به گزارش حلقه وصل، نشست نقد و بررسی رمان «رؤیای آقتاریم» در قالب سلسله نشستهای تبلیغی- ترویجی «درپناه کلمات» که با حضور مصطفی جمشیدی، نویسنده این اثر برگزار شد.
جمشیدی در ابتدای این نشست به تغییر کارکرد رمان در جامعه و فضای امروز اشاره کرد و گفت: در گونه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باید نوآوریهایی وجود داشته باشد تا صحبتها و روایتها از حالت یکنواخت خارج شود. امروز نمیتوان انتظار داشت مخاطب، فضای مجازی و ... را رها کند و کتاب بخواند بنابراین باید کتابها و آثار ارائهشده برای وی جذابیت لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه تمام تلاشش بر این است که روایتی جدید ارائه دهد، افزود: بر اساس اطلاعاتی که درباره پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 وجود دارد، تصویر بدی از شاه و رژیم طاغوت ارائه میشود اما بحث من در این کتاب این است که انقلاب در واقع انگیزش درونی افراد بود و نکته قابل اهمیت این بود که مردم جامعه خودشان این راه را انتخاب کردند. در استانهای شمالی کشور به پسرفت اقلیم دچار شدهایم؛ رؤیای آقتاریم تصویری نوستالژیک از اقلیم گذشته این خطه از کشور را برای مخاطب به تصویر میکشد؛ در واقع یک کارکرد متفاوت این کتاب این بود که این تصاویر نوستالژیک را به مخاطب ارائه دهد.
جمشیدی با انتقاد از طرح مطالبی مبنی بر این که گفته میشود رژیم شاهنشاهی میتواند به کشور برگردد، بیان کرد: این دروغ بزرگی است که به نسلهای آینده بگوییم؛ چطور رژیمی که میلیاردها تومان ثروت کشور را به باد داده است، میتواند برگردد و کشور را هدایت کند؟ این تصور که قبل از انقلاب دوران کامیابی داشتیم، منحط است.
وی همچنین از انتشار اثر جدید خود با عنوان «تیغ و تاج» با پرداختن به حوادث پیش از انقلاب خبر داد و گفت: این رمان نیز توسط بهنشر در دست چاپ است و به زودی روانه بازار خواهد شد