
به گزارش حلقه وصل، علی مرادی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی با اشاره به تصویب CFT در مجلس و نقش شورای نگهبان در بررسی آن، گفت: تصویب کنواسیون مقابله با تامین مالی تروریسم باعث تاسف است. در این موضوع که کنوانسیون های مسئله ساز بین المللی به خصوص پالرمو و cft سرابی بیش نیست تردیدی وجود ندارد.
وی ادامه داد: چگونه ممکن است دو کنوانسیونی که رسما حزب الله لبنان را در لیستهای سیاه خود قرارداده و در ردیف گروههای تروریستی آن هم براساس مستندات وزارت خزانه داری آمریکا قرار داده اعتماد کرد؟ کنوانسیون CFT، و حضور لیست «فهرست تحریم sdn طبق توصیه شماره ۴، بندهای 11 تا 18 برنامه اقدام Acction Plan، بند ۱۷ و بسیاری از قسمتهای دیگر ابتدا کشورهای عضو باید اعضای حاضر در SDN را از لحاظ مالی تحت فشار گذاشته دارایی آنها را مسدود و حتی به دادگاههای کشورهایی چون آمریکا تحویل دهند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: در این لیست که در تاریخ 24 می 2017 به روز رسانی شده است نام سردار قاسم سلیمانی و بسیاری نهادها و سازمانها و حتی وزارتخانههای داخلی وجود دارد. چگونه عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی که در صدور تروریسم با هم رقابت می کنند در لیست سیاه fatf نیست حزب الله لبنان در فهرست تروریستی این سازمان است؟ آیا اجرای مو به موی توصیه های این نهاد دست نشانده غربی که هدفی جز جلوگیری از دور زدن تحریم ها توسط ایران و کاهش قدرت منطقه ای ایران را ندارد نتیجه ای جز خسارت برای کشور خواهد داشت؟
مرادی یادآور شد: هم اکنون بیش از 39 مورد از توصیه های برنامه اقدام 41 بندی fatf در کشور اجرایی می شود که البته این موضوع هم مشخص نشد چرا وزیر وقت اقتصاد آنرا پذیرفت و براساس کدام تعهد آنرا پذیرفته و اجرایی کردند، اما اکنون مسئله در مورد cft است که به وضوح با راهبردها وقوانین ما در تناقض آشکار است. نکته تاسف آور این موضوع اظهارات عجیب برخی نمایندگان مجلس است که نشان از عدم آگاهی دوستان در مسئله fatf دارد که تلخی تصویب این لایحه را دوچندان می کند.
وی گفت: این که به امید روزی که fatf ایران را از لیست سیاه خارج کند تا امکان مبادلات تجاری و بانکی و مالی فراهم شود همان سرابی است که در برجام نشانمان دادند و با خوشبینی فریاد تحریم به تاریخ پیوست را سردادند اما در نهایت نه تحریم رفع شد نه با برجام مشکل نان و آب مردم حل شد بلکه آنچه به تاریخ پیوست برجام بود.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: با برجام چه گشایشی جز دلار 18 هزار تومانی حاصل شد که هم اکنون با fatf قرار باشد گشایش اقتصادی حاصل شود؟ در حالی که دشمن روز به روز جنگ اقتصادی را علنی تر می کند و حلقه محاصره را تنگ تر می کند چرا با تصویب معاهداتی که تنها راه دور زدن تحریم ها را سخت تر کرده و شرکت ها و کمپانی های بیشتری را در لیست تحریم ها قرار می دهد، به هدف دشمن کمک می شود؟
مرادی ادامه داد: آیا این همان نسخه دوم و سوم برجام که رهبر معظم انقلاب صراحتا در مورد آن هشدار دادند نیست؟ برجام هایی که همانند برجام اول دولت تدبیر و امید از رفع دغدغه ها و مشکلات اقتصادی سخن می گوید! نتیجه برجام اول این شده که دلار حتی تا مرز 18 هزار تومان هم بالا رفته باید دید نتیجه شبه برجام های بعدی چه خواهد بود و چه زمانی اعتماد به کدخدا و نوچه های اروپایی کدخدا در برخی افراد رنگ می بازد؟ از سال 82 تاکنون این مسیر بارها طی شده ابتدا اعتماد به اروپا را انتخاب کردند اما نتیجه آنرا به زیبایی آقای روحانی در کتاب خاطرات خود گفته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی اظهار داشت: روحانی در این کتاب میگوید: «متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر روبهرو شد!»
وی افزود: کدخدای بدعهد خیلی زود ثابت کرد شعار مرگ بر آمریکا زیباترین شعار تاریخ است و دوباره هم اکنون به نقطه صفر برگشته و مسیر به اروپا کج شده تا بازهم شاید این بار در کتاب خاطرات جدیدی از بی وفایی مکرون و سایرین سخنی به میان آورده شود.
مرادی تصریح کرد: اینکه برخی دوستان هنوز جایگاه استراتژیک نظام جمهوری اسلامی را درک نکرده و توجیه خود را عضویت سایر کشورها قرار داده و با این بهانه از fatf حمایت می کنند نه تنها دلیل موجهی نیست بلکه این طرز تفکر یک نماینده مجلس یا مسئول دولتی فاجعه است چرا که هنوز عمق راهبرد ها و آرمانهای نظام را درک نکرده اند.
وی گفت: کدام کشور به اندازه ایران استکبار جهانی را به دردسر انداخته و آنها را مستاصل کرده است؟کدام کشور به اندازه موجودیت رژیم جعلی صهیونیستی را به خطر انداخته است؟ کاملا واضح است ما نباید در دایره همه کنوانسیون ها و توصیه های نهادهای بین المللی که غالبا تحت تاثیر دولت های غربی به ویژه آمریکا است قرار داشته باشیم.
مرادی اضافه کرد: اما نکته مهم حال که مجلس این ساز و کار و کنواسیون ذلت بار را پذیرفته شورای نگهبان می تواند ایرادات وارد بر این لایحه را بررسی و آنرا رد کند. موضوع مهم در بحث تصویب cft که برخی نمایندگان مجلس به آن استناد می کنند بحث 8 حق شرط و اعلامیه تفسیری مجلس برای فرار از برخی بندها و مغایرت های واضح cft با منافع ملی است که این مسئله اشتباهی بزرگ از سوی مجلس و ادامه اشتباهات صورت گرفته در سناریو تلخ برجام است.
وی تاکید کرد: طبق متن کنوانسیون CFT، فقط برای ماده 24 از این کنوانسیون 28 مادهای میتوان حق شرط قائل شد و این ماده هم درباره نحوه رسیدگی به اختلافات با اعضای دیگر است. در واقع، ماده 24 بدین معناست که حق شرط صرفا درصورت بروز اختلاف بین ایران و یک کشور دیگر در زمینه اجرای کنوانسیون، قابل استفاده است و ایران میتواند تصمیم بگیرد که در بروز اختلافات به دیوان بینالمللی دادگستری رجوع بکند یا نکند، اما تحفظی در تعریف تروریسم و... ندارد.
مرادی تاکید کرد: بر اساس این کنوانسیون مضحک و سناریوی کپی شده fatf از روی دست وزارت خزانه داری آمریکا تروریسم همه اقدامات حزب الله و نیروهای مقاومت و حتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیز شامل می شود و این بدین معنی است که ایران حق تغییر تعریف تروریسم براساس مبنای خود را ندارد.
وی افزود: مسئله بعدی متن ماده 6 این کنوانسیون، حق شرطهای ایران به طور ویژه حق شرط اول را بلااثر می کند. در این ماده آمده است: «هر کشور عضو در موارد لزوم و عندالاقتضاء اقداماتی را نظیر تدوین قانون داخلی اتخاذ خواهد نمود تا اطمینان حاصل نماید اعمال جزائی منظور در این کنوانسیون تحت هیچ گونه شرایطی با توجه به ملاحظات مربوط به ماهیت سیاسی، فلسفی، عقیدتی، نژادی، قومی، مذهبی و یا غیره توجیه نباشند».
این فعال دانشجویی تصریح کرد: همین یک بند به تنهایی برای باطل کردن هرگونه حق شرط داخلی کافی است و مشخص می کند بحث حق شرط بیشتر مسئله ای داخلی برای آرام کردن منتقدان است و در عمل خواسته های fatf در کنوانسیون cft بدون مشکل اجرایی و در اختیار آنها خواهد بود.
وی گفت: حق شرط اول تنها در صورتی قابل اعمال خواهد بود که بر طبق بند ۳ ماده ۱۹ کنوانسیون ۱۹۶۹ وین که به قانون اساسی حقوق معاهدات شهرت دارد، مغایر با اهداف کنوانسیونها و با اعتراض دیگر کشورها نیز مواجه نباشد. چنانچه کشورهای عضو حق شرط جمهوری اسلامی را نپذیرند و به آن به واسطه مغایرت با اهداف کنوانسیون، اعتراض کنند، اثر حقوقی چنین اقدامی(قرار دادن حق شرط)، ابطال حق شرط خواهد بود. قطعا با وجود بودن آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان و کشورهای غربی اجازه ای اعمال شروط ایران بر cft داده نخواهد شد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: موضوع کنوانسیون CFT، قطع منابع مالی و مراکز پشتیبان گروههای تروریستی است. با حق شرطی که کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار داده است، تعریف کنوانسیون درباره تروریسم و مصداق گروههای تروریستی را قابل پذیرش جمهوری اسلامی نخواهد بود، بنابراین این شرط، به زعم آنان (گروه مجری کنوانسیون و دیگر کشورها) با موضوع کنوانسیون مغایرت دارد و از این رو قابل قبول نیست.
وی افزود: در این زمینه شواهد فراوانی نیز موجود است. بهعنوان مثال پس از پذیرش این کنوانسیون توسط مصر، این کشور در بیانیه تفسیری خود مدعی شد که مقاومت ملی در تمامی صورتهایش شامل مقاومت مسلحانه در برابر اشغال و تجاوز خارجی با توجه به اصل آزادی و خودیاری را بهعنوان فعالیت تروریستی تلقی نمیکند، اما در برابر این اقدام مصر، آمریکا اعلام کرد اعلامیه تفسیری مصر دامنه کنوانسیون را محدود میکند، در تناقض با موضوع و هدف آن است، ماده 6 کنوانسیون را نقض میکند و نقض ماده 19 کنوانسیون بینالمللی حقوق معاهدات است.
مرادی ادامه داد: در مورد حق شرط دوم یعنی تعارض مفاد کنوانسیون با مواد قانون اساسی، نیز باید گفت که وقتی کنوانسیون از جانب ایران پذیرفته شد، دیگر در اجرای تعهدات ذیل کنوانسیون، قانون اساسی کشور معیار نخواهد بود و در صورت اختلاف بین کشورها از جمله تعهد معاضدت حقوقی، دیگر قانون اساسی ایران برای کشور مقابل ملاک نخواهد بود و متن کنوانسیون مورد استناد قرار میگیرد.
وی گفت: بنابراین ظاهرا اعلامیه تفسیری و حق شرط های مجلس ضمانت اجرایی ندارد و شورای نگهبان می تواند بتونه به اصل 3 و 154 قانون اساسی مصوبه مجلس را رد کند و از اجرایی شدن cft جلوگیری کند. تصویب cft و الحاقیه های fatf طبق اعلام آقای ظریف جز خواسته های اروپا است. اما آقای ظریف هم گفت که هیچ تضمینی برای حل مشکلات مالی و بانکی نیست و این بار برخلاف برجام نه با خوشبینی که حتی با یک نگرانی رسمی اعلام موضع کردند اما اصرار بر تصویب این لایحه بازهم عجیب است و دلیل بر دادن یک امتیاز به اروپا در ازای وعده ای مبهم و نامشخص که به آینده موکول می شود برای هیچ کسی روشن نیست.
مرادی ادامه داد: هنوز از مکانیسم اروپا برای حفظ برجام کسی چیزی نمی داند اما خواسته های آنها دقیقا اجرایی می شود و در شرایطی که تحریم های ثانویه آمریکا در راه است و کاملا مشخص است که fatf صرفا کارکرد معکوس داشته و با دادن اطلاعات مالی ایران به آمریکا تحریم ها را دقیقتر و هوشمند تر می کند، مشخص نیست با کدام تضمین تا این اندازه به اروپا امتیاز بدهیم تا برجام حفظ شود.
وی افزود: این مسائل نشان می دهد رویکرد دولت و مجلس نسبت به معاهدات بین المللی بعد از برجام نه تنها تغییر نکرده بلکه هنوز هم برای حفظ کاغذپاره برجام دست به دامن اروپا شده و حاضر هستند به معاهدات خطرناک تر و ساز و کارهای به مراتب پیچیده تری برای حفظ برجام و رفع تحریم ها رای دهند.
مرادی گفت: شکاف بین اروپا و آمریکا توهمی بیش نیست و این راه و تن دادن به خواسته های اروپا و ساز و کارهای خطرناک و ذلت باری چون fatf مصداق بارز افتادن از چاله آمریکا به چاه اروپا است.شیطان بزرگ و نوچه های اروپایی آمریکا باید بدانند با هیچ راه حلی نمی توانند روحیه انقلابی جوانان ایرانی را کم رنگ کنند و به اقتدار نیروهای مسلح ایران در منطقه خدشه وارد کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی اظهار داشت: ملت ایران امیدوار است شورای محترم نگهبان با ورود به مسئله این ساز و کار را دقیقا بررسی و دولت و مجلس محترم به جای تکیه بر اروپا برای سراب رفع تحریم ها و حفظ برجام به هر قیمتی و دلخوش به وعده های غربی ها و دادن امتیازات به آنها برای حمایت ظاهری و لفظی آنها از برجام به اقتصاد مقاومتی و توصیه های رهبر معظم انقلاب اعتماد و به استحکام توان داخلی بپردازند.
منبع: فارس