
به گزارش حلقه وصل، نشست خبری دوازدهمین جشنواره تئاتر مردمی بچههای مسجد با حضور کوروش زارعی، مدیرکل هنرهای نمایشی حوزه هنری، حمید نیلی، دبیر جشنواره و اصحاب رسانه در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.
کوروش زارعی در این نشست با اشاره به مهمترین اهدافشان از برپایی جشنواره بچههای مسجد گفت: مردمی کردن تئاتر برای ما خیلی مهم است الان تئاتر ما مردمی نیست هنرمندان و اساتید و حرفه ای مخاطب آن هستند این نکته میتواند به افزایش مخاطب تئاتر کمک کند بنابراین تلاش کنیم تا مردم بیشتر به تئاتر علاقه مند شوند.
وی با اشاره به اینکه سالهاست در زمینه مخاطب تئاتر فکری نشده است، گفت: اگر ما تئاتر را هنر انسان ساز میدانیم باید برای مردم کار کنیم با هر سلیقه و نگاهی که باشد. جشنواره تئاتر بچههای مسجد یکم تا پنجم اردیبهشت ماه در تهران برگزار میشود. برنامه ریزی بعدی ما بر ایام شعبانیه، ماه رمضان و محرم خواهد بود.
مدیرهنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به انتخاب 10 نویسنده مطرح برای نمایشنامههای مسجد گفت: تلاشمان این بوده که موضوع جذاب و ویژه مسجد باشد در اختتامیه این نمایش های چاپ شده رونمایی خواهد شد.
زارعی با اشاره به اینکه در کنار بخشهای جشنواره بخشی به نام جایزه فرج الله سلحشور ترتیب داده شده است، توضیح داد: سلحشور توانست به عنوان یک بچه مسجدی کارهای درخور تولید کند و مخاطب را جذب خود سازد. خوش بین هستم که مسئولین فرهنگی دست به دست هم به هم افزایی تئاتر اضافه کنند دنبال مسابقه آرمها نباشیم باید هم افزایی کنیم و بودجه ها را مدیریت کنیم.
زارعی در پاسخ به این سوال که خانوادهها نقششان در تئاتر مسجد چیست گفت: در مرحله اول سعی کردیم درباره تئاتر بانوان با احتیاط حرکت کنیم چرا که این کار بعد از بیست سال شروع شده و حساسیت های نسبت به آن است اجراهای آقایون را خانم ها هم میتوانند تماشا کنند اما برای بانوان شرایط خاصی است البته در دوره قبل نمایش ها بر صحنه بود الان رویکرد تغییر کرده است. هر چند الان هم خانمها در کانون های فرهنگی هنری فعال هستند.
وی درباره جذاب بودن نمایشها گفت: الان در این نمایشها استندآپ کمدی هم برگزار خواهد شد فقط مسائل مذهبی نیست همه موضوعات جدید مطرح است تلاش داریم براساس اقلیم فرهنگی هم در دورههای بعد نمایشنامه نویسی کنیم.
*افتتاحیه بر مزار سلحشور، اختتامیه حوزه هنری
سپس حمید نیلی با اشاره به اینکه دبیرخانه جشنواره از مرداد ماه کار خود را آغاز کرده گفت: 105 گروه از شهرهای مختلف اعلام آمادگی کردند در مرحله اول 53 گروه وارد شدند استانهای کهگیلویه و بویراحمد، تهران، همدان، مازندران، کردستان و ... ازاینها 16 اثر به جشنواره راه یافتند. حتی برای تقویت کارها کارشناس هم به استان ها فرستادیم.
وی در ادامه گفت: افتتاحیه جشنواره شنبه، 10 صبح بر مزار فرج الله سلحشور و اختتامیه عصر عید مبعث، در سوره مهر برپا میشود. تمام اجراها در مساجد خواهد بود 12 مسجد با همکاری کانون های فرهنگی هنری مساجد درنظر گرفته شده که بعد از نماز مغرب و عشاء نمایشها را برپا میکنند. مساجدی که اعلام آمادگی شده مسجد قمر بنی هاشمی، ولی عصر(عج)، قاسم بن الحسن، حضرت زینب(س)، جامع رسول اکرم(ص)، امام رضا(ع)، ابالفضل(ع)، الرسول(ص)، مفتخر و .. هستند.
نیلی با اشاره به جوایز جشنواره که برای بخشهای کارگردانی، بازیگری مرد و زن، نویسندگی و بهترین فضا و اقلام تبلیغی در نظر گرفته شده ، توضیح داد: حدود 10 گروه برادران داریم که به رقابت نهایی راه یافتند و خواهران نیز درنمازخانه مساجد بانوان بعد از نماز ظهر و عصر و همینطور نمازخانه آموزش و پرورش برخی مناطق هستند.
زارعی در پایان با اشاره به جشنواره مسابقه نمایشنامه نویسی تحت عنوان اقتباس سوره گفت: فراخوان بعد از جشنواره تئاتر مسجد اعلام میشود جوایز جشنواره 10 میلیون ، 7 میلیون و 5 میلیون برای نفرات اول تا سوم خواهد بود.
زارعی درباره حمایت از بچههای مسجد گفت: ما نمیخواهیم تئاتری های ارزشی پولکی بشوند... با عشق شروع میکنند با عشق هم ادامه دهند تا زمانی که حرفهای شوند آن زمان شرایط تغییر میکند بنابراین من خودم هم هنوز که هنوز است درباره مبلغ کارهای ارزشی صحبت نمیکنم و هر چه پیشنهاد میدهند قبول میکنم.
وی در پایان گفت: ما جشنواره دیگری نیز در حوزه مازندران با دبیری سینا دلشاد با 16 گروه نمایشی داریم که بیشتر خیابانی است اختتامیه آن سی ام این ماه در پارک ملل ساری برگزار میشود.