
به گزارش حلقه وصل، حمید نیلی احمدآبادی, دبیر جشنواره تئاتر بچههای مسجد و از تهیهکنندگان فعال تئاتر گفت: «متأسفانه حس من به عنوان یک مخاطب شهری این است که به فرهنگ کمتر توجه شده است. در حال حاضر فرهنگ و هنر در فضای شهریمان اهمیت ندارد. البته بحثهای جدی شهرسازی، زیباسازی و مهندسی اتفاق افتاده است؛ ولی خب هر جامعهای براساس فرهنگ و هنرش شناخته میشود و فرهنگ و هنر را هم نمی توان در چهار سال به ظهور و بروز رساند.»
نیلی تصریح کرد: «فرهنگ و هنر قطعاً جز نکاتی است که باید در اولویت هر کاری قرار گیرد. اگر ما اجتماع سالم می خواهیم اگر شهرسازی خوب می خواهیم، اگر هوای سالم میخواهیم باید فرهنگسازی کنیم. تمام ابزارها باید به خدمت فرهنگ بیاید.»
نیلی با تأکید بر اینکه توجه نکردن به فرهنگ امری امکان ناپذیر است اظهار داشت: «در حال حاضر از مشکلات اساسی اجتماع ترافیک، محیطزیست، آلودگی هوا و ... است که تمام این مسائل با فرهنگ عجین شده است؛ پس برای به ثمر نشاندن خدمات شهری بهتر است مخاطب آموزشی فرهنگ کودک و نوجوان باشد تا طی فرایند بزرگسال شدنشان فرهنگ شهری و ... در آنان نهادینه شود. قطعاً بعد از ده تا پانزده سال میتوانید بازخوردش را ببینید.»
وی افزود: «مطمئن باشید تغییر ذائقه در بزرگسالی امری بیهوده است این کودک و نوجوان است که با تغییرپذیری ذائقه مشکلی نخواهد داشت. یکی از ابزار فرهنگ هنر است که میتواند در تفهیم فرهنگ قوی عمل کند. با زبان هنر میتوان به سادگی کودک و نوجوان را در عرصه تغییرپذیری قرار داد. فرهنگ از فعالیتهای اجتماعی و خدمات شهری جداییناپذیر است.»
نیلی احمدابادی در پایان گفت: «اگر بخواهیم فضای شهریمان به المانها و هویت فرهنگمان نزدیک شود باید از هنر شهرسازی استفاده کنیم. برای نهادینه کردن فرهنگ باید از هنر استفاده کنیم؛ چون هنر یک حس است و بر اساس همین این حس شکلپذیری و تغییر بر دل مینشیند.»