به گزارش حلقه وصل، یازدهمین نشست «کتابخوانی دستهجمعی نوجوانان» با حضور سید مهدی شجاعی، نویسنده کتاب «پدر، عشق و پسر» چهارشنبه، 27 بهمن در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی برگزار شد.
در این نشست ابتدا نوجوانان نظرات و پرسشهایشان را درباره اثر خوانده شده همانند جلسه های قبل، مطرح کردند که در این رابطه می توان به نظراتی چون: بسیار مناسب و جذاب دانستن نام کتاب «پدر، عشق و پسر»، بیان خوب رابطه عشق پدر و پسر، روایت جالب داستان از نگاه یک اسب، روایت وقایع عاشورا در روند این داستان، به خوبی نشان دادن نبرد خیر و شر در واقعه عاشورا، شخصیت پردازی و توصیف خوب شخصیت ها، پی رنگ داستان، وجود تعلیق در هر پایان فصل ، پایان باز و ایجاد انتظار نوشته شدن داستان دیگر در ادامه این کتاب، اشاره کرد.
«احساس دائم تشنگی در هنگام خواندن کتاب» و بیان این نکته که «خود حادثه عاشورا باوجود آنکه خیلی از سال آن گذشته اما انگار هیچ وقت تمام نمی شود و همین دلیل باعث می شود، نویسنده پایانی باز را برای داستان درنظر بگیرد.» از دیگر صحبت های قابل توجه و تامل از سوی این نوجوان در بحث و گفتگو و نقد کتاب «پدر، عشق و پسر» بود که با سید مهدی شجاعی نویسنده کتاب در میان گذاشتند.
شجاعی نیز در این نشست، اظهارداشت: سعی کردم در این داستان، مباحث معرفی عاشورا و قیام امام حسین (ع) را در بستر این رابطه پدر و پسری به صورت غیرمستقیم، مطرح کنم.البته در این نوع آثار به دلیل پایبندی به استنادها و منابع و در عین حال پرداخت ادبی به داستان، کار دشوار و سختی است. در این کتاب از 36 منبع استفاده کردم و صحبتی خارج از این اسناد و منابع مطرح نکردم.
وی در مورد نحوه روایت داستان از دید یک اسب، گفت: علاوه بر توجیهاتی در مورد صحبت کردن حیوانات است و مواردی همچون سگ اصحاب کهف را داریم، در عین حال به این موضوع نیز در داستان اشاره شده است که به نظر می آید این لیلاست که نشسته و روایات و اتفاقات را از چشم اسب می خواند.
مدیرمسئول انتشارات کتاب نیستان و نویسنده کتاب «کشتی پهلو گرفته»، در ادامه گفت: من در واقعه عاشورا به اقیانوسی از حقیقت دست پیدا کردهام که گوهرهای فراوانی دارد و به عنوان یک نویسنده، سعی کرده ام این حقایق را در اختیار دیگران بگذارم و هرکدام از این کتاب هایم بهانه ای است برای انتقال این مفاهیم.
شجاعی، فراهم شدن فرصت دوباره ارتباط نزدیک با مخاطب را بعد از سال ها، برای خود بسیار مغتنم و ارزشمند دانست و افزود: از دیگر خوشحالی های من در این جلسه این است که باوجود همه عواملی که دست به دست هم داده اند تا شما کتاب نخوانید، اینجا دورهم جمع شدید و کتاب می خوانید.
وی با تاکید براین که هیچ چیزی جای کتاب را نمی گیرد، گفت: ما توسط چیزهای دیگری، همانند فضای مجازی، دچار اشباع و سیری کاذب شده ایم. این که در این جامعه امروزی با سن های مختلف، دغدغه شما کتابخوانی است، بسیار من را شگفت زده کرد.
نویسنده کتاب «پدر، عشق و پسر» در مورد مخاطب این کتاب یادآورشد: این کتاب در واقع برای بزرگسالان نوشته شده بود و این که شما توانسته اید به خوبی این کتاب را بدون مشکلی بخوانید، بسیار خوب و جالب است و به نظرم این برمی گردد به سابقه کتابخوانی شما که در طول این مدت داشته اید.
شجاعی تصریح کرد: متاسفانه گاه دانشجویان ما سطح سوادشان از دانش آموزان کمتر است و سطح سواد روز به روز دارد، تنزل پیدا می کند و درک مفاهیم عمیق سخت می شود.
وی اظهارداشت: انتقال فرهنگ کتاب و کتابخوانی و پیگیری این هدف مقدس به ویژه برای نوجوانان بسیار ارزشمند است و آرزو داشتم خودم هم می توانستم به این کار بپردازم .
«کتابخوانی دستهجمعی نوجوانان» از برنامههای ترویج کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان است که هر دو هفته یکبار با همراهی رضوان خرمیان نویسنده و مترجم کتابهای کودک و نوجوان چهارشنبهها از ساعت 16 تا 18 در در فروشگاه کتاب داستان فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی برگزار میشود.
در این برنامه در هر جلسه یک کتاب برای مطالعه به نوجوانان پیشنهاد داده میشود. نوجوانان در طول دو هفته کتاب را تهیه و مطالعه میکنند، سپس در برنامه «کتابخوانی دستهجمعی نوجوانان» که با حضور نویسنده یا مترجم کتاب برگزار میشود، نظرات و پرسشهایشان را درباره اثر خوانده شده، مطرح میکنند.
یازدهمین نشست «کتابخوانی دستهجمعی نوجوانان» با حضور سید مهدی شجاعی، نویسنده کتاب «پدر، عشق و پسر» چهارشنبه، 27 بهمن ساعت 16 در فروشگاه کتاب داستان فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی، برگزار شد.
کتاب «پدر، عشق و پسر» اثری از سید مهدی شجاعی است که در آن فرازهایی از زندگی حضرت علیاکبر بن الحسین علیهم السلام به تصویر کشیده میشود. وقایع از زاویهی اول شخص و از زبان اسب آن حضرت «عقاب» روایت میشود و مخاطب راوی در داستان، لیلی بنت ابیمرّه مادر گرامی حضرت علیاکبر (ع) است.