به گزارش حلقه وصل: داوود نامور پیرامون وضعیت تئاتر کشور پس از شروع واکسیناسیون گفت: خوشبختانه بعد از شروع و پیگیری در امر واکسیناسیون بیماری کرونا تئاتر از استقبال خوبی بهرمند شده است، ما دوره وحشتناکی را طی دو سال گذشته پشت سر گذاشتیم، اما بعد از تزریق واکسن محصوصا در دز دوم تماشاگران و گروهها مشتاق به تولید و تماشای آثار شدند.
وی در همین راستا ادامه داد: به نظر من وضعیت حال حاضر تئاتر نسبت به دو سال گذشته بسیار رضایت بخش بوده و امیدوارم با شروع تزریق دز سوم واکسن کرونا این وضعیت از این هم بهتر کند.
مدیر عمارت نوفل لوشاتو درباره وضعیت تئاتر خصوصی پس از رونق دوباره تئاتر اضافه کرد: همانطور که میدانیم بخش خصوصی همواره به عنوان بنگاه اقتصادی تئاتر در کشور بیش از بخش دولتی فعال بوده و تلاش میکند که آثاری با کیفیت و در عین حال پرفروش باشد.
وی درباره دلیل استقبال مخاطبان از تئاتر در دو ماه گذشته افزود: به نظر من شما به عنوان یک هنرمند باید زمان و مکانی که در آن زیست میکنید را بشناسید و بنا به زمان و مکان درست اثری را روی صحنه ببرید، خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم که در بخش خصوصی و دولتی تئاتر نمایشهایی دارای تفکر و اندیشه و آثاری که حرفی برای گفتن دارند روی صحنه میروند. آثاری که قصه دارند و برای روی صحنه بردن آنها زحمت فراوانی کشیده شده است.
نامور در همین رابطه ادامه داد: به قول سعید اسدی یکی از بزرگان تئاتر وقتی یک نمایش میتواند درخشان روی صحنه برود که تمرین خوب و درخشانی داشته باشد، خوشبختانه گروههای نمایشی در این دوره کرونایی وقت زیادی برای مطالعه، تمرین و ممارست داشتند و در نتیجه توانستند آثاری قابل توجه روی صحنه ببرند، همین اتفاق عاملی شده تا مخاطب هم از آثار راضی بوده و در ادامه سالنهای تئاتر نسبت به گذشته شاهد حضور تماشاگران بیشتری باشد. از نظر من اگر امروز آثاری روی صحنه رفته و با استقبال گسترده روبرو شده اند المانهای مختلفی همچون تمرین، مطالعه، تبلیغات و رفتار حرفهای رعایت کرده اند و مطمئن باشید که مخاطب تیزهوش تئاتر این دلایل را به خوبی شناسایی کرده و به تماشای آن اثر مینشیند.
نامور درباره پیش بینی خود از برگزاری جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: جشنواره تئاتر فجر سال پیش که در اوج بحران برگزار شد، امسال هم با وجود اینکه کمتر از یک ماه دیگر به جشنواره مانده هنوز اسامی آثار حاضر در بخش رقابتی و غیر رقابتی اعلام نشده است، به نظر من این بی برنامگی ممکن است تاثیر منفی در برگزاری این دوره از جشنواره تئاتر فجر داشته باشد. هرچند دوستان جشنواره تلاش میکنند که جشنواره امسال به خوبی برگزار شود.
وی درباره نحوه انتخاب آثار جشنواره تئاتر فجر اضافه کرد: به نظر من اگر داوری عادلانه و درستی در جشنواره تئاتر فجر امسال صورت گیرد شاهد حضور آثار با کیفیتی خواهیم بود. به عنوان مثال هفت اثر روی صحنه رفته عمارت نوفل لوشاتو نسبت به تئاترهای خصوصی از جمله آثار مطرح و پرمخاطب بودند و امیدوارم به صورت عادلانه با آنها برخورد شود.
این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فاصله بوجود آمده بین بخش خصوصی و دولتی تئاتر تاکید کرد: به نظر من این فاصله گذاری اشتباه است، تئاتر یک کل واحد است و نباید این اتفاقات در آن بیفتد. به عنوان مثال مهران رنجبر و رها حاجی زینل سالهای گذشته صرفا در سالنهای خصوصی روی صحنه رفته و همیشه موفق بوده اند، به نظر من بخش دولتی باید جلوی این فاصله گذاری را بگیرد و به آن دامن نزد، به خصوص در بخش خصوصی که اتفاقا در امر تولید تئاتر فعال است باید سخت گیریها کم شده و حمایتها بیشتر باشد.
وی در همین رابطه افزود: ما هر ساله شاهد آن هستیم که اکثریت آثار برتر تئاتر در سال در بستر تئاتر خصوصی تولید میشوند، البته ما تعداد قابل توجهی هم سالن دولتی نداریم که بشود از آنها انتظاری داشت، در همین راستا میبینیم که اکثریت آثار جشنواره تئاتر فجر در سالهای گذشته از بخش خصوصی بوده اند.
نامور پیرامون خبر منتشر شده درباره دریافت هزینه کف سالن دو میلیون تومانی در سالن ایرانشهر به عنوان سالنی دولتی افزود: این خبر هم من را خوشحال کرد و هم ناراحت، خوشحال از آن جهت که دیگر هیچ فرقی میان سالن دولتی و خصوصی وجود ندارد و همه در یک مسیر پیش میرویم، اما از سویی این مکان دولتی است باید از هنرمندان حمایت کند، حال که هزینه اجاره سالن از هنرمند گرفته میشود چطور میتواند از هنرمندان حمایت کند؟. البته این تصمیم این انتخاب را جلوی هنرمند میگذارد که حال که میخواهد هزینه اجاره سالن بپردازد دیگر در صف دو سالِ تماشاخانه ایرانشهر نمانده و به بخش خصوصی مراجعه کند. امیدوارم سالنهای خصوصی هم از این فرصت به درستی استفاده کنند و به لحاظ کیفی و فنی از گروهها حمایت کنند.
وی ادامه داد: خوشحالم که طی این سالها عمارت نوفل لوشاتو همواره حامی جوانان بوده و آثار مختلفی را حتی بدون دریافت هزینه اجاره سالن به بخش حرفهای تئاتر معرفی کرده است، راهی که قطعا در سالهای آتی پررنگتر هم ادامه پیدا خواهد کرد.
این هنرمند عرصه هنرهای نمایشی درباره وضعیت استقبال مخاطبان از آثار عمارت نوفل لوشاتو طی ماههای گذشته افزود: خدا را شکر میکنم که طی این مدت به واسطه آثار با کیفیتی که روی صحنه رفت این عمارت شاهد حضور مخاطبان زیادی بود، طی ماههای گذشته آثار موفقی همچون دن کیشوت، پنگوئن و تولیدات آکادمی افرا در قالب آثار برتر جشنواره مونولوگ افرا مورد اقبال عموم قرار گرفته اند.
وی در همین رابطه ادامه داد: هم اکنون هم نمایش عمارت نوفل لوشاتو با دو نمایش میزبان مخاطبان است، نمایش کباب به کارگردانی رها حاجی زینل که تقریبا در طول ۱۱ شب اجرا تمامی شبها را به صورت سولداوت یا همان ظرفیت کامل میزبان مخاطبان بوده است، این استقبال از این نمایش نشان میدهد که گروه تلاش فراوانی داشته و نمایش از سوی مخاطبان بسیار قابل قبول بوده است. همچنین نمایش «می خواهم اسب باشم» به کارگردانی عباس غفاری به تازگی به اجراهای عمارت اضافه شده که به نظر من اثری فوق العاده و تجربی است که قطعا مخاطبان خود را خواهد داشت.
نامور ادامه داد: همچنین بعد از پایان این دو نمایش با دو اثر «مارادونا» به کارگردانی «مهران رنجبر» و نمایش «چفت» میزبان مخاطبان تئاتر برای دو ماه پایانی سال خواهیم بود.
مدیر عمارت نوفل لوشاتو دلیل استقبال مخاطبان از آثار اجرا شده در این تماشاخانه را اینگونه تشریح کرد: به نظر من طی این سالها این مجموعه نشان داده که مخاطب خاص خود را پیدا کرده است، این استقبال و همراهی مخاطبان برای شخص من باعث افتخار است، خوشحالم که این عمارت به سطحی رسیده که مخاطب حرفهای تئاتر اگر بخواهد اثری را ببیند حتما عمارت نوفل لوشاتو را در برنامه خود قرار میدهد.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: به نظر من دلیل استقبال مخاطبان این است که کارگردانانی که در این عمارت کار میکنند به لحاظ شناسنامه کارنامه قابل قبولی دارند، من به شدت از استقبال مخاطبان راضی و خوشحالم و این برای شخص من یک موفقیت بزرگ در دوران کرونایی محسوب میشود.
منبع:میزان