به گزارش حلقه وصل، احمد شاکری نویسنده و پژوهشگر ادبیات داستانی حوزه علمیه و برگزیده هجدهمین همایش کتاب سال حوزه اظهار داشت: کتاب سال حوزه همایشی است که از کانون تولید فکر به نحو سنتی در کشور خبر می دهد و محصولات حوزه را ارائه می کند.
عضو شورای نظارت بر چاپ کتاب با بیان این که حوزه از دیرباز کانون فکر، اندیشه و اجتهاد بوده است، خاطرنشان کرد: در زمانه ما لنگر گاه معرفتی و لنگر گاه دینی و شناخت قرآن و معصومان حوزه های علمیه هستند.
شاکری با اشاره به این که امروزه حوزه به ویژه در بخش ادبیات به حوزه های نوپدید ورود کرده است، گفت: در بخش هنر در حوزه سینما و ادبیات داستانی حوزه های نو پدیدی هستند که حتی برای اندیشمندان غیر حوزوی هم شناخته شده نیستند و اساسا از غرب آمده اند و بن مایه فکری و معرفتی و فلسفی اش اومانیستی است.
وی افزود: نزدیک به یک قرن است که از عمر ادبیات داستانی در کشور ما می گذرد اما متأسفانه ما در این زمینه تئوری پردازی و نظریه پردازی داشته ایم؛ کاری که حوزه علمیه می تواند انجام دهد و به نظر می رسد بخشی از آن در کتاب سال حوزه دیده می شود این است که ادبیات و هنر ما پیوند عمیقی با مبانی معرفتی ما دارند.
نویسنده رمان عریان در برابر باد تصریح کرد: هنر دفاع مقدس و هنر انقلاب اسلامی و ادبیات داستانی دفاع مقدس قالب هایی هستند که برآمده از فرهنگ دین و آرمان های انقلاب هستند و نکته این است که نهادی که ذی صلاح است و می تواند در این زمینه تئوری پردازی کند و دفع شبهه کند حوزه علمیه است.
وی با بیان این که ورود حوزه باید در عرصه مبانی هنر جدی تر، مستمر تر و عمیق تر باشد، اظهار داشت: اگر فضلای حوزه به ساحت هایی مانند فیلم و ادبیات داستانی و هنر های دیگر که بن مایه های غربی دارند ورود کنند تئوری پردازی در این زمینه انجام خواهد شد.
این برگزیده کتاب سال حوزه در بخش ادبیات و هنر با بیان این که نگاه دانشگاه های ما در این زمینه نگاه ترجمه ای و وابسته است، افزود: ادبیات داستانی ما سرشار از مبانی نظری فکر نشده و نقد نشده است و کسی که می تواند برای ادبیات و سینمای بومی ما تئوری پردازی کند سر منشأش قرآن و روایات و علوم حوزوی است.
گفتنی است، احمد شاکری در هجدهمین همایش کتاب سال حوزه با اثری تحت عنوان جستاری در اصطلاح شناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد و مورد تقدیر قرار گرفت.