به گزارش حلقه وصل، محمد حسین بدری، نویسنده و فعال فرهنگی، با اشاره به کتاب «راز جعبه آینه» که پیرامون گلزارهای شهدا از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب منتشر شده، اظهارداشت: راز جعبه آینه کتاب لازمی است، و همچنان موضوعی که نویسنده در این کتاب به آن پرداخته جای حرف زدن و مانور بسیار دارد و به نظرم این کتاب باید سال ها پیش به چاپ می رسید تا توجه ما را به این مقوله مهم یعنی گلزارهای شهدا جلب می کرد.
وی با بیان این که تصاویر موجود در کتاب «راز جعبه آینه» پر از رازهای نهفته است، اظهار داشت: این کتاب توجه ما را به مسئله مزار شهدا به عنوان نهادی فرهنگی جلب می کند؛ چرا که نویسنده افزون بر به کارگیری از متن پژوهشی بسیار خوب، از تمثیل ها و مقایساتی دقیق از فاکتورهای مفهومی جهت درک هر چه بهتر مطالب استفاده کرده است.
بدری، با بیان این که چنین کتابی با چنین سوژه بکری می توانست سال ها قبل به چاپ برسد، تصریح کرد: عکس هایی که از جوانان این مرز و بوم در این جعبه ها با عنوان جعبه آینه قرار دارد، بازدیدکنندگان را تا حدودی می تواند با پاکی و اخلاص شهدا آشنا کند.
این نویسنده با بیان این که وسائلی از سوی خانواده های شهدا در جعبه های آینه قرار می گیرد، که فرایند فرهنگی مؤثری را در این سال ها ایجاد کرده است، گفت: هیچ قومی در سراسر جهان گنجینه های فرهنگی با ارزش خود را به امان خدا رها نمی کند.
چشم پوشی بر داشته های فرهنگی خطری بزرگ محسوب می شود
بدری با اشاره به تأثیر گذاری فضای گلزارهای شهدا بر آحاد مختلف مردم جامعه، تصریح کرد: چشم پوشی بر توانایی ها و داشته های فرهنگی تهدید و خطری بزرگ محسوب می شود و این چشم پوشی سبب هدر رفتن آن ظرفیت عظیم خواهد شد و افرادی پیدا خواهند شد که در صدد از بین بردن این داشته ها برخواهند برآمد.
وی با بیان این که نوشته هایی که بر روی سنگ مزار شهدا نوشته شده است، اسناد تاریخی دفاع مقدس به شمار می آید، تصریح کرد: مادران شهدا فرآیند تولید فرهنگی بلد بودند و تعداد بسیاری از این مادران فوت شده اند و کسی حتی یکبار هم مصاحبه به درد بخور با آن ها نکرده است و این مادران همان کسانی هستند که جوانانی را تربیت کرده اند که از مرگ هراسی نداشتند و برای دفاع از وطن تا آخرین قطره خون ایستادگی کردند.
بدری با بیان این که افرادی پیدا شده اند که به نام یکسان سازی درصدد تخریب این گنجینه عظیم فرهنگی برآمده اند، اظهارداشت: در هر جای دنیا کسانی که با میراث فرهنگی کشورشان چنین رفتاری را می کردند در حد و اندازه خائن به کشور با آنان برخورد می شد.
متأسفانه برخی فعالان فرهنگی در کشور به دنبال دلالی فرهنگی هستند
این نویسنده برجسته، با بیان این که در سرزمینی که فعالان فرهنگی آن به جای کار فرهنگی به دنبال دلالی فرهنگی هستند کار به چنین جاهایی می رسد، اظهار داشت: برخی از این طرح ها و پروژه ها هم به خاطر منفعت طلبی عده ای سودجود به انجام می رسد و در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بوده اند افرادی که برای بورس تحصیلی فرزندشان در آمریکا حاضر به قبول معاهده ای اقتصادی به ضرر کشور شده اند.
منبع:نسیم