به گزارش حلقه وصل، «حسین گلدوست» نویسنده کتاب «تابنده» از مجموعه «مادران» درباره محتوای این کتاب اظهار داشت: طراحی مجموعه «مادران» مدتی زیادی است که در موسسه روایت فتح آغاز شده و کتاب «تابنده» نهمین جلد از این مجموعه است. نگارش کتاب «تابنده» از طرف موسسه روایت فتح پیشنهاد شد، که من هم پذیرفتم و کار مصاحبه و تحقیقات آن را انجام دادم.
وی در ادامه افزود: کامران گنجی از اولین شهدای زرتشتی بودند که در یکی از عملیاتهای ایذایی ابتدای جنگ تحمیلی، یعنی 18 مهر سال 59 در منطقه سرپلذهاب به شهادت رسید.
نویسنده «تابنده» درباره تحقیق این کتاب گفت: ما متاسفانه موفق نشدیم همرزمان شهید را پیدا کنیم. اما یک سال خدمت خانواده شهید گنجی بودیم، یکی از مسئولین سپاه این نکته را ذکر کرده بود که شبی که این حادثه رخ داد شرایط مناسبی نبود. یک ترس و وحشتی بین نیروها حاکم شده بود اما شهید گنجی به همراه دوستان مسلمان خود با همه وجود ایستادگی کرده بودند. سعی شده که این حماسه در کتاب «تابنده» تصویر شود.
این نویسنده ادبیات دفاع مقدس در ادامه توضیح داد: مادر شهید با بنده نهایت همکاری را داشتند. خانم «تابنده» بعد از شهادت پسرش خود را وقف فعالیتهای اجتماعی کردهاند. تمام توان و سرمایه زندگی خود را صرف تاسیس ورزشگاهی برای جوانان کردند. من شخصیت بسیار ویژهای در مادر شهید دیدم. مادر شهید از نتیجه کار راضی بودند. به شخصه ترجیح میدادم که کتاب مفصلتر از این باشد اما مجموعه کتابهای «مادران» نمیتوانست طولانی باشد. اما به عنوان نویسنده میتوانم بگویم که از نتیجه کار رضایت دارم. رئوس و جان مطالب در این کتابها بیان شده است.
گلدوست در پاسخ به این سوال که مهمترین معضلی که نویسندگان حوزه ادبیات دفاع مقدس با آن درگیر هستند چیست، گفت: مهمترین مشکل بعد از نگارش آن دیده میشود یعنی معرفی و تبلیغ و توزیع کتاب است. اثری که میتواند راهنمایی برای زندگی امروز مخاطب باشد دیده نمیشود این مشکل به نبود سیستم درست توزیع کتاب در کشور برمیگردد. این مسئله نویسندگان دفاع مقدس را رنج میدهد. من اطمینان دارم بسیاری از کتابهای دفاع مقدس میتواند برای همه اقشار جامعه در شناخت درست تاریخ دفاع مقدس راهگشا باشد که متاسفانه به دلیل ضعف در توزیع اتفاق نمیافتد.