سرویس حاشیه نگاری: «بنده مکرّر در مکرّر این معنا را عرض کردهام. بازار، همه جای دنیا هست؛ در این تهران هم بازار هست؛ اجناس جورواجور، مُجاز و غیر مُجاز، در همه جا هست؛ در این تهران هم هست، در شهرهای دیگر هم هست. آنچه در تهران نیست، کعبه است؛ آنچه در تهران و در محیط زندگی شما نیست، مسجدالحرام است، مسجدالنّبی است؛ این است که [فقط] آنجا است؛ باید از آن استفاده کنید؛ وَالّا بازار و اشیاء گوناگون همه جا هست. وقت عزیز را صرف این چیزها نکنید. در قضیّهی حج، بیشتر از هر چیز دیگری، حاجی باید به فکر این باشد که خود را پالایش کند، دل را پالایش کند، روح را پالایش کند، بتواند انشاءالله به نتایج معنوی بزرگی دست پیدا کند؛»
آنچه خواندید بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار امسال با کارگزاران حج بود. حج یکی از بزرگترین فرایض و اجتماعات مسلمانان جهان است که هر ساله در سرزمین وحی برگزار میشود. اما این فریضه مدتهاست با مشکلات عدیدهای مواجه است که از جمله آن مشکلات فرهنگی است.
همانطور که در سخنان رهبر معظم انقلاب نیز وجود داشت یکی از این معضلات بزرگ فرهنگی غفلت عدهای از حجاج نسبت به اصل مسئله حج است. صرف وقت، هزینه و تمرکز زیاد روی موضوع گشت و گذار در بازارهای عربستان و خرید یکی از عوامل این غفلت است. این موضوع تنها یکی از معضلات حج است و از جمله معضلات دیگر آن میتوان به نگاه توریستی برخی از زائران به حج، سفر به دیگر شهرهای عربستان و.... نیز اشاره کرد.
نگاه توریستی به مراسم معنوی حج 5 درصد
بیتوجهی به تاثیر معنوی مناسک حج 5 درصد
رفتن به بازار و سرگرم شدن به مسائل جانبی 33 درصد
سفر به شهرهای متفرقه عربستان مانند ریاض و ... 5 درصد
عدم برنامهریزی مسئولان برای امور فرهنگی در حج 19 درصد
بیخاصیت بودن همراهان و مسئولان فرهنگی کاروان 33 درصد