به گزارش حلقه وصل، سید محمد جاماسبی رتبه دوم بخش پوستر نهمین سوگواره هنرعاشورایی، توجه پوسترهای دورههای گذشته را بیشتر بر روی فرم دانست و گفت: مشکلی که در بعضی کارها دیده میشود، ناهماهنگی میان فرم و محتواست که برای رسیدن به نتیجه مطلوب و تأثیرگذار بودن یک اثر باید حتماً هر دو مورد توجه باشد.
وی ادامه داد: توجه نکردن به معنا در یک اثر گرافیکی باعث بدفهمی مخاطب از آن میشود و باید سعی کنیم تا در موسسات هنری و دانشگاه ها بیشتر به آموزش این مباحث توجه شود.
این گرافیست، کپی کاری در تولید پوسترها و تصویرسازی های عاشورایی را بی توجهی به امر مطالعه دانست و بیان داشت: این موضوع نباید باعث شود تا خلاقیت که رکن اساسی کار هنرمند و برجسته کردن یک اثر است به فراموشی سپرده شود. در موضوع عاشورا چند کتاب توسط جناب فرشید مثقالی تألیف شده است که میتواند هم برای هنرمندان و هم اساتید راهگشا و راهنما باشد و به آنها ایده دهد.
جاماسبی تأکید کرد: البته هر کسی در رسیدن به شناخت قیام عاشورا و نهضت حسینی راه هایی دارد و نمیتوان برای همه نسخه واحدی پیچید و تقویت آن میتواند در متفاوت بودن و نو بودن وی را یاری کند.
وی کتاب دو جلدی «حماسه حسینی» تألیف استاد شهید مرتضی مطهری را در درک این واقعه عظیم تاریخی به هنرمندان پیشنهاد داد و خاطرنشان کرد: این کتاب در ترسیم هرچه بهتر جنگ حر خیلی به من کمک کرد. این کتاب درمقابل تحریف های بسیاری که اتفاق میافتد روشنگری میکند و سعی میکند تا مخاطب را به سمت اصل و اساس قیام عاشورا راهنمایی کند.
برگزیده دوره نهم سوگواره هنر عاشورایی نقد آثار را بعد از برگزاری این سوگواره به مسئولان توصیه و عنوان کرد: بعد از سوگواره همواره اعتراض هایی نسبت به داوریها میشود و این تصور در خود هنرمند وجود دارد که اثر او بهترین بوده است. حال این جلسات نقد میتواند هنرمند را از توهمات خود خارج سازد و او را به یک نتیجه درست برساند.