
به گزارش حلقه وصل، هشتادمین شماره نشریه فرهنگی تشکیلاتی «حلقه وصل» با موضوع بررسی آفات و برکات ویروس کرونا منتشر شد. حلقه وصل در این شماره از منظرهای گوناگون به مساله ویروس کرونا پرداخته و تلاش کرده از نگاه صاحبنظران به اثرات دینی، اجتماعی و فرهنگی انتشار این ویروس بپردازد.
صادق یزدانی در سرمقاله این شماره با تاکید بر اینکه کرونا ضمن اینکه عذابی دردناک بود، جنبههای مثبتی هم داشته است درباره نکات مهمی که کرونا به ما نشان داده، مواردی را برشمرده است. او مینویسد: «کرونا نشان داد که ابهت غرب و قصههای خندهدارِ پیشرفت و ابتکار و اخلاق و قانونمداری آنها، پوشالی است و واقعیت زندگی آنها در هنگامه خطرها بروز و ظهور پیدا میکند. نشان داد که اسلام و ایران هنوز در همه عرصهها دستِ پیش را در اختیار دارد و غرب، همچنان در دوره پیش از رنسانس زندگی میکند هر چند ادای پیشرفت را درمیآورد. نشان داد که خودکمبینی چه بلایی بر سر ایران و ایرانی آورده است که باید منتظر کرونا باشد تا به توان جوانان و پزشکان و پرستاران و دانشمندانش ایمان بیاورد.»
سردبیر حلقه وصل در پایان اشاره میکند: «کرونا اگر نبود شاید هنوز هم این چیزها را نمیفهمیدیم. همه اینها نشان داد که ما به لطف خدا کرونا را شکت میدهیم اما چه زمانی خواهد رسید که «خودمان» را شکست دهیم و بر «خود» پیروز شویم؟!»
در بخش «حلقه اول» این شماره حجتالاسلام نظافت درباره تعطیلی حرمها در اثر بیماری کرونا موارد مهمی را گوشزد کرده است. نظافت تاکید کرده: «بعضیها میپرسند: چرا نمازجمعه را تعطیل میکنید؟ چرا در حرم امام رضا(ع) مهرها و فرشها را جمع میکنید؟ امام رضا(ع) میتواند شفا بدهد؛ حرم امام رضا(ع) شفاخانه است؛ اما شما درِ شفاخانه را بستید و تعطیل کردید. در پاسخ باید گفت دنیا، دنیای اسباب و مسببات است؛ خداوند در این دنیا کارهایش را با اسباب انجام میدهد»
در ادامه مسعود زینالعابدین درباره کرونا و رفتار ایرانیها نوشته و بیان کرده: «مواجهه انسانِ ایرانی با کرونا، چالشی نیمهمدرن و نیمهسنتی در برابر مرگآگاهی است. اضطراب او بیش از آنکه از مرگ باشد از تصور مرگ است. وحشت کرونایی وحشتی در جستجوی معنا برای زندگی است. او دوست دارد بیاطلاع بمیرد و برای همین از مرگ و میر جادهای که کشته بیشتری دارد نمیهراسد، اما از کرونا وحشت دارد.»
دکتر محمدمهدی حکیمی در مقالهای روایتهای هفتگانه از ماجرای ویروس کرونا را بیان کرده و از زوایای مختلف به علل شیوع این بیماری پرداخته است.
حلقه وصل در ادامه به معرفی یک مدرسه آزاد فکری پرداخته و سپس در گفتوگو با حجتالاسلام همازاده کرونا و تبیین مرز دین و خرافه را مورد بررسی قرار داده است. همازاده در این گفتوگو درباره نگاه دین به مساله علل اسباب عادی بیماری و شفا و معجزه و کرامت سخن گفته است.
گفتوگو با سیدحسین شهرستانی یکی دیگر از بخشهای این نشریه است که ایشان به موضوع ترس از مرگ یا مرگآگاهی بر اثر ابتلای جامعه به کرونا سخنان جذاب و شنیدنی مطرح کرده است. شهرستانی معتقد است که کرونا نمیتواند نظم نوین جهانی را بر هم بزند بلکه در آن هضم خواهد شد و ابرقدرتهای پول و قدرت، از آن استفاده خود را خواهند کرد.
محمدعلی جعفری در این شماره به بیان روایتی از زیارت امام رضا(ع) در سالهای گذشته و سال ابتلا به کرونا گفته، جمال یزدانی درباره نسبت کرونا، خانواده و گام دوم انقلاب نکاتی متذکر شده و محمدحسن استرحام درباره رویارویی و فروپاشی تمدنها بر اثر کرونا مطالبی نگاشته است.
بخش «خط ویژه» حلقه وصل به تحلیل فیلم سینمایی «شیوع» و آیندهنگاری این فیلم پرداخته است. همچنین در این بخش، بزرگداشتی برای مرحوم استاد صفرعلی اخلی از فعالان فرهنگی استان گلستان در گفتوگو با دختر و همکارانش برپا شده است.
بخش «حلقه فصل» این شماره حلقه وصل نیز نگاهی طنز و کاریکاتوری به مساله کرونا و نسبت آن با مردم و دولتمردان داشته است.
بحش «آینه» نیز چون شمارههای گذشته به بیان آخرین خبرهای فعالیتهای فعالان فرهنگی سراسر کشور پرداخته و گوشهای از زحمات آنها را به تصویر کشیده است.
نشریه حلقهوصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر میشود. برای دریافت این نشریه میتوانید با شماره تلفن 02188395324 تماس بگیرید. همچنین برای اطلاع از آخرین خبرها و گزارشهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، میتوانید از سایت Hvasl.ir استفاده کنید.