به گزارش حلقه وصل، دانشمندان تلاش میکنند تا پاسخ بیشتری به سوالات اصلی در مورد چگونگی تاثیر ویروس کرونا بر بدن و دلیل شدیدتر شدن برخی انواع جهش یافته در مقایسه با موارد دیگر پیدا کنند و بهترین روشهای درمانی کووید-۱۹ را شناسایی کنند.
به گزارش «ییل مدیسن»، در زیر فهرستی از ۵ موردی که باید در مورد شیوع ویروس کرونا بدانید، آورده شده است.
چیزهایی که درباره کرونا میدانیم تغییر میکند
ویروس کرونا شامل یک خانواده متشکل از ۷ ویروس شناخته شده است که باعث ایجاد بیماریهای دستگاه تنفسی میشوند که از سرماخوردگی گرفته تا بیماریهای مهلک مانند سندرم حاد تنفسی حاد (SARS)، که باعث کشته شدن تقریبا ۸۰۰ نفر در طی یک اپیدمی در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ شد، را شامل میشود.
کووید-۱۹ نخستین بیماری همه گیر شناخته شدهای است که بر اثر ظهور ویروس کرونای جدید، ایجاد شده است.
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، بیماریهای گزارش شده ناشی از کووید-۱۹ در بازه خفیف (در برخی موارد بدون هیچ گونه علائم گزارش شده) تا شدید تا حدی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان، مراقبتهای ویژه و یا ونتیلاتور است، وجود دارد.
در حالی که افراد در هر سنی میتوانند به این ویروس آلوده شوند، با افزایش سن خطر عوارض افزایش مییابد.
اکنون هم جوانان و هم افراد مسنتر ممکن است بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست بدهند؛ حتی در حال حاضر، کودکان هم به این ویروس مبتلا میشوند و ممکن است ناقل آن باشند.
اقدامات دقیق برای کند کردن شیوع بیماری بسیار مهم است
تلاش دولتها بر این است که بتوانند با اعمال برخی محدودیتها و پروتکلها از افزایش مبتلایان و به تبع آن، تلفات جلوگیری کنند.
تجربیات در طول همه گیری نشان میدهد که این موضوع یکی از راهکارها برای کاهش مبتلایان به این ویروس است.
این اقدامات میتواند شامل محدودیت رفت و آمدها، محدود کردن تعداد افرادی که میتوانند در خانه جمع شوند و اجباری کردن استفاده از ماسک باشد.
پیشگیری از ابتلا کلیدی است
یکی از راههایی که با آن میتوان از گسترش و انتقال ویروس کرونا استفاده کرد، واکسیناسیون است.
کارهای دیگری هم وجود دارد که افراد میتوانند انجام دهند و از خود محافظت کنند.
جوزف وینتز، متخصص بیماریهای عفونی میگوید «بهترین کاری که میتوانید در این مرحله انجام دهید مراقبت از خودتان به گونهای است که از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری میکنید».
وی میگوید «شما میدانید که در صورت عطسه و سرفه به سمت شما، یا لمس دستگیره در، ممکن است به آنفلوانزا مبتلا شوید؛ شستن دست ها، به خصوص قبل از غذا خوردن و لمس صورت و بعد از دستشویی رفتن، و پرهیز از سایر افرادی که علائم شبیه آنفولانزا دارند بهترین راهکارها در این مرحله است».
ماسکها نیز به بخشی مهم در استراتژی پیشگیری تبدیل شده اند، زیرا مانعی ایجاد میکنند که باعث جلوگیری از پخش قطرات تنفسی میشود؛ هم از شخصی که ماسک پوشیده است و هم از افراد دیگر در اطراف فرد محافظت میکند.
مطالعات نشان داده است که بخش قابل توجهی از افراد مبتلا به کووید-۱۹ هیچ علائمی ندارند یا علائمی دارند که آنقدر خفیف است (مانند از دست دادن بویایی) که ممکن است شناسایی نشود.
حتی کسانی که در نهایت علائم را بروز میدهند میتوانند ویروس را قبل از بروز علائم به دیگران منتقل کنند.
به طور کلی، هرچه با افراد بیشتری ارتباط نزدیک برقرار کنید و هرچه این تعامل بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در شما بیشتر و بیشتر میشود.
کارشناسان در حال تلاش برای یافتن راه حل هستند
دانشمندان به مطالعه این ویروس از نزدیک ادامه میدهند.
علاوه بر واکسنهایی که اکنون ساخته شده اند، دانشمندان به مطالعه چندین واکسن دیگر نیز ادامه میدهند.
پزشکان همچنین در حال اصلاح روشهای خود برای درمان کووید-۱۹ هستند؛ به طور مثال، داروی رمدسیویر که در حال حاضر هم استفاده میشود، جزو داروهای موثر در روند درمان این ویروس است و میتواند روزهای بستری شدن افراد مبتلا را کاهش دهد و در بهبود آنها کمک کند.
اگر احساس بیماری میکنید، آنچه باید انجام دهید در اینجاست
علایم کووید-۱۹ میتواند بین ۲ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن این ویروس در معرض بروز کنند.
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تب یا لرز سرفه تنگی نفس یا دشواری در تنفس خستگی درد عضله یا بدن سردرد از بین رفتن چشایی یا بویایی به تازگی گلو درد احتقان یا آبریزش بینی حالت تهوع یا استفراغ اسهال
البته این فهرست شامل تمام علائم احتمالی نبوده، اما این فهرست به طور مداوم در حال بروز رسانی است.
اگر این علائم را تجربه کردید، باید با ارائه دهنده خدمات پزشکی خود تماس بگیرید، به خصوص اگر با شخصی که به بیماری کووید-۱۹ تماس نزدیک داشته یا در منطقهای با شیوع مداوم بیماری زندگی میکنید.
این بیماری در بیشتر افراد یک بیماری خفیف خواهد بود و افراد میتوانند بدون مراقبتهای پزشکی در خانه بهبود یابند.
اگر شما یا یکی از عزیزانتان در خانه هستید و علائم هشدار دهنده اضطراری، از جمله دشواری در تنفس، درد مداوم یا فشار در قفسه سینه، سردرگیجه و سردرد و عدم توانایی در بیدار ماندن را دارید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.