به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی در جمع مهندسان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اظهار کرد: تخصص نباید منجر شود که انسان فطرت خود را زیر پا بگذارد، در عین حال باید از علم دیگران استفاده کرد و پیامبر اسلام نیز عدهای از مسلمانان را اعزام کرد تا از قومی که به روش خاصی میجنگیدند این روش را یاد بگیرند.
وی بیان کرد: حدیث داریم اگر کسی با مصالح بد ساخت و ساز کند خداوند به او ثواب نمیدهد از این رو مصالح باید با کیفیت باشد و اماکنی که ساخته میشود باید دارای کارکردهایی در ابعاد مختلف باشد و خداوند به حضرت موسی (ع) فرمودند: چه در دست داری؟ حضرت فرمود: این عصا است که به آن تکیه میدهم، برگ درختان را میریزم تا حیوانات از آن استفاده کنند و فواید دیگری هم دارد که این نشان از استفاده چندگانه از یک ابزار است.
این مفسر قرآن کریم بیان کرد: کلمه حمام در فرهنگ شیعه ۱۴۰۰ ساله است، اما در اروپا این کلمه ۲۰۰ سال قدمت دارد، هرچند باید چیزهای خوب را از دیگران آموخت، اما نباید با الفاظ و به اسم مد راه و روش را عوض کنیم.
قرائتی اضافه کرد: مهندسان از نظر معنوی باید صاحبان ساختمانها را هدایت کنند چرا که گاهی مالکان برای جلب توجه دیگران ساخت و ساز میکنند که مهندسان میتوانند آنها را راهنمایی کنند و نباید تخصص، سرمایه و امکانات در اختیار عیش و عیاشی و هرزگی باشد.
این استاد قرآن کریم بیان کرد: مسئله قبله باید در ساختمانها نمایان باشد و باید به گونهای باشد که معلوم شود این ساختمان در شهری اسلامی ساخته شده است و قرآن میفرماید خانههای خود را رو به قبله بسازید که در این صورت فواید بسیاری به همراه خواهد داشت.
وی تبیین کرد: گاهی مهندسان به کارگران و زیردستان خود حرفهایی که میزنند تاثیرگذاری آن بیش از دیگران است از این رو مهندسان باید به کارگران خود توجه داشته باشند و هرچند وقت یکبار با آنها سر یک سفره بنشینند و از مشکلات آنها باخبر شوند و گاهی برخوردهای عاطفی مسیر زندگی انسان را تغییر میدهد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه کار کردن عیب نیست، افزود: امروز متأسفانه فارغالتحصیلان کشور مهارت لازم برای ورود به عرصه کار را ندارند.
قرائتی ادامه داد: بسیاری از کارهایی که انجام میدهیم واجب و مستحب نیست و انسان نباید عمر خود را برای اموری غیر از اینها خرج کند و باید برای رشد و تعالی خود تلاش کرده و اجازه ندارد عمر خود را تلف کند.
وی عنوان کرد: امروز در فضای مجازی به صورت گسترده شبههافکنی میکنند و اگر جوانان ما از آگاهی لازم برخوردار نباشند بر اثر این شبههها منحرف میشوند.
این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه باید امانتدار بود و از مال مردم حراست کرد، افزود: تخریب به جا نیز داریم که در قرآن نیز به آن اشاره شده است.
قرائتی تأکید کرد: مهندسان باید نسبت به مطالعه کتاب همت کنند و نباید به خواندن دروس دانشگاهی بسنده کنند و هر روز باید بر دانش خود بیفزایند، چراکه ما در اسلام فارغالتحصیلی نداریم