به گزارش حلقه وصل، «امانا... قراییمقدم»، از جامعهشناسان اصلاحطلب، به تازگی در بخشی از یک یادداشت در روزنامه شرق نوشته است:
جوانان، سیاستزده و چپ و راست و شمالی و جنوبی و شرقی و غربی و به حزب و دستهای وابسته نیستند، بلکه میخواهند آزاد باشند، آزاد بیندیشند و انتخاب کنند و پوسته تخممرغ سنتها را بشکنند و علیه سنتخواهان با اعمال و رفتار و آرایش و پیرایش خود برخاستهاند و با اعمال و رفتار و مدگرایی افراطی کاملا خلاف ارزشها و هنجارهای اجتماعی هستند و به همه آنها دهنکجی میکنند.
او میافزاید: «این یک «پادفرهنگ» است که فرهنگ جامعه را از درون از هم میپاشد. جامعه ما با یک زایش فرهنگی جدید روبهرو است و دیگر نخواهد توانست با نصیحت و پند و اندرز و بگیر و ببند و با سیاستبازی یا مربیان پرورشی و... درست کند و خانه از پایبست همانطور که در حدود ۲۰ سال قبل نوشتم آسیبدیده است.»
قراییمقدم همچنین تأکید میکند: جوانان با پوشش و آرایش و پیرایش و لباس و پوشاک و رقصیدن و آوازخواندن، دست به دست هم دادهاند و در کوچه و خیابان و درون مترو، به زبان بیزبانی فریاد میزنند «این وقتی است که همهچیز باید از نو در بوته آزمایش قرار گیرد. هیچ اندیشه، هیچ عملی و هیچ رسمی حرمتش واجب نیست، اینک میتوان از آن تخطی کرد: دیگر هیچ رسمی حرمتش واجب نیست»
*مشخص نیست اینکه حاشیههای مربوط به برخورد با یک رقصنده اینستاگرامی، تأثیری تا این حد بر تحلیل یک جامعهشناس بگذارد؛ تا چه اندازه با ملاکهای علمی سازگار است؟
پر واضح آنکه در همیشه تاریخ و در تمام طول ۴۰ سال گذشته کسانی بودهاند که لباسهای نامتعارف میپوشیدند، میرقصیدند و حتی گاهی بصورت برهنه پا به خیابان گذاشتند!
اما هیچ منطقی نمیتواند از این رفتارهای مغایر با عرف و دین مردم ایران نتایجی مثل تغییر نسلی، رویکردهای جوانان در مخالفت با رسوم و غیره بگیرد.
رفتارهای نامتعارف همیشه بوده و هست اما مادام که حرکت عمومی حاکمیت بر مدار خرد و منطق باشد؛ این رفتارها قدرت اجماعسازی نخواهند داشت و کسی هم با آنها همراه نمیشود.
گفتنی است، پیش از این، هادی خانیکی، از تئوریسینهای اصلاحطلب نیز گفته بود جامعه بایستی رقصیدن را به رسمیت بشناسد تا دچار توانمندی شود.
منبع: مشرق