به گزارش حلقه وصل، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور عصر امروز چهارشنبه در گفتگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، توسعه و تحکیم روابط با روسیه را اولویت مهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: به دنبال رفع موانع در روابط و گشودن دریچههای جدید همکاری و مصمم به افزایش حجم تجارت دوجانبه با روسیه هستیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مصمم هستیم روابط دوستانه و جامع دو کشور به شکلی ارتقا یابد که به الگویی موفق برای مناسبات همسایگی تبدیل شود، افزود: اراده جدی برای نهایی کردن هر چه سریعتر سند جامع همکاریهای ایران و روسیه داریم.
رئیسی از ابتکار مسکو برای به جریان انداختن فرآیند عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای تشکر و آن را اقدامی در راستای تحکیم مناسبات بسیار نزدیک فیمابین ارزیابی کرد.
رئیس جمهور در ادامه با تشکر از همکاریهای روسیه برای پیشگیری از شیوع کرونا و نیز تلاش برای تولید مشترک واکسن کرونا تصریح کرد: ایران به دلیل شرایط خاص کنونی درخواست دریافت محمولههای بیشتری از واکسن کرونا را دارد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که به معاهدات بینالمللی از جمله NPT پایبند است، در استیفای حقوق ملت خود در زمینه فعالیتهای صلحآمیز هستهای و برخورداری آنها از منافع و دستاوردهای این فناوری در همه عرصههای صلح آمیز، جدیت دارد.
رئیس جمهور گفت: آمریکا قصد دارد با بازیهای سیاسی و رسانهای به جای نشستن در جایگاه مجرم، در مقام مدعی بایستد و در عوض پاسخگویی به خاطر نقض عهدها و اقدامهای ظالمانه و غیرقانونی، ایران را در موضع پاسخگویی قرار دهد.
رئیسی در ادامه این گفتگوی تلفنی با اشاره به تحولات افغانستان خاطرنشان کرد: برقراری امنیت، صلح و آرامش در افغانستان همواره مورد تاکید جمهوری اسلامی بوده و معتقدیم تمام گروههای فعال افغانی باید برای استقرار هر چه سریعتر ثبات در این کسور با یکدیگر همکاری کرده و خروج آمریکا را به نقطه عطفی برای صلح و ثبات پایدار در افغانستان تبدیل کنند.
رئیسی با اظهار آمادگی برای هرگونه همکاری در راستای برقراری صلح و آرامش در افغانستان گفت: تجربه موفق همکاری ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم تکفیری در سوریه، دریچههای جدیدی برای افزایش تعامل تهران و مسکو پیش روی دو طرف گشوده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در این گفتگوی تلفنی با تاکید بر اینکه توسعه روابط با ایران از اهمیت زیادی برای کشورش برخوردار است، اظهار داشت: سخنان رهبر عالی ایران که فرمودند سطح بالای اعتماد متقابل و ظرفیت بالای اقتصادی در دو کشور میتواند منجر به رسیدن به نتایج ملموس در عرصههای دوجانبه شود، به خوبی در یاد بنده نقش بسته است.
رئیس جمهور روسیه افزود: از طریق رئیس دومای روسیه که در حاشیه مراسم تحلیف با جنابعالی دیدار کرده بود از پیشنهاد انعقاد قرارداد جامع همکاری دوجانبه مطلع شدم و از این ابتکار مثبت استقبال و حمایت میکنم.
پوتین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در جریان بودن فرآیند تحویل واکسن کرونا به ایران تصریح کرد: آهنگ تحویل واکسن کرونا به ایران از سپتامبر سرعت بیشتری خواهد گرفت.
رئیس جمهور روسیه همچنین با اشاره به گفتگوهای وین تصریح کرد: برجام نمیتواند گروگان مشکلاتی شود که مربوط به توافق هستهای نیست.
در پایان دو رئیس جمهور ابراز امیدواری کردند تا در حاشیه اجلاس شانگهای در شهر دوشنبه تاجیکستان ملاقات و گفتگوهای مفصلتری درباره موضوعات مورد علاقه داشته باشند.