده گرفته شد و فتنه سازان موفق شدند کاری را که در فتنه و با کودتا تمام نمرده بودند، به نقطه نهایی نزدیک کنند!
اطاعت از رهبری، برپایی مراسم نُه دی و سخنرانی های بی خاصیت و تکراری نیست،اجرای عملی آن همه تذکر است، کاری که نشد و ...»
* معرفی کتاب «فتنه تغلب» در اینستاگرام
* استوری صفحه منتسب به آیتالله میرباقری
* استوری جدید سیدکمیل باقرزاده
* پست جالب فرهاد عظیما در اینستاگرام
* روسای مجمع تشخیص مصلحت نظام از ابتدا تاکنون در صفحه khamenei_history
* استوری محمدحسین پویانفر و نقل روایتی از حجتالاسلام فاطمینیا
* هدیه همسر شهید مدافع حرم به شهره پیرانی(همسر شهید هستهای رضایینژاد)
* پست سیدیاسر جبرائیلی خطاب به حسامالدین آشنا
جبرائیلی در این پست نوشته است: «عذرخواهی و حلالیتطلبی را تمرین کنید!
آقای حسامالدین آشنا تهمتی به فرماندهی دفاع مقدس زده و سندی برای مدعای خود ذکر کردند که بلافاصله مشخص شد کذب بوده است.
اینک آن تهمت را به راحتی و بدون توضیحی از کانالشان حذف کرده و به شکل ناشایستی پاسخ سردار مهدیقلی رضایی را در کانال فوروارد کردهاند!
خوب است مدعی شاگردی اخلاق آیتالله مهدوی کنی، اگر تهمتزنی را نمیتواند ترک کند، لااقل عذرخواهی و حلالیتطلبی را تمرین کند.
برای آخر و عاقبتش خوب نیست.»
* پست علیرضا زاکانی درباره اضلاع داخلی فتنه 88
زاکانی در این پست نوشته است: «نقش عناصر خارجی در فتنه ۸۸، غیر قابل انکار است و هر چشم بینایی میتواند نشانههای این توطئه را به روشنی ببیند؛ در کنار ضلع خارجی، چهار گروه از خواص به صورت ویژه هیزم بیار آتش فتنه بودند و سطوحی از هدایت فتنه را بر عهده داشتند. این چهار گروه عبارتند از:
1- خواص معاند و ضد انقلاب: عقدهها و کینهها از ایستادگی مردم ایران پای اسلام و انقلاب موجب شد بخشی از معاندین به تبعیت از دستورالعملهای دشمن خارجی در جریان فتنه فعال شوند. این دسته بهویژه در هدایت آشوبها و اردوکشیهای خیابانی فعال بودند.
2- خواص دگر اندیشان: این دسته کسانی بودند که تلاش داشتند اسلامیت را از نظام حذف کرده و تجلی آن در مردم سالاری را مخدوش کنند. شعارهایی از جنس «جمهوری ایرانی» که نشأت گرفته از آرمانهای این گروه است، بهترین معرف آنان میباشد.
3- خواص قدرت پرست: بودند و امروز نیز هستند، خواصی که برای آنها هیچ چیز جز در دست گرفتن قدرت مهم نیست. اینها نه در پی خدمت به اسلام و ایران بلکه به دنبالی آبی برای عطش قدرت طلبی خود هستند. این گروه تنها و تنها در صورتی انتخابات را میپذیرند که نام کاندید خودشان از صندوق خارج شود وگرنه همواره به رأی مردم به چشم شک و تردید نگاه میکنند و همه را خیانت کار و دزد میخوانند.
4- خواص غافل: این دسته از خواص در رقابتهای قبیلگی مانده بودند و دعوا را نه دعوایی مبنایی و اساسی با اصل نظام و مکتب امام (ره) بلکه دعوای راست و چپ میپنداشتند. خواص غافل متأسفانه نتوانستند در فضای غبار آلود فتنه حق را تشخیص دهند و با سکوت خود یا مواضع اشتباه آب بر آسیاب فتنه ریختند.
خلاصه آنکه این چهار گروه از سر خیانت یا خامی، پشت به پشت هم با تبعیت از دشمن خارجی و ایجاد آشوب، برای مردمی که موعد جشن و پیروزیشان بود، حادثه آفرینی کردند و راه تعدی به اسلام، آرمانهای انقلاب و ائمه معصومین(ع) را هموار ساخته و کشور را به لبه پرتگاه کشاندند.
امیدوارم نه دی که قیام عمومی مردم بر علیه پنج عنصر فوق بود توانسته باشد خواب یا چرت خواص را پرانده و چشم بصیرتشان را به دنیای پر پیچ و خم و پیچیده امروز و فردا گشوده باشد وگرنه باید منتظر جوابهای سختتری از سوی مردم باشند.»
* کتاب خاطرات سفیر، داستان مصور میشود
* پست اینستاگرمی سیدمجید بنیفاطمه
* پست صفحه منتسب به میثم مطیعی درباره جهادگری پدر این مداح
* روایت آیت اللهشبزندهدار از حضور مرحوم هاشمیشاهرودی در جلسات فقهی رهبر انقلاب
* روایت آقامجتبی تهرانی از حیای مذموم
* راهکار یک شهید برای خستگیناپذیر شدن در کارها