به گزارش حلقه وصل، محمدحسین زارع رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در نخستین جلسه ستاد کمیته قرآن که امروز 24 آبان در سازمان دارالقران برگزار شد، اظهار داشت: معیار موفقیت یک تشکل و سازمان قرآنی، تصمیمهای آنها است، البته این نوع فعالیتها متفاوت هستند. گاهی ارزیابی از کنش خادمان قرآن معطوف به درخشش یک سازمان میشود که نتیجه آن جذب مردم به امور قرآنی است.
اهمیت نوع نگرش مجریان قرآنی در رسیدن به نقطه تعالی
وی افزود: اثربخشی برنامههایی که موجب آشنایی با قرآن و انس با کلام وحی میشود و گاهی ارزیابی اقدامات معطوف به فعالیتهایی که متناسب با انقلاب و قرآن تعریف میشود، میتواند موجب تقویت، رشد و حفظ نظام شود.
زارع با اشاره به اینکه در مورد آنچه جذب مردم به قرآن و انس با کلام وحی مؤثر است، هم تدبیر و برنامهریزی و هم نوع ارائه مطالب و همچنین ویژگی فردی مجری مطالب از اهمیتی برخوردار است، خاطرنشان کرد: آنچه در ارتباط قرآن با انقلاب و تقویت نظام مؤثر است، نوع نگرش برنامهریزان و مجریان است. ما برای حفظ نظام سیاسی برآمده از انقلاب، نباید استفاده ابزاری کنیم.
شایستگی کارگزاران نظام با آموزههای قرآنی ارتباط مستقیم دارد/نیازمند رستاخیز قرآنی هستیم
وی بابیان اینکه در ایجاد انس مردم با قرآن، داشتن برنامههایی که مردم و نظام را جذب کند مهم است، تصریح کرد: برنامهها باید طوری باشد که آینه انعکاس آیات قرآن بشود. قدرت سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نظام از عمل هماهنگ قرآن با نظام صورت میگیرد. بنابراین اگر اعتقاد به قرآن، جانمایه انقلاب اسلامی است، پس حکومت، متناسب با فرامین قرآن است، یعنی نهادها و مؤسسات قرآنی باید به مردم تفهیم کنند که شایستگی کارگزاران نظام با آموزههای قرآنی در جامعه ارتباط مستقیم دارد.
زارع با اشاره به اینکه قرآن نهتنها توانایی اداره ایران بلکه توانایی اداره جامعه بشریت را دارد، گفت: ما نیازمند رستاخیز قرانی هستیم که نخستین گام فراهم کردن زمینه پذیرش اصول نظری و عملی قرآن است.
راهبردیترین اقدام برای ترویج معارف قرآنی تشکیل نظام اسلامی بود
وی بابیان اینکه راهبردیترین موقعیت برای ترویج معارف قرآنی تشکیل نظام اسلامی بود، خاطرنشان کرد: ما در این مسیری که در 4 دهه طی کردیم ابتدا توجه کنیم که با عنایت خداوند و رهبری پیامبرگونه حضرت امام و پیروزی انقلاب فعالیتهای قرآنی رشد قابل توجهی داشته است، همچنین نباید فراموش کنیم که راهبردیترین موقعیت برای ترویج معارف قرآنی نظام اسلامی است. با شکلگیری این انقلاب قانون اساسی نظام اجرای احکام قران را وظیفه مسئولان دانسته که خوشبختانه در این راستا به موفقیتهایی نیز رسیدهایم.
نقشه راهی که مقام معظم رهبری ترسیم فرمودند/ نیازمند زمینهسازی برای دستیابی به دولت اسلامی هستیم
زارع با اشاره به اینکه باوجود سختیها و دشمنیها و سوء مدیریتها انقلاب و نظام برکاتی داشته است، خاطرنشان کرد: گذر از دهه چهارم به پنجم الزاماتی را بر دوش نهادهای قرآنی ایجاد کرده است. مقام معظم رهبری نقشه راهی برای ما ترسیم فرمودند که 5 مرحله دارد؛ انقلاب اسلامی، حکومت اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی. ما با تکیه بر عشق و شور مردم به قرآن و اسلام انقلاب را به ثمر رساندیم اما در افق دهه پنجم انقلاب نیازمند زمینهسازی برای دستیابی به دولت اسلامی هستیم. دولتی با مردانی علیوار.
رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی بابیان اینکه دولت به تعریف همگانی و کسانی که در ارکان نظام مسئولیت دارند اعم از نمایندگان مجلس و سایر قوا است، گفت: دولت اسلامی برازنده کسانی است که علاوه بر پرهیزکاری از فهم قرآن برخوردار بوده و در پی عمل به کلام وحی باشند که برای رسیدن به این دولت مقدمهای نیاز است که آن وجود سازمانها، مؤسسات و گروههایی است که با قرآن آشنا و به اصول عملی و نظری قرآن اعتقاد راسخ داشته باشند.