به گزارش حلقه وصل، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، نشستی در خصوص بررسی و تحلیل پیام رهبر انقلاب اسلامی ایران به جوانان اروپا و آمریکای شمالی، با حضور حجتالاسلام قاضیعسگر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، برگزار شد.
در این نشست که در جمع مسئولین مراکز اسلامی و نیز فعالان فرهنگی مذهبی مقیم فرانسه در محل خانه فرهنگ ایران در پاریس برگزار شد، حجتالاسلام قاضیعسگر با بیان سخنانی، گفت: این نشست فرصت خوبی است تا در کنار تشریح ویژگیهای شخصیتی پیامبر گرامی (ص) به مناسبت سالگرد میلاد با سعادتش، از محتوای دو پیام رهبری به جوانان اروپا نیز صحبت به میان آید.
* قوانین اسلام قدیمی نیست
وی اظهار کرد: اسلام، دین قانونمندی است و زیباترین قوانین را برای زندگی بشر وضع کرده است. اما برای پرهیز از هر اشتباه باید بین اسلام و عمل مسلمانها از ابتدا تمایز و تفاوت قائل شد. بزرگان دین نیز از ابتدا توصیه کردهاند که ابتدا حق را بشناس و در مرحله بعد باید دید چه کسانی قائل آن حق هستند.
قاضیعسگر افزود: دلیل آن که میگوییم اسلام کاملترین دین دنیاست، این است که خداوند خود قوانین دین اسلام را وضع کرده است؛ به ویژه آنکه او به تنهایی به تمام رموز زندگی بشر آگاه است و برای همین بهترین قوانین را برای انسان وضع کرده است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت در ادامه سخنان خود به رابطه میان روح و جسم و ناشناخته بودن ماهیت روح انسان اشاره و یادآوری کرد: برخی از کتابها، انسان را به عنوان موجودی ناشناخته معرفی میکنند. بدین ترتیب انسانی که هنوز شناخته شده نیست، چطور میتواند قوانینی وضع کند که خودش را به خوبی اداره کند. برای همین نیز طبیعی است که خدایی که از تمامی نیاز بشری آگاه است، قوانین کاملی را که هرگز کهنه نمیشوند و بر اساس نیاز او و برای اداره امور او وضع کند.
وی ادامه داد: قوانین وضع شده در اسلام نیز قوانین قدیمی و تنها منتسب به 1400 سال پیش نیست و در دنیای امروز نیز کاربرد دارد. اگر ما شناخت صحیحی از دین داشته باشیم، قطعاً نگاه ما نیز تغییر خواهد کرد. نکته دیگر آنکه اسلام در طول حرکت دیگر ادیان الهی آمده است و تکمیلکننده ادیان الهی است. اسلام برای پیش از تولد بشر تا لحظهای که از دنیا میرود، برای مرحله به مرحله زندگی او قانون دارد و برای زندگی اجتماعی و حکومت، قانون دارد و باب اجتهاد را نیز بازگذارده است.
قاضیعسگر در ادامه افزود: در همین راستا نیز رهبری معظم انقلاب اسلامی در نامههای خود، به عنوان اولین نکته از جوانان اروپا خواستهاند تا به گفتههای این و آن اعتماد نکنند و برای شناخت اسلامی که امام رضوانالله تعالی علیه آن را «اسلام ناب محمدی» خواندند، خود مستقیماً قدم بردارند.
وی افزود: نکته دوم مهم در نامههای رهبری این است که تروریسم را به عنوان درد مشترک غرب و اسلام معرفی کردند. پس اگر اسلام به صورت مستقیم شناخته شود، اسلام از اتهام تروریسم مبرّا خواهد شد، اسلامی که کتاب مقدس آن قرآن میفرماید؛ ما پیامبر را به عنوان رحمتی برای همه مردم دنیا فرستادیم و در آیه دیگری میفرماید؛ چون پیامبر رفعت و محبت داشت مردم پیرامونش جمع شدند در حالیکه اگر خشن میبود اطرافش را رها میکردند. با این اوصاف، چگونه چنین اسلامی میتواند طرفدار تروریسم باشد و بیگناهی را بکشد و از بین ببرد.
* اسلام دنیا را به گذشت و رأفت دعوت میکند
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: صحبت از دینی است که پیامبر آن حتی قاتل عموی خود حضرت حمزه سیدالشهداء را که به بدترین وجه ممکن او را به شهادت رساندند، میبخشد. اسلامی که مرتب مسلمانان و دنیا را دعوت به گذشت و رأفت میکند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: امروزه کشورهای منطقه مثل لبنان، سوریه، عراق، لیبی و غیره شاهد جنایات و کشتارهای برنامهریزی شده از سوی تروریستها بودهاند که نه تنها مسلمانان را بلکه پیروان دیگر ادیان از جمله مسیحیان را نیز هدف قرار داده است و کلیساها را ویران و مسیحیان را قتل عام میکنند.
وی افزود: بنابراین میبینیم که رهبران حکومتهای اسلامی درد امروز بشریت را درد خود دانسته و کاری به دین قربانیان تروریسم ندارند. اسلام معتقد است جان و مال انسانها از هر ملیتی که باشند محترم است و باید حفاظت شوند. در این راستا در خطبه 54 نهج البلاغه که رهنمود امیرالمومنین (ع) به جناب مالک اشتر است، میخوانیم که امام از او میخواهد در مدت زمامداری امور مصر، قلب خود را از محبت به مردم آن دیار لبریز کند.
قاضیعسکر سپس گفت: حال سؤال این است که وقتی مردم مسلمان در میانمار کشته میشوند، آیا به همان میزان، دنیا برای ابراز همدردی بسیج میشود که وقتی حوادث ترورییستی در اروپا اتفاق میافتد؟
وی پس از آن به سومین نکته مهم پیام رهبری به جوانان اروپا اشاره کرد و گفت که آن، تضاد در سیاست غرب در مواجه و برخورد با تروریسم است. وی بیان کرد: ظلم به خودی خود از دید اسلام محکوم است، حال قربانی آن مسلمان، مسیحی یا یهودی و یا حتی حیوان باشد. پس سیاست دوگانه به پدیده تروریسم پذیرفتنی نیست.
به گفته نماینده ولی فقیه، ایران یکی از قربانیان تروریسم است و 16 هزار نفر قربانی اقدامات تروریستی در ایران بودهاند؛ اما در این میان به جای حمایت از مردم، از تروریستها حمایت شد.
وی ادامه داد: در خصوص بحث دموکراسی، رهبری نظام اشاره کردند که کشورهایی که بویی از دموکراسی نبردهاند و ابتداییترین حقوق زنان را به رسمیت نمیشناسند، همواره مورد حمایت قرار گرفتهاند. این در حالی است که کشورهایی که انتخابات مردمی دارند، مورد هجمه قرار میگیرند.
* اسلامستیزی به نفع غرب نیست
قاضیعسکر تأکید کرد: نتیجه حاصل از آنچه گفته شد، چند نکته است؛ اولاً باید اسلام حقیقی به جوانان دنیا شناسانده شود. چرا رهبر انقلاب اسلامی جوانان را مورد خطاب قرار دادهاند؟ برای این که یک جوان، تعصب خشک پابهسنگذاشتهها را ندارد و واقعیتها را راحتتر میپذیرد، ضمن آنکه فرصت دارد روی فلسفه اسلام اندیشه کند. نکته دوم این است که غرب خود بستر آشنایی با اسلام حقیقی را فراهم آورده و به مردمش کمک کند از اسلامی که حقیقت ندارد، فاصله بگیرند. اسلامی که اجازه بریدن سر انسانی را میدهد، دستور تخریبخانه های مردم، کنیسه و کلیسا را میدهد، اسلام نیست و دروغ محض است.
وی افزود: متأسفانه آنچه رسانههای غربی بعد از اقدامات تروریستی در کشورشان آغاز کردند و به اسلامستیزی منجر شد، به نفع غرب نیست.
به گفته قاضیعسکر، امروز دسترسی به فضای مجازی و کتابخانهها از طریق اینترنت آسان است، پس باید از آنها برای شناخت اسلام واقعی استفاده کرد. در ضمن پیشنهاد میشود کتابخانه غربی به منابع غنی و درست پیرامون اسلامشناسی مجهز شوند تا جوانان با اسلام واقعی و بحث شیعه آشنا شوند. نکته دیگری که رهبری بر آن بسیار تأکید دارند، این است که اجازه دهید در محافل عمومی و میان مردم بحث آزاد صورت گیرد، چرا که این فضای منطقی، بستری مناسب برای بحثهای مفید و شناخت اسلام است.
وی همچنین گفت: وقتی به رهبران جهانی نگاه میکنیم، حقیقتاً شخصیتی به جامعیت رهبری ایران پیدا نمیکنیم. ایشان امتیازاتی دارند که وی را به عنوان رهبری شایسته معرفی میکند. به عنوان مثال جامعیت علمی رهبر ایران و سوابق تحصیلی و معلومات ایشان در تمامی زمینهها بسیار چشمگیر و قابل تأمل است، در زمینه ادبیات، شعر، فلسفه، دانش اسلامی، حدیث، علوم و غیره، دانش ایشان مثالزدنی است. در ضمن ایشان ادبیات قوی برای نگارش دارند و اشعار وزینی میسرایند، در عین حال ایشان سیاستمداری تمام هستند. ایشان ایدهپرداز چیرهدستی در زمینههای مختلف مثل ارتباط صنعت با دانشگاه، بحث اقتصاد مقاومتی، مسأله وحدت جهان اسلام با تمام دنیا و هوادار آزادی و آزادی بیان هستند.
قاضیعسکر در پایان سخنانش گفت: خلاصه کلام این بود که غرب به جوانان خود امکان دهد تا با اسلام و شخصیتهای برجسته دنیای اسلام از جمله رهبری ایران به درستی آشنا شوند؛ به ویژه اینکه در آمریکا و اروپا، اسلامهراسی بیشتر از نقاط دیگر دنیا نمود دارد.
بنا بر اعلام این گزارش، در این نشست مسئولین و نمایندگانی از مرکز فرهنگی الغدیر (شیعیان لبنانی مقیم پاریس)، مرکز اسلامی فرانسه، مرکز فرهنگی مذهبی حضرت ولیعصر (عج) شیعیان افغانی، انجمن اسلامی دانشجویان پاریس، مرکز فرهنگی المهدی (عج) شیعیان الجزایری و تونسی مقیم پاریس، اعضای گروه جوانان المنتظر لبنانی، مدیریت مدرسه سعدی در پاریس، معاون نمایندگی ایران در سازمان یونسکو ... حضور داشتند.