سرویس پرونده: علی پارسانیا کارشناسی ریاضی کاربردی خوانده و حالا دارد به طور کاربردی، معادله ازدواج را حل میکند. او مسئول امور تربیتی سازمان ملی جوانان و مسئول نظارت بر تشکل این سازمان بوده و از سال 88 مدیر موسسه شفا در استان یزد است. با او درباره شفا در استان یزد و فعالیتهایش سخن گفتهایم.
***
شبکه شفا در یزد چگونه پا گرفت و فعال شد؟
دبیرخانه مرکزی شبکه فعالان ازدواج سال 87 در اصفهان تشکیل و تا سال 89، در 15 استان دیگر راهاندازی شد اما به خاطر تلفیق سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی این بحث متوقف ماند. مجموعههایی مانند یزد، اصفهان، تبریز، زنجان، کرمان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی که از بدنه سازمان جوانان جدا شده و به صورت یک مجموعه مستقل این شبکه را تشکیل داده بودند، روی پای خودشان ماندند ولی در بقیه استانها متوقف شد.
مهمترین برنامهها و اقدامات شما در این شبکه چیست؟
بحث اول آموزش است؛ آموزشهای پیش از ازدواج، آموزشهای زوجهای جوان، آموزشهای دوران بارداری و آموزشهای دوران تربیت فرزند به مخاطب ارائه میشود. بحث دوم مرکز مشاوره تخصصی در حوزه ازدواج خانواده است. بحث سوم تولید محتوای فرهنگی آموزشی در موضوع ازدواج و خانواده است که به صورت یک نمایشگاه و فروشگاه درآمده. بخش بعدی حوزه تسهیلات است که تحت عنوان کانون ازدواج آسان به این بحث میپردازند و رویکرد اصلی هم کاهش هزینههای زوجهای جوان است. بخش بعدی هم همسریابی است که ما در یزد اسم آن را گذاشتهایم مرکز تشکیل خانواده با رویکرد ارائه مشاوره در زمینه همسرگزینی زیر نظر مشاوران مجرب و کمک به جوانان جهت انتخاب صحیح.
برترین ویژگی مؤسسه شفا چیست؟
تمامی مسائلی که جوانان با آن روبرو هستند مانند مبحث اشتغال و مسکن و آموزش دارای نهادهای عریض و طویلی هستند که این مسائل را پیگیری میکنند اما بحث قانونی و مهمی مانند ازدواج بدون متولی است. وقتی چنین مجموعههایی در هر استان مستقر باشند یک نهاد پیگیر برای بحث امر ازدواج جوانان است. در کنار حمایت اقتصادی که برای تسهیل ازدواج جوانان انجام میشود، مباحث فرهنگی و آموزشی جزء موارد اصلی است که باید دنبال شود. در حوزه ازدواج مشکل ما بیشتر از اینکه مشکل اقتصادی باشد مشکل فرهنگی است.
چه چیزی باعث جذب جوانان به موسسه شما میشود؟
با مشوقهایی که در بحث تسهیلاتمان داریم، باعث جذب مخاطب شدهایم. برای همین مخاطب برنامههای خوب آموزشی و مشاوره داریم. بحث بعدی ما ارائه تسهیلات قرضالحسنه به زوجهای جوان است که از محل تفاهمنامه طرح پیوند مهر که با صندوق مهر امام رضای استانداری و با مشارکت خیّرین انجام شده، پرداخت میشود. موارد بعد خدمات بیمهای و همچنین سفر زیارتی مشهد مقدس و کربلا تحت عنوان تور ماه عسل عتبات عالیات و تور ماه عسل مشهد است.
ما جوانان را در مجموعه عضو میکنیم. هر کسی میتواند عضو مجموعه بشود و با کارت عضویتی که میگیرد از خدماتی که عرض کردم بهرهمند میشود. بعد هر هفته دورههای آموزشی برای زوجهای جوان داریم. دوره 6 ساعته که توسط اساتید مجرب خانم و آقا تدریس میشود. دوره آموزش مدیریت روابط جنسی ویژه زوجهای جوان داریم. دوره آموزشی تربیت فرزند هست که به صورت فصلی برگزار میشود. دوره آمادگیهای روانی قبل از بارداری و مراقبتهای قبل از بارداری است که شبکه بهداشت به آن میپردازد. صبحها دو ساعت مشاوره تلفنی هم داریم.