به گزارش حلقه وصل، پیروز حناچی در نشست خبری اظهار کرد: به طور کلی در یک کلام باید اعلام کنیم که تلاش کردیم در این دوره از مدیریت شهری متفاوت باشیم و در واقع گذشته مدیریت شهری را اصلاح کنیم و ریلی که از گذشته از مسیر خارج شده بود را متوقف و ریل دیگری ایجاد کردیم.
وی تصریح کرد: نگاه ما به شهر نگاه انسانمحوری است و این در حالی است که در گذشته سرمایهداران شهر را اداره میکردند و عارضههایی را برای شهر ایجاد میکردند اما در این دوره تلاش کردیم که شهر را برای ۸.۵ میلیون جمعیت ساکن و حتی سرمایهگذاران فراهم کنیم.
شهردار تهران با اشاره به برنامهها و شعارهایی که در این دوره از مدیریت شهری داده شده است اشاره کرد و گفت: ما در این مدت برنامههایی را در بلندمدت و کوتاه مدت در دستور کار خود قرار داریم و شعارهایی را در این زمینه مطرح کردیم و تلاش کردیم اقداماتمان شعاری نباشد و فعالیت خود را براساس رویکرد انسان محوری انجام دادیم.
وی گفت: در مدت ۳۰ ماه از فعالیت بنده در مدیریت شهری در حوزههای مختلف از جمله فنی عمرانی و شهرسازی تلاشهای بسیاری شد به استانداردهای جهانی نزدیک شویم و در برخی از پروژهها پیش از این وضعیت خوبی نداشتیم هرچند همه ابزارها در اختیار ما نیست.
حناچی ادامه داد: در همین ارتباط اصلاح در وضعیت رنکینگ شهر تهران انجام شد و پروژههای متعددی با رویکرد انسان محوری و ارائه خدمات به شهروندان عملیاتی شد که از آن جمله میتوان به پروژه باغ راه حضرت زهرا(س) در منطقه ۱۷ و ۱۸، پروژه میدان امام خمینی، پروژه امیرکبیر، هفت تیر و... اشاره کرد و در واقع تمام این پروژهها رویکرد ما، رویکرد انسان محوری بوده است و تلاش کردیم پروژهها به صورت عادلانه در مناطق مختلف در اختیار شهروندان قرار بگیرد.
وی همچنین از جمعآوری برخی کارگاهها در میادین پایتخت اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از برنامههای شهرداری تهران در این دوره این بود که بتوانیم خیابان ولیعصر(عج) را که پیش از این ثبت ملی شده بود را به ثبت جهانی برسانیم که اقدامات لازم در این زمینه در حال انجام است همچنین در این مدت نیز اقداماتی را برای انتقال پادگانها از وسط شهر به بیرون از شهر انجام شد.
حناچی گفت: به زودی پروژه خیابان ولیعصر جنب پارک دانشجو و همچنین پروژه رازی جنب برج طغرل در شهرری بهرهبرداری و در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت و پروژه رازی یکی از پروژههای قابل توجه در این دوره محسوب میشود و میتواند شرایط بهتری را در جنوب شهر تهران فراهم کند.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: کنترل بیانصباطی و تأکید بر انجام پروژهها براساس طرح تفصیلی یکی دیگر از برنامههای شهرداری در این حوزه محسوب میشود که در همین ارتباط نیز طرح تفصیلی منطقه ۲۲ با هدف جلوگیری از بلندمرتبه سازی ابلاغ شد همچنین ضوابط جدیدی را در صدور پروانه ساختمانی اعمال کردیم.
وی با اشاره به اینکه تاکید مدیریت شهری در این دوره توقف شهرفروشی بوده است گفت: ما نمیخواستیم سرنوشت شهر را به فروش تراکم همانند گذشته گره بزنیم و اگر منابعی را کم آوردیم به سمت این حوزه گام برداریم و برهمین اساس به سمت کسب منابع مالی پایدار شهر رفتیم تا بتوانیم شهر را با این منابع اداره کنیم. همچنین در این ارتباط دو لایحه به مجلس شورای اسلامی ارسال شده که یکی به تصویب رسیده و یکی دیگر روزهای پایانی تصویب خود را در مجلس میگذراند.
شهردار تهران با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی مدیریت شهری در حوزه فضای سبز خاطرنشان کرد: در این ارتباط نیز پارکهایی در مقیاس ملی و پارکهای محلی و کوچک را در مناطق مختلف عملیاتی و اجرا کردیم همچنین تفاهمنامهای را با وزارت آموزش و پرورش و وزارت نیرو برای توسعه فضای سبز منعقد کردهایم که براساس تفاهمنامه امضا شده با وزارت نیرو به زودی در منطقه ۱۰ چند حوزه فضای سبز ایجاد خواهد شد.
حناچی به هوشمندسازی خدمات و فعالیتها در پایتخت گفت: در این حوزه کارهای بزرگی صورت گرفته است برهمین اساس اپلیکیشن تهران من راهاندازی شده که یک رکورد در این حوزه به ثبت رسیده است و بیش از ۳ میلیون کاربر در این اپلیکیشن ثبت نام کردند و تلاش میکنیم در آینده نزدیک همه خدمات در این اپلیکیشن فراهم شود.
وی با اشاره به تراز بارگذاری و تراز مالی به روز شهرداری تهران نیز گفت: این کار در راستای شفافیت از اهمیت ویژهای برخوردار است
حناچی در ادامه نشست خبری به هوشمندسازی پسماند و کاهش پسماند در شهر تهران و اجرای طرح کاپ در برخی از مناطق اشاره کرد و گفت: این مسئله در کاهش پسماند نقش بسیار مؤثری را داشته است.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به اینکه در ماههای پایانی عمر مدیریت شهری در این دوره قرار داریم، گفت: عمدهترین مشکل کلانشهرها و بویژه تهران آلودگی هوا است که یکی از دغدغههای مدیریت شهری در این حوزه بوده و هست و در این حوزه اقداماتی درباره کاهش آلودگی هوا انجام داده است که البته نیازمند منابع بیشتر در این حوزه هستیم.
شهردار تهران در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال درباره مطالبات شهرداری از دولت گفت: مطالبات ما از دولت در حوزههای مختلف است در زمینه صرفهجویی مصرف سوخت، با مصوبه شرایط کرونایی ۵۰ درصد افزایش داده شده است و بخش دیگر مربوط به یارانه حمل و نقل است علاوه بر اینکه کمکهایی از طریق اوراق مشارکت و بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز درباره پروانههای مربوط به دستگاههای دولتی است که بدون پروانه ساخت و ساز کردهاند. هر ساله بنابر موضوعاتی از جمله سهم دولت در بافتهای فرسوده و نوسازی شهری بخشی از آن را از طریق وزارت اقتصاد تهاتر میکنیم و از میزان بدهیها کاسته میشود و حدود ۵ هزار میلیارد از این طریق پرداخت شده است و حجم زیادی ساخت و ساز بدون پروانه از سوی دستگاههای نظامی انجام میشود.
حناچی همچنین در رابطه با معماری ایرانی اسلامی و اجرای آن در شهر تهران گفت: این مسئله در طرح تفصیلی کمتر دیده شده است اما در این دوره در ارتباط با نماهای ساختمانها اقداماتی انجام شده است و دیگر خبری از نماهای بساز بفروش نیست اما به طور کل اجرای معماری ایرانی اسلامی در شهرکی قابل اجرا است و میتوان این مسئله را به طور کامل اجرایی کرد.
وی در رابطه با تخلفات برخی از پرسنل شهرداری در فرآیند واکسیناسیون گفت: در این زمینه نیز افراد خاطی عزل و به تخلفات اداری ارجاع داده شدند علاوه بر اینکه ۲۴۰ نفر از رانندگان تاکسی در ایام کرونا جان باختند که البته برخی از آنها بیماری زمینهای داشتند.
شهردار تهران با اشاره به پیگیریهای شهرداری تهران از طریق وزارت بهداشت برای واکسیناسیون خانواده شهرداری تهران گفت: در این زمینه نیز افرادی که در حوزه خدمات شهری دارند نیاز به واکسیناسیون دارند که مکاتباتی با وزارت بهداشت انجام دادهایم.
وی با اشاره به اینکه بنده براساس قانون باید به مردم پاسخگو باشم، گفت: بنده از طریق نمایندگان مردم در شورای شهر تهران پاسخگو بودهام و هستم و این براساس قانون است وبنده خودم را در مقابل قانون پاسخگو به مردم میدانم.