به گزارش حلقه وصل، محمد عبداللهی کارگردان مستند «سارِوُ» گفت: این مستند روایت زندگی سعید و عبدالله دو نوجوانی است که در روستای کجی نهبندان تصمیم گرفته اند شغل شتر داری را دوباره زنده کنند.
وی افزود: سعید شیعه و عبدالله سنی است و مستند توسط سعید روایت می شود. برگزاری یک مراسم عروسی در روستا، به نحوی کمک می کند که بخشی از فرهنگ مردم آشکار شود؛ به ویژه اتحاد و همدلی بین شیعه و سنی.
تهیه کننده و کارگردان «سارِوُ» ادامه داد: قصه سعید و عبدالله با خشکسالی و باران گره خورده است. آنها شغل آینده خود را انتخاب کرده و به نوعی الگوی سایر نوجوانان روستا به نظر میرسند.
عبداللهی درباره مراحل تولید این اثر گفت: مستند در فصل بهار، تابستان و زمستان سال 1395 در خراسان جنوبی تصویربرداری شده است. شروع و پایان مستند در فصل بهار است و امید به زیاد شدن شترها و رونق زندگی از ویژگی های آن به حساب می آید.
وی یادآور شد: سعید و عبدالله بلوچند و از طایفه سارانی. سارِوُ به معنی ساربان در گویش بلوچی است. در طول سفرهایم برای تولید سایر کارها دو سال قبل بود که متوجه این دو نوجوان شدم، اما سال گذشته توجهم به آنها جلب شد و با گرفتن نشانی شان، به دیدن آنها رفتم و متوجه شدم که سعید شیعه و عبدالله سنی است. اینجا بود که پژوهش کارم شروع شد.
این مستندساز با بیان اینکه «سارِوُ» شخصیت محور است، اضافه کرد: این مستند را به روش مشاهده ای تولید کردیم. از گفتار متن هم با زبان شخصیت اصلی کار استفاده شد.
عبداللهی در پایان درباره بهترین بخش مستند خود اظهار کرد: از نگاه من بخش پایانی بهترین بخش است که سعید در مورد فروختن شترها علیرغم میلش و درحالی که بغض و ناراحتی اش کاملا پیدا است توضیح می دهد. این کار یکی از کارهایی است که به آن علاقه بیشتری دارم چون شخصیت های مستند حالا از دوستانم هستند.
«سارِوُ» تولید جدید شبکه مستند سیما، چهارشنبه 7 تیر ساعت 22:30 روی آنتن می رود و پنجشنبه 8 تیر ساعت 13:30 بازپخش می شود.