به گزارش حلقه وصل، محمدحسین سلجوقینژاد شبیهگردان، با بیان این که علاقه زیادی به نسخ غریب دارم، توضیح داد: تاکنون 114 مجلس تعزیه کار کردم که از این میان حدود هشت نسخه معروف بودند و بقیه به اصطلاح غریب هستند.
وی ادامه داد: با توجه به این که در چهار دوره جشنواره حضور داشتم و این رویداد دارای مقاطع سنی مختلف است تصمیم گرفتم «مجلس مهمانی امام حسین(ع)» که غریب است را در «بخش نونهالان» اجرا کنم. تا پرداختن به این اثر بکر پشتوانهای باشد برای گروههایی که مشغول فعالیت در این حوزه هستند.
سلجوقینژاد با این توضیح که در «مجلس مهمانی امام حسین(ع)» شبیهخوانهای زیر 12 سال حضور دارند، افزود: این مجلس به سرپرستی خودم با حضور بزرگسالان اجرا شده ولی میخواستم با حضور در «بخش نونهالان» جشنواره تاکید دوبارهای نسبت به علاقه بچهها به امام حسین(ع) داشته باشم و جوانها را پیرامون داستان و روایتهای مذهبی مشتاقتر کنم. این مجلس با حضور بچهها تغییراتی داشته و زمان آن کوتاهتر شده است.
وی کار کردن با بچهها را سخت توصیف کرد و گفت: با توجه به صدا و تیپ، شبیهخوانهای کودک را انتخاب کردم. نزدیک به 6 ماه تمرین داشتیم تا میزانسن، ردیف موسیقی و ردیف آوازی را به آنها یاد بدهم.
«مجلس مهمانی امام حسین(ع)» نسخهای اصل از دوران قاجار است. این اثر درباره حبیب بن مظاهر و علاقه او به امام حسین(ع) است. او 2 بار جان خود را فدای سالار شهیدان میکند.
محمدمهدی فتاحی، محمدعلی یزدانی، محمدعلی معینقفقازی، وحید سلجوقینژاد و وحید مختارآبادی از جمله شبیهخوانهای این اثر اند.
بخش مجالس شبیه خوانی (یادواره استاد هاشم فیاض) با هدف تولید مجالس جدید و ترویج نمونههای اصیل شبیهخوانی برای دومین دوره در هجدهمین جشنواره نمایشهای آیینی سنتی برگزار میشود.