
مکانی برای شکوفایی استعدادها
بسیاری از افراد مستعد هستند که در خانوادههایشان جایی برای شکوفایی مهارتها و زمینههایشان پیدا نمیشود. با این نگاه، کانون بهانه را مباحث علمی قرار داده و برای خانوادهها جذابیتی ایجاد کرده تا جایی که دانشآموزان برای ورود به کانون دست و پا میشکنند. خانوادهها نیز واقعاً راغب هستند که فرزندانشان وارد کانون شوند؛ زیرا پایه اصلی کانون مباحث علمی است.
یک برنامه ی همهجانبه برای اعضا
به موازات فعالیت علمی، اردوها و نمازهای جماعت و کارهای فرهنگی به صورت دائمی انجام میشود. مسئولان و برنامههای کانون برای دانشگاه، تأهل، اشتغال و ... یک فرد که از دوره سوم راهنمایی وارد مجموعه میشود، فکر میکنند.
جذب نخبگان از همهی اقشار
یکی از مهمترین تفاوتهای این کانون با مجموعههای فرهنگی آن است که سایر مجموعهها در جذب نیروهای انقلابی و مذهبی اهتمام دارند، اما کانون، تور بزرگتری برای جذب نیرو دارد؛ یعنی از همهی خانوادهها و از همهی فرهنگها جذب میکند.
فضای دوستانه به جای فضای دستوری
چون جذب و پذیرش در این کانون، داوطلبانه و به اختیار خود بچهها است، همنوایی و همخوانی و انسجام خیلی خوبی با مدیریت دارند. چون میپسندند و میآیند. یعنی وارد فضایی نمیشوند که بعد ببینند این فضا مدیری دارد و دستورالعمل و آییننامههایی دارد؛ مانند فضای رئیس و مرئوسی.
هم مکتبی هم عالم
مدل کانون، یک الگوی اسلامی است که در کشور ما غریب مانده. بعضیها فکر میکنند مذهبیها از نظر درسی و حرفهای، در ردههای پایینتری هستند؛ ولی بچهها ثابت کردند که میشود هم مکتبی بود و به آرمانهای نظام و قرآن وفادار بود و هم از لحاظ علمی یک شخصیت فرهیخته و مطرح در سراسر جهان به شمار آمد.
جنبه های علمی، زیربنای جذب
عامل جذب کانون جنبههای علمی و آموزشی بوده؛ زیرا بچهها برای اینکه از لحاظ علمی پیشرفت کنند و در المپیادها موفق شوند، جذب میشوند. ولی وقتی وارد فضا میشوند، معنویت فضا آنها را میگیرد. در ابتدا جنبههای آموزشی- تحصیلی جلوه بیشتری دارد و بعد هر دو جنبه علمی و تربیتی با همدیگر توأمان و متعادل پیش میرود.
هزینه پایین، بازدهی بالا
ین کانون با هزینههای بسیار پایین، کارهای معجزهآسا انجام میدهد. شاید اگر یک مؤسسه خصوصی بخواهد در سطح پایینتری این کار را انجام بدهد، میلیونها تومان باید هزینه کند،. ولی بچهها با جان و دل و با امکانات و خوراکی خیلی ساده، حتی بعضاً با گرسنگی و گاهی اوقات با کمترین وسیله نقلیه کارهای بزرگی میکنند.
جنبههای برجستهی تربیتی
مهمترین مشخصه مدیران کانون آن است که با توجه به تخصص و سوادی که دارند، میتوانستند کاسبی کنند و تجارتی راه بیندازند و پول درآوردند؛ اما چنین نکردند. چیزی و امکاناتی و بودجهای ندارند، اما انسانهایی با شرح صدر، آرام، متخلق و باظرفیتی هستند. معمولاً وقتی با بچهها کار دارند، به جای آنکه نیمه خالی شخصیت افراد و نقاط ضعف آنها را ببینند، بیشتر نقاط قوت را میبینند و دائماً بر همانها مانور میدهند.
پوشش دادن همهی ابعاد
دوستان علاوه بر اینکه کلاسهای المپیاد دارند، کلاسهای قرآنی هم برگزار میکنند، هیئت مذهبی هم دارند، کلاسهای مختلف سیاسی هم برگزار میکنند. تقریباً میتوان گفت خودشان را محدود به یک حوزه خاص نکردهاند و بچههایی که در این مجموعه تربیت میشوند، تکبعدی بار نمیآیند.