ندای «صلح، صلح» برای همین است که ما بشنویم، نه اسراییل. آزادی هم «چماقی» است که بر سرما ساخته اند، و گرنه هرگاه که منافع ابوالهول در خطر افتد، حکم سانسور اخبار به اجرا در میآید.
مراسم تشییع شهید آوینی در روز ۲۲ فروردین یکی از استثناییترین مراسمها پس از فقدان هنرمندان و اهالی فرهنگ پس از انقلاب اسلامی است.
دهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی (گرامیداشت یاد و خاطره شهید سیدمرتضی آوینی) از ۲۰ تا ۲۷ فروردین ماه با مجموعهای از برنامههای هنری در سراسر کشور برگزار میشود.
رییس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از نگارش و چاپ نمایشنامه پرتره شهید مرتضی آوینی توسط این مرکز و تولید اثری نمایشی بر اساس آن در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
دومین دوره اعطای «جایزه قلم مقدس»، نماد روزنامه نگار تراز انقلاب اسلامی صبح امروز با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدیپور معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و جمعی از مدیران مسئول رسانهها در تالار رودکی برگزار شد.
یک پژوهشگر و مستندساز درباره شهید آوینی گفت: ایشان به گواه خودشان، تازه از ۲۲ بهمن ۵۷ با انقلاب نسبت پیدا کرده و شیفته امام خمینی میشود، اما بعد از انقلاب تخصصهای خودش را با اتمسفر فضای جدید، دوباره بازخوانی میکند.
غزه امروز تماشاییترین جای جهان است. جلوهای است از تجلیات الهی که باید از ظاهر سرخ و خاکآلودش به باطن روشن و اسرارآمیزش سفر کرد. زمین امروز در غزه دهان باز کرده تا قارون و قارونیان را فروببلعد و جوانه آزادی را بهجای آن بنشاند. چه چیز جز جنگ یارای آن را داشت تا از بطن تاریک بردگی، طفل شاداب زندگی را بیرون بکشد؟
نخستین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم» با عنوان از روایت فتح تا روایت پیشرفت با موضوع روایتِ انسان انقلاب اسلامی در "روایت فتح"،روایتِ انسان انقلاب اسلامی برگزار شد.
اولین نشست از مجموعه نشستهای «هم عزم» با عنوان از روایت فتح تا روایت پیشرفت برگزار میشود.
اصغر بختیاری یار نزدیک شهید آوینی در جشنواره سینما تقدیر خواهد شد؛ مستندسازی که تا امروز بیش از ۱۰۰ اثر مستند ساخته که عمده آنها در زمینه مصائب جنگ و دفاع مقدس است. پرداختن به صبر و رنجهای مادران شهدا، خانوادهای شهدا و زندگی جانبازان از جمله موضوعاتی است که در مستندهایش روی آنها تمرکز کرده است.
حُسن مجموعه «نیمه پنهان ماه» در این است که گفتوگوگران و نویسندگانش را زنانی خوشفکر، صاحب ایده و زیباقلم تشکیل دادهاند تا هم بتوانند ناگفتههای همسران شهدای نامی دفاع مقدس را از گنجینه ذهن آنها بیرون آورند و هم این ملات ارزنده را با قلمی فاخر در قالب کلمات جاری کنند.
مستند «تجربه ماندگار» با روایت تاریخ شفاهی از تشکیل واحد تلویزیونی جهاد سازندگی و پس از آن تشکیل گروه تلویزیونی روایت فتح تا زمان شهادت سید مرتضی آوینی، یکشنبه 16 مهرماه ساعت 21 به روی آنتن شبکه افق میرود.
آوینی مینویسد: تا هنگامی که روشنفکران سخن میگویند و ما ساکتیم چیزی نیست اما وای از آن هنگام که ما هم بخواهیم چیزی بگوییم! فریاد میزنند که: آی! آزادی نیست به کسی اجازه حرف زدن نمیدهند این دیکتاتورها!
حجت الاسلام والمسلمین غلامی گفت: یکی از خلأهای حوزه فرهنگی، موضوع روایت فعالیتهای جهادی و فرهنگی است که کمتر گفته میشوند.
پژوهشگر حوزه تاریخ و تمدن نوشت: سید مرتضی آوینی نه آزادسازی زمین و نه انهدام نیروها و تجهیزات دشمن، هیچ یک را به تصویر نکشید؛ بلکه او فتحالفتوح انقلاب اسلامی را که «انسان انقلاب اسلامی» باشد، به قاب تصویر برد.
سید مرتضی آوینی نوشته است: تاریخ تمدن، آن سان که غربی ها نگاشته اند، تاریخ غلبه انسان ها بر طبیعت است. بنابراین، نباید توقع داشت که در تاریخ تمدن قدر بزرگانی چون حضرت امام(ره) که «معماران خانه حقیقت وجود بشر» بوده اند شناخته شود.
شهید آوینی در کتاب «آغازی بر یک پایان» نوشته است: تکنولوژی مدرن علی رغم آنکه خود را نسبت به فرهنگهای مختلف بیطرف نشان میدهد، اما در باطن فرهنگ واحدی را بر زندگی بشر تحمیل میکند. در این فرهنگ، حقیقت وجود بشر مغفول واقع میشود.
جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: آنچه آوینی نویدش را سال ها پیش میداد امروز به مدد انفجار بیش از پیش اطلاعات برای ما ملموس تر شده است.
خواهر شهید عجمیان گفت: روح الله راه شهادت را از بچگی انتخاب کرده بود و ما سعی کردیم او را در حد توان راهنمایی کنیم. شهید ما بسیجی بودن را از پدر آموخت و خود ادامهدهنده این راه شد.
درباره نادر طالب زاده و نگاهش به رسانه و سیاست، روایت ها بسیار است اما شاید متقن ترین توصیف درباره او و طرز فکرش، مطالبی است که توسط شاگردان، دوستان و نزدیکانش بیان شده است.