دورهمی آوینیهای لرستان در حالی در سومین سال متوالی برگزار شد که جوانان این استان بر رویش هنر انقلابی با تکیه بر تبیین شخصیت و دیدگاه هنرشناختی شهید آوینی تأکید کردند.
سنت پسندیده نامگذاری روزهای هفته با هدف گرامی داشت مناسبت های مهم اسلامی و ملی، یکی از کارهای بسیار خوبی است که در حد خود به ماندگار شدن خاطره وقایع ارزشمند کمک میکند و در فرهنگ اسلامی هم همواره به این مسئله مهم توجه شده است.
نامگذاری روزهای هفته پس از انقلاب شکوهمند اسلامی به صورت بسیار جدی دنبال شد که آثار و برکت های فراوانی نیز در پی داشته است، از جمله پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال 1372، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد.
شهید آوینی، هنر واقعی را با الهامگیری از معارف اسلامی، آن چنان توصیف میکند که با فطرت و حقیقت انسانی در هماهنگی کامل است، او میگوید:«هنر، شیدایی حقیقت است، همراه با قدرت بیان آن شیدایی، و هنرمند کسی است که علاوه بر شیدایی حق، قدرت بیان آن را نیز از خداوند متعال گرفته است، هر یک از این دو شیدایی حق و قدرت بیان اگر نقص داشته باشد، اثر هنری خلق نمیشود.»
اهمیت شهید آوینی، نه صرفاً به عنوان یک چهره فرهنگی، بلکه در مقام سردمدار یک جریان فرهنگی – هنری در دوران انقلاب اسلامی، موضوعی است که شاید به نحوی شایسته برای نسل جوان مورد بازنمایی قرار نگرفته است، هرچند که در سالهای اخیر، هنرمندان در آثار مختلف نوشتاری، شنیداری و تصویری برای تبیین این شخصیت مهم تلاش کرده اند.
دورهمی اهالی هنر و رسانه انقلاب اسلامی به مناسبت سالروز شهادت شهید آوینی شامگاه شنبه به همت قرارگاه فرهنگی صاحب الامر(عج)، حوزه هنری انقلاب اسلامی و سازمان هنری رسانهای اوج برای سومین سال متوالی در خانه تاریخی آخوند ابو خرمآباد با هدف همافزایی فعالان فرهنگی و رسانه جبهه انقلاب برگزار شد.
دورهمی آوینیها در لرستان با هدف همافزایی، تبادل نظر و حمایت از تولیدات یکدیگر امسال برای سومین سال متولی برگزار شد و باید این دورهمیها تدام داشته باشد که جبهه انقلاب در جنگ نرم تقویت شود.
گردهمایی و اجتماعات جوانان انقلابی مهمترین راهکار مقابله با جریانات و هجمههایی است که بهدنبال منزوی کردن جوانان است، جوانان انقلابی باید بیشتر دور یکدیگر جمع و تبادل نظر کنند تا انزوا ایجاد نشود و بتوانند حرف های خود را به جامعه منتقل کنند.
از آن جا که شهید سیدمرتضی آوینی، تمام لحظه های عمر با برکت خود را به ویژه پس از انقلاب اسلامی، در مسیر به فعلیت رساندن ارزشها و احکام اسلامی در قالب هنر صرف کرد و بهحق در این راه خدمات ارزنده کمنظیری را در عرصههای گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت، امیدواریم آوینیهای استان لرستان در حد توان، تلاش کنند اندیشههای راهگشای این هنرمند متعهد اسلامی را بازشناسی کرده و به نسل کنونی منتقل کنند.
حضرت آیتالله خامنهای: «کاش کسانی بتوانند مثل شهید آوینی این جهاد عظیم مقابله با کرونا را روایت کنند؛ همچنان که شهید آوینی توانست جزئیّات جبهه را برای ما روایت بکند و آن را ماندگار کند.» ۱۳۹۹/۰۲/۲۱