به گزارش حلقه وصل؛ استان خوزستان علارغم تمام ظرفیتهای نهفتهای که در خود دارد در سالهای اخیر یکی از استانهایی بوده است که همواره با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم کرده است از وقوع سیل و کم آبی و .. گرفته تا زیرساختهای نامناسب شهری. اما با وجود تمام این مشکلات مردم خونگرم این استان همواره در صحنههای مختلف، پیشگام و پشتیبان نظام انقلاب اسلامی بودهاند. صبر و مقاومت و خودباوری کلماتی است که تصویر آن در واقعیت را میتوان در وجود مردم این استان مشاهده کرد. جای تعجب ندارد که از دل این مشکلات استعدادهایی بروز کنند تا در جهت رشد و شکوفایی فرهنگ و اجتماع و استقلال کشور پیشتاز شوند. «نجوای یاس» یکی از مجموعههایی است که با وقوع سیل سال 98 در خوزستان تشکیل شد تا همگام با دیگر گروهها و فعالین جهادی در جهت رفع مشکلات این استان تلاش کند.
فعالیتهای این موسسه تنها به یک محله و یک شهر معطوف نبوده بلکه با برگزاری برنامههای مجازی شرکتکنندگان بسیاری از دیگر شهرها و استانها را با خود همراه کرده است. این موسسه در در وزارت ورزش و جوانان نیز به ثبت رسیده است.
زینب کجریان مدیر موسسه مردم نهاد نجوای یاس، در گفتگو با خبرنگار حلقه وصل به معرفی و تشریح عملکرد این موسسه پرداخت و اظهار داشت: فعالیتهای فرهنگی ما از دوران دانشآموزی شروع شده بود اما فعالیت متمرکز ما در دوران دانشجویی بود که در همکاری با جبهه فرهنگی، بسیج دانشجویی و دیگر مجموعههای فرهنگی دنبال میشد.
وی ادامه داد: در خلال برنامهها و فعالیتهایی که انجام میدادیم متوجه یک خلأ اساسی شدیم. طبق بیانات رهبر معظم انقلاب برای رسیدن به تمدن اسلامی ابتدا باید برای رسیدن به جامعه نوین ایرانی اسلامی تلاش کنیم حال آنکه برای نیل به این هدف و گفتمان سازی فرهنگی، نیاز به کادر حاذق و کارآزموده وجود دارد و متاسفانه در جامعه نتوانستیم آنطور که باید کادر مورد نیاز جبهه انقلاب را پرورش بدهیم.
کجریان افزود: ما جوانان دهه هفتاد و هشتاد و نوجوانان دهه نود را نگهداشتیم تا زمانی که سی یا چهل ساله شوند و بعد به آنها مسئولیتهای کلان بدهیم. خب این شخص باید ابتدا در یک بستر کوچکتری مثل موسسات تجربه اندوزی و آزمون و خطا را پشت سر گذاشته و بعد وارد مسئولیتهای بزرگتر بشود. مشاهده میکنیم که هر مجموعه بر اساس اولویتها و دغدغههایی که دارد قسمتی از کار را به عهده گرفته و انجام میدهد و هنوز در این زمینه نه محتوای لازم وجود دارد و نه نهادی که این مجموعهها را پشتیبانی کند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از خلأهایی که با آن مواجه بودیم نبود دید صحیح نسبت به فعالیتهای جهادی بود. نگاه اکثر افراد به به امور جهادی در قالب خیریه و فعالیتهای عمرانی تعریف شده است حال آنکه ما با دادن کالا به افراد نیازمند عزت نفس آنها را دچار آسیب میکنیم از طرفی در مواقعی که فرهنگ و سیاست نظام به این افراد نیاز دارد نمیتوانیم همراهی کارآمدی را از آنها شاهد باشیم حتی ممکن است در مواقع حساسی مثل انتخابات تیمهایی بیایند و با دادن امکانات به این افراد از رای و نظر آنها در خلاف مصلحت کشور و نظام استفاده کنند. باید سعی کنیم کاری کنیم که این افراد شغل داشته باشند و دستشان در جیب خودشان باشد و به اصطلاح به جای ماهی دادن به افراد ماهیگیری را یادشان بدهیم.
مسئول موسسه نجوای یاس بیان داشت: یکی دیگر از خلأهای موجود مربوط به نوع بینش مردم نسبت به فناوری نوین و فضای مجازی است که بیشتر آسیبهای آن را میبینند در صورتی که الان که در شرایط کرونا هستیم یک ظرفیت بسیار عظیمی در فضای مجازی برای برگزاری جلسات و برنامهها و .. فراهم شده است که این خود یک فرصت است که ما هم حضور خودمان را در این فضا به ارمغان برسانیم و منتظر نباشیم که دشمن فعالیتی کند و ما اقدام متقابل آن را انجام دهیم.
زینب کجریان تصریح کرد: از سال 98 و همزمان با سیلی که در خوزستان اتفاق افتاد با وجود این دغدغهها تصمیم به تشکیل موسسه گرفتیم.
وی به تشریح عملکرد موسسه نجوای یاس پرداخته و گفت: فعالیتهای مجموعه شامل کلاسهای ارتقای مهارتهای اخلاقی - عملکردی و فنی، کارگاههای آموزشی حضوری و مجازی، برگزاری برنامههای مناسبتی، برپایی نمایشگاههای مختلف، برگزاری اردوهای تفریحی آموزشی و.. میشود.
این فعال فرهنگی گفت: در این راستا از تولیدات متنی، صوتی، تصویری و گرافیکی جهت گفتمان سازی غیر مستقیم در این عرصه استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه شروع کار ما با فعالیتهای فرهنگی و جهادی بوده اظهار داشت: قبل از کرونا در حال شناسایی مناطقی بودیم که قصد انجام فعالیت جهادی فرهنگی در آن راداشتیم که این شناسایی ادامهدار است و پس از اتمام فعالیت در یک منطقه فعالیت جدیدی آغاز میشود.
کجریان عنوان کرد: در حال حاضر چون درگیر شرایط کرونا هستیم برنامهها به صورت مجازی برگزار میشود و از اساتیدی که در سازمان تبلیغات هستند و در زمان دانشجویی با آنها ارتباط داشتیم در برگزاری برنامهها و مشاورههای مربوط به آن استفاده میکنیم.
مسئول موسسه نجوای یاس در ادامه تشریح برنامههای این مجموعه گفت: کارگاههای آموزشی پیش از ازدواج، جلسات شخصیت شناسی، برگزاری کلاسهای هنری(شمع سازی، خیاطی، عروسک سازی و ..) جهت آموزش مهارتهای کارآفرینی از دیگر برنامههای ما بوده است.
وی با بیان اینکه بیشتر برنامههای موسسه ویژه بانوان است گفت: جشن و اطعام عید غدیر، مراسم ایام فاطیمه(س)، برنامههای دهه کرامت، اردوی راهیان نور، اجتماع دختران حاج قاسم، برگزاری اعتکاف ویژه بانوان در سطح شهر اهواز، از مواردی بود که استقبال چشمگیری در شهر ایجاد کرده بود و میشود گفت مجموعه ما پرچم دار این مراسمات برای بانوان بوده است. یکی از دلایل استقبال بانوان اهوازی در این برنامهها وجود مهدی بود که در کنار مراسم بزرگترها برای کودکان ایجاد کرده بودیم و مادران با فرزندان خود در این برنامهها شرکت میکردند.
کجریان ابراز داشت: حمایتها به موسسه تنها از طریق مردم و خیرین اتفاق میافتد و مکان مجموعه نیز یک واحد از منزل پدری بنده است که جلسات حضور خود را در آن برگزار میکنیم.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر از برنامههای موسسه نجوای یاس به آدرس الکترونیکیhttp://najvayeyas.ir/ مراجعه نمایند.