به گزارش حلقه وصل، مجموعه مقالات و گفتارهای اساتید و اندیشمندان علوم سیاسی و اجتماعی در کتاب «انقلاب و نظریه اجتماعی» منتشر شد. این مجموعه دوجلدی که به اهتمام روح الله نامداری گردآوری و تدوین شده است از سوی دفتر نشر معارف منتشر شده است.
روح الله نامداری در مقدمه کتاب مینویسد: «انقلاب 57 هم مثل هر انقلاب دیگری یک وجه نفیای دارد و یک وجه اثباتی. درباره وجه نفیای انقلاب از انتزاعیترین صورت تا عینیترین آن که نفی شاه و سلطه باشد، آثار نسبتاً زیادی پدید آمده است، اما درباره وجه اثباتی انقلاب آثار اندکی میتوان یافت. اگر بناست در اقتصاد، فرهنگ، سیاست، قاعده «نه شرقی، نه غربی» اصل باشد، جمهوری اسلامی چه چیزی را باید در این حوزهها محقق میکرد؟ مردم جهت انقلاب را کنش و منش رهبران انقلاب میبینند و اجمالاً میدانند برای چه به خیابان آمدهاند و زندگی خود را به خطر انداختهاند. همین اندازه آگاهی برای آماده کردن مردم به مبارزه و قیام کافی است، اما پس از پیروزی دیگر این اجمال کفایت نمیکند. مردم از رهبران انقلاب انتظار دارند آنچه را که برایش مبارزه کردهاند را محقق کنند. از دل دو انقلاب فرانسه و روسیه که برای آزادی قیام کردند، دیکتاتوری ناپلئون و استالین بیرون آمد و انقلاب در مرحله استقرار به ضد خودش تبدیل شد. پس از انقلاب اسلامی، مردم ما این توفیق را داشتهاند که در برخی از حوزهها حرفهای اساسی انقلاب را محقق کنند، فیالمثل در سالهای نخست انقلاب، دفاع مقدس، جهادسازندگی، نهضت سوادآموزی و... بعضی از الگوهای عینی و عملی انقلاب تحقق یافت، هرچند که بعدها در حوزههای مدیریتی، مطالعاتی و علمی به آنها بیمهری زیادی شد. اگر نظام علمی ما به این الگوها توجه میکرد شاید امروز حرفهای مدون و محققانه بیشتری از وجه اثباتی انقلاب میشد گفت، اما درباره انقلاب کمکاری شده است.»
وی در ادامه مینویسد: «آنچه در گردآوری مقالات دفتر نخست این مجموعه مدنظر بوده است، اینکه تا چه اندازه نظریه اجتماعی موجود در فهم و تبیین انقلاب اسلامی کفایت نظری و عملی داشته است و نقاط چالشی میان انقلاب و رویکردهای مدرن در تبیین انقلاب کدامند. البته این همه حرفهایی که میبایست اینجا میآمدند، نیست. دفتر دوم هم مجموعهایست از مقالات و یادداشتهایی که درباره انقلاب در بستر تاریخ و فرهنگ خود با نگاهی همدلانه نوشته شدهاند. عنوان نظریه مناسب برخی از یادداشتهای این دفتر نیست، همچنان که نویسندگان آنها هم ادعای تولید نظریه اجتماعی ندارند، اما از آنجا که ظرفیت زیادی در دستهبندی و مفهومسازی درباره انقلاب را دارند و میتوانند مقدمات نظریهپردازی را فراهم کنند به این مجموعه افزوده شدهاند. در ضمیمه این مجلد دو نامه از حضرت امام(ره) آمده است که گمانم هسته اصلی آراء ایشان در فهم انقلاب را تشکیل میدهد.»
عناوین جلد اول: انقلاب دینی؛ چالشی در نظریه پردازی کلاسیک (دکتر حسین کچویان)، سبب بی کفایتی نظریه های رایج در توضیح انقلاب اسلامی چیست؟ (دکتر حسین کچویان)، انقلاب اسلامی ایران و بازتاب آن در رویکردهای نظری (دکتر محمدباقر خرمشاد)، بازتاب انقلاب اسلامی ایران در نظریه های انقلاب؛ تولد و شکل گیری نسل چهارم تئوری های انقلاب (دکتر محمدباقر خرمشاد)، نظریه پردازی های مدرن و فلسفه انقلاب اسلامی؛ شالوده شکنی مبانی نظری گفتمان مدرن (دکتر موسی نجفی)، ضعف نظریه پردازی غرب در تحلیل ماهیت انقلاب اسلامی ایران (دکتر احمد رهدار)، انقلاب اسلامی الگویی برای جهان پساسکولار (دکتر مظفر نامدار)، وضعیت دین در جهان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی (دکتر احمد رهدار).
عناوین جلد دوم: تأثیرانگیزه های دینی بر پیدایش انقلاب (دکتر محمد رجبی)، انقلاب پدیده ای قدسی و جلوه ای رحمانی (دکتر محمد مددپور)، بازشناسی هویت انقلاب اسلامی (دکتر محمدصادق کوشکی)، غربزدگی شبه مدرن و انقلاب اسلامی (شهریار زرشناس)، نسبت انقلاب اسلامی با مدرنیته و اقتضائات آن (دکتر موسی نجفی)، تحلیل انقلاب اسلامی از منظر مسائل فلسفه تاریخ (دکتر احمد رهدار)، تدوین تاریخ انقلاب اسلامی چگونه تحقق می یابد؟ (حجت الاسلام دکتر سید حمید روحانی)، توطئه «امام زدایی» (حجت الاسلام دکتر سید حمید روحانی)، قیام برای خدا و تاریخ انقلاب (دو پیام تاریخی از امام خمینی(ره)).
جلد اول و دوم «انقلاب و نظریه های اجتماعی» به ترتیب در 247 و 238 صفحه، قطع رقعی و تیراژ 1000 نسخه و قیمتهای 9500 تومان و 9000 تومان عرضه شده است. روح الله نامداری دانشجوی دکترای سیاستگذاری فرهنگی در دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم است که تاکنون کتاب های «خط امام؛ مروری اجمالی بر اندیشه های امام خمینی» و جدال دو اسلام: گزیده جلد 21 صحیفه امام خمینی» با نظارت یا اجرای او منتشر شده و با استقبال فراوان مخاطبان مواجه شده است.