به گزارش حلقه وصل، موضوع ادامه زندگی شخصی و سیاسی روسای جمهور آمریکا پس از ترک کاخ سفید، از دیگر وجود و ابعاد تفاوت میان «دونالد ترامپ»، چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا با اسلاف و به احتمال زیاد اخلافش است.
بررسی کوتاهی از زندگی روسای جمهور پیشین آمریکا نشان میدهد که ترامپ برخلاف آنها با دشواریهای متعددی مواجه بوده و خواهد بود.
این دشواریها عبارتند از آزمون مجدد دادگاه استیضاح، تحقیر شکست در انتخابات، شورش علیه کنگره، پروندههای حقوقی در آینده نزدیک و بازپرداخت وامهایی که قطعا شرکتهای ترامپ را متزلزل خواهند کرد.
زندگی روسای جمهور سابق آمریکا پس از ترک کاخ سفید
در بررسی زندگی روسای جمهور آمریکا، مشخص میشود که روسای جمهور بنیانگذار این کشور اعم از «جورج واشنگتن»، «جان آدامز» و «توماس جفرسون»، همگی پس از خروج از کاخ سفید، اعلام بازنشستگی کرده و به ادامه زندگی پرداختند.
آدامز و جفرسون همچنین براساس گزارشها، به مطالعه فلسفه و تاریخ پرداختند و حتی جفرسون دانشگاه «ویرجینیا» را تاسیس کرد.
مکاتبات دوستانه میان آدامز و جفرسون در تاریخ ریاست جمهوری آمریکا به عنوان نکتهای مهم قابل طرح است.
«جان کوئینسی آدامز»، تنها رییس جمهور آمریکا که خود فرزند یک رییس جمهور بود، روند دیگری را ترسیم کرد.
وی علاوه بر اینکه حاضر به خاتمه دادن به فعالیت سیاسی خود نشد، پس از ۹ دوره نمایندگی مجلس در نهایت در زمان سخنرانی جان خود را از دست داد؛ پایان کار حرفهای این رییس جمهور آمریکا به پایان کاری بی تکرار تبدیل شد.
«یولیسیز گرنت»، هجدهمین رییس جمهور آمریکا نیز مسیر خاص خود را پس از ترک کاخ سفید طی کرد؛ او و همسرش طی دو سال سراسر جهان را گشتند.
گرنت در نهایت در نبرد با مشکلات مالی و سرطان شکست خورد و جان خود را از دست داد.
روند دوران پس از ترک کاخ سفید برای روسای جمهور دوره مدرن، اما شکل دیگری داشت.
زندگی پسا ریاست جمهوری «تئودور روزولت»، یک داستان متفاوت است.
وی پس از برگزاری مراسم تحلیف «ویلیام هوارد تافت»، بیست و هفتمین رییس جمهور آمریکا، یک مهمانی شکار برگزار کرد که مرگ ۱۱ هزار و ۴۰۰ حیوان از جمله ۶ کردگدن سفید را در پی داشت؛ او مانند گرنت به سفرهای مختلفی رفت.
تافت نیز مانند جان کوئینسی آدامز، به فعالیت خود ادامه داد و پس از استادی حقوق در دانشگاه «ییل»، در سال ۱۹۲۱ به عنوان رییس دیوان عالی منصوب شد.
در اواسط قرن بیستم، با شروع رییس جمهوری «هری ترومن»، روسای جمهور به جز «جان اف کندی» که پایانی غم انگیز داشت، روند زندگی پسا ریاست جمهوری روسای جمهور آمریکا مشابه بود.
نوشتن خاطرات، ساخت کتابخانه، پرداختن به ورزشها و تفریحاتی مانند گلف، ماهیگیری و ... فعالیتهایی بود که ترومن، «دوایت آیزنهاور» و ... انجام دادند.
برخی نیز به دلیل بحران سلامتی گزینههای محدودی داشتند؛ «لیندون جانسون» به بیماری قلبی و «رونالد ریگان» به آلزایمر دچار بودند اما «ریچارد نیکسون»، سختکوشی خود را از طریق نگارش متون گران قیمت به سمت احیای مجدد شهرتش سوق داد.
افرادی مانند «جیمی کارتر» و «بیل کلینتون» نیز به سمت ارائه خدمات عمومی و تاسیس بنیادهای خیریه و بشردوستانه رفتند.
زندگی پسا ریاست جمهوری ترامپ
به نظر میرسد زندگی پسا ریاست جمهوری ترامپ با اسلافش به شکل قابل توجهی متفاوت و متمایز باشد.
نگرانیهای زیادی در مورد این دوره زندگی ترامپ وجود دارد که به نگرانیهای دوران حضور وی در کاخ سفید شبیه است.
او که اکنون در املاک خود در ایالت «فلوریدا» به سر میبرد، سودای بازگشت به کاخ سفید در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را دارد.
ترامپ مانند آیزنهاور به گلف میپردازد، اما برخلاف وی در تلاش است تا از روشهای مختلف مانند تشکیل حزب جدید به عرصه سیاسی بازگردد.
البته باید توجه داشت که ترامپ تنها رییس جمهور آمریکاست که با موجی از پروندههای حقوقی خارج از دوره کاری اش، از اتهام کلاهبرداری تا نقض قوانین مالیاتی مواجه است.