سرویس سیاست حلقه وصل - «وبلاگ حلقه وصل» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی حلقه وصل همراه باشید.
***
استقبال احمد زیدآبادی از عذرخواهی رئیس سازمان زندانها
احمد زیدآبادی، فعال اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه 88 در بخشی از یک یادداشت در شماره چهارشنبه (امروز) روزنامه آرمان ملی با اشاره به تصاویر منتشر شده از دوربین های زندان اوین و برخی خطاهای صورت گرفته نوشته است: در واکنش به صحنههای تأسفانگیز و شرمآوری که از برخورد با یک زندانی بیمار در زندان اوین انتشار یافته است؛ محمدمهدی حاج محمدی، رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با انتشار پیامی در صفحه توئیترخود نوشته است: «در خصوص تصاویر زندان اوین؛ مسئولیت این رفتارهای غیرقابل قبول را پذیرفته و ضمن تعهد به تلاش بر عدم تکرار چنین وقایع تلخ و برخورد جدی با عوامل خاطی؛ از خداوند متعال، رهبر عزیزمان، ملت بزرگوار و زندانبانان شریف که البته زحماتشان تحت تاثیر این خطاها، نادیده گرفته نخواهد شد، عذرخواهم.» این نوع واکنش نسبت به گزارشهای مربوط به بدرفتاری با زندانیان از طرف یک مقام مسئول در نوع خود امری بیسابقه است و به همین جهت نیز نباید با آن خصمانه برخورد کرد.
او می افزاید: برخی از ما ایرانیان معمولاً به مقامهای حکومتی انتقاد میکنیم که فلان مشی یا سیاست یا رفتارشان نادرست است و باید اصلاح شود، اما هنگامی که یکی از همان مقامها، نشانههایی از علاقه به تغییر در یکی از همان موارد از خود نشان میدهد، واکنشمان این است که مگر تویِ فلان فلان شده همان کسی نیستی که پیش از این چیز دیگری میگفتی و کار دیگری میکردی! چنین برخوردهایی که بعضاً از سر خامی و یا لجاجت صورت میگیرد، عملاً راه هرگونه اصلاح و تغییر و تحول مفید را سد میکند و طرف را به موضع مقابلهجویی و اصرار بر رفتار نادرست گذشتۀ خود میکشاند. به هر حال، هدف نهایی باید مطالبۀ تغییر و تحول به قصد بهبود اوضاع باشد نه کشمکش به قصد رو کم کنی. در مورد وضع زندانها اما سخن بسیار است. بارها گفتهام که پرسنل عادی زندان نیز مانند پرسنل سایر ادارات و دوایر دولتی است و همه گونه افرادی در بین آنها یافت میشود از افراد دلسوز و مهربان گرفته تا آدمهای خشن! بزرگترین مشکل اما فقدان آموزشِ لازم است.[1]
*انصاف و عقلانیت زیدآبادی در رویکردی که به مسئله رسوایی فیلم های زندان اوین دارد، مثال زدنیست.
چه اینکه هر شهروند و هر کنشگر سیاسی در یک جامعه اسلامی باید بداند که امکان خطا و فساد همیشه و از جانب هر فردی وجود دارد و نظام اسلامی هنگامی دچار انحراف می شود که قصد برخورد با این مفاسد و خطاهای ممکن الوقوع را نداشته باشد.
و یا بدتر آنکه قصد انکار و یا لاپوشانی این خطاها را داشته باشد!
فلذاست که باید اشاره کرد نظیر انصاف و عقلانیتی که آقای زیدآبادی بدون تعلقات جناحی به خرج داده؛ از عوامل پیشرفت و پویایی سیاست ورزی در کشور خواهد بود.
در قضیه رسوایی فیلم های زندان اوین؛ اگرچه شاهد چند خطای انسانی تلخ هستیم اما عذرخواهی و پذیرش مسئولیتِ به موقع از جانب رئیس کل سازمان زندان ها و نیز دستور رئیس قوه قضائیه برای پیگیری مسئله یک امر عقلانی است که در یک نظام عدالت محور بایستی شاهد چنین رفتارهایی در قبال یک مفسده بروز یافته باشیم. رفتارهایی که با تمسک به آنها میتوان قضاوت کرد که این نظام یک نظام عقلانی و عدالت محور است که قصد دارد در مسیر حکومت ائمه معصومین(س) گام بردارد.
***
پیشنهاد جالب عطریانفر به مجلس درباره کابینه رئیسی
محمد عطریانفر، فعال اصلاح طلب و از فعالان حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران درباره فرایند انتخاب کابینه در مجلس گفته است: توصیه من این است به جای اینکه مجلس وقت خود را الان مصروف این مسئله کند که به کدام یک از این افراد رای بدهد یا ندهد، (اگرچه ما نمی توانیم برای مجلس تعیین تکلیف کنیم) اما اگر وقت خود را بیشتر روی هماهنگی وزرای معرفی شده متمرکز کند و به آقای رئیسی کمک کند که یک کل منسجم نسبتا موفقی را در دولت تشکیل دهد، بهتر از جاری ساختن نوعی اختلاف و تفاوت در وزرایی است که تعدادی از آنها بخواهند رای نیاورند و کابینه بخواهد بعداً با تنی چند وزیر تواناتر اما ناهماهنگ تکمیل شود.
او تصریح می کند: در نتیجه فکر میکنم یک کابینه متوسط و حتی ضعیف اما هماهنگ، به خصوص در این شرایط، می تواند کارها را مؤثرتر پیش ببرد و مسائل را حل کند تا کابینه ای که در آن اختلاف موج بزند ولی برخی چهره هایش شاخص باشند. کار جمعی دولت را زودتر به اهداف تعریف شده میرساند.[2]
*به نظر می رسد پیشنهاد عطریانفر به مجلسی ها یک پیشنهاد اصولی باشد که توجه به آن مثمر ثمر خواهد بود.
کارگزارانی ها یکی از اصلی ترین احزاب اصلاح طلبی بودند که در انتخابات 1400 با تصمیم ستاد اصلاحات مبنی بر تحریم انتخابات، همراهی نکردند و با معرفی عبدالناصر همتی، به عرصه انتخابات آمدند.
برخی معتقدند رویکردهای عقلانی کارگزاران نسبت به رفتارهای غیر عقلانی برخی از اضلاع بزرگ اصلاح طلبی موجب این است که من بعد از این؛ بایستی کارگزارانی ها را به عنوان بخش رسمی اصلاحات در سیاست ایران پذیرفت و با آنها کار کرد.
***
حمایت ولایتی از امیرعبداللهیان
علیاکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب و از وزرای اسبق امور خارجه کشورمان اخیراً در سخنانی با اشاره به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور رئیسی به مجلس گفته است: وظایف وزارت امور خارجه نیز در حال حاضر، سنگین است و شرایط امروز بسیار پیچیده ، حساس و مهم است زیرا جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار انقلاب و بیداری اسلامی، در کل منطقه و جهان اسلام، وظایف سنگینی بر عهده دارد که اقتضا میکند وزیری آشنا به مسائل و پیچیدگیهای امروز منطقه و حوزه بین الملل، به مسئولیت آن انتخاب شود.
به گزارش ایرنا، او در ادامه حسین امیرعبداللهیان را فردی متدین، انقلابی و بصیر خواند و ابراز امیدواری کرد وی نیز مورد حمایت دیپلماتهای کارآمد و انقلابی و کارگزاران دلسوز و صاحب نظر در سیاست خارجی قرار بگیرد.[3]
*صحبت های دکتر ولایتی درباره امیرعبداللهیان از این حیث قابل توجه بیشتر است که دکتر ولایتی یک چهره امین نظام خاصّه در مباحث مربوط به سیاست خارجی است و نظرات او می تواند بعنوان یک ملاک عمل قرار گیرد.
آقای امیرعبداللهیان در دوران حضور خود در سمت های مختلف وزارت خارجه بعنوان یک چهره حامی گفتمان انقلاب شناخته شده است.
***
1_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/print/321238
2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1522383
3_ www.irna.ir/news/84448222/