به گزارش حلقه وصل، رضا قنبرزاده کارگردان قسمت جدید این مستند که امشب بانام «سردشت» روی آنتن میرود، گفت: آذربایجان غربی رنگینکمانی از ادیان و اقوام مختلف است، در این استان برادران کرد و ترک، شیعه و سنی در کنار اقلیتهای مذهبی با صلح و صفا و صمیمت زندگی میکنند، بنا براین مستند آدابورسوم ماه مبارک رمضان این استان در دو قسمت حدود 30 دقیقهای تولیدشده که بخش نخست آن امشب از شبکه مستند پخش میشود.
وی افزود: در قسمت نخست این مستند که «سردشت» نام دارد، سراغ برادران کرد اهل تسنن در شهرستان سردشت رفتیم تا آدابورسوم خاص این مردم در ماه مبارک رمضان را به تصویر بکشیم.
قنبرزاده گفت: سردشت شهری مرزی با مردمان خوب و مهربان است که جاذبههای گردشگری بسیار مهمی هم دارد، هشت سال پیش مستندی درباره «انگور سیاه» این منطقه ساختم و شناخت و خاطرات بسیار خوبی از این مردمدارم، بنا براین در مستند «برای مهمانی» هم دوباره سراغ همین منطقه رفتم.
این کارگردان گفت: یکی از آدابورسوم خوب مردم سردشت که متأسفانه رو به فراموشی است، «پارشیو» است، در این آئین گروهی دف زن و مناجات خان در کوچههای روستا راه میافتند و با داعیه و دعا و مناجات خوانی مردم را برای «سحری» بیدار میکنند، ما این مراسم را بازسازی کردیم.
خوراک ویژه ماه رمضان
وی تصریح کرد: مردم سردشت برای ماه مبارک رمضان از خوراکیهای ویژهای استفاده میکنند، خوراکیهایی که در فصلهای مختلف سال متغیر هستند، ازجمله این غذاها نان مقوی «کولره» است که مردم سردشت به شیوه خاصی درست میکنند.
وی گفت: در بخشهای دیگری از این مستند به خوراک ویژه ماه مبارک رمضان در سردشت پرداختهشده است.
این کارگردان ادامه داد: این مردم در 15 روز نخست ماه رمضان در نماز جماعت مناجات مرحبا مرحبا رمضان میگویند و این مناجات در نیمه دوم ماه رمضان به «الوداع الوداع » تغییر میکند.
«برای مهمانی» در سی قسمت بیستوشش دقیقهای در شبکه مستند سیما تصویب شد و از آغاز ماه مبارک رمضان هر شب ساعت 22 روی آنتن میرود.
هر قسمت از این مستند بازسازی به یکی از استانهای ایران اختصاص دارد و تهیه آن به کارگردانهای بومی سپردهشده است.